Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Grenville

Meer over Kate Grenville

Genre: Roman

Website: Kate Grenville


Overzicht

  • De verborgen rivier - The secret river
  • Dromen van volmaaktheid - The idea of perfection
  • Het verre paradijs - The lieutenant

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verborgen rivier
William Thornhill groeit op in een sloppenwijk in het negentiende-eeuwse Londen. Als hij een kleine misdaad begaat wordt hij verbannen naar een Australische strafkolonie. Met zijn vrouw Sal en hun kinderen vertrekt hij naar het vreemde, vijandige en verre land. Onder de gevangenen gaat het gerucht dat er een mogelijkheid bestaat om elders met een schone lei te beginnen. Ver weg van Sydney, een eind verderop aan de rivier de Hawkesbury, is een plek om een nieuw leven op te bouwen. Als Thornhill en zijn gezin aanspraak maken op een stuk grond bij de rivier, ontstaat een strijd tussen de aboriginals en de nieuwe bewoners. Om in die strijd te overleven zal Thornhill al snel de moeilijkste beslissing van zijn leven moeten nemen...
Schrijver: Kate Grenville
Oorspronkelijke titel: The secret river
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-414-1015-5
Uitgever: Ambo | Anthos
Dromen van volmaaktheid
Na drie mislukte huwelijken gaat Harley Savage, parttime museumconservator, naar het stoffige dorpje Karakarook (Nieuw-Zuid-Wales - 1374 inwoners), om de bewoners daar te adviseren over het behoud van hun 'culturele erfenis'. In Karakarook ontmoet zij Douglas Cheeseman, ingenieur en net gescheiden, die naar het dorp is gekomen om de authentieke maar oude Kromme Brug af te breken en er een betonnen exemplaar voor in de plaats te zetten. Zodra Harley en Douglas elkaar ontmoeten, botsen ze op alle mogelijke manieren. Harley wil het dorp in zijn oude glorie herstellen terwijl Douglas alles probeert om vooruitgang te boeken. Ondanks hun tegenstrijdige idealen en standpunten voelen ze zich steeds meer tot elkaar aangetrokken. De vraag is of Harley en Douglas hun wederzijdse dromen van volmaaktheid kunnen overwinnen.
Schrijver: Kate Grenville
Oorspronkelijke titel: The idea of perfection
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-6974-441-4
Uitgever: Arena
Het verre paradijs
Als jongen was Daniel Rooke al een buitenbeentje. Op school probeerde hij zijn intelligentie te verbergen voor zijn wrede klasgenoten. Door de financiële hulp van een mecenas kan hij studeren en officier worden bij de Britse vloot. In 1787 verlaat de vloot Groot-Brittannië en zet koers naar Australië met een van de eerste ladingen gevangenen die de nieuwe kolonie moeten gaan bevolken. Daar aangekomen slaat Rooke op een afgelegen plek zijn kamp op en bouwt een eenvoudig observatorium. Enkele Aboriginals komen een kijkje nemen. Met een van hen, het meisje Tarunga, sluit hij vriendschap en ze proberen elkaars taal te leren. Maar aan de lessen en hun vriendschap komt een einde als Rooke een bevel krijgt dat zijn leven voor altijd zal veranderen... Het verre paradijs is het verhaal van een man die onder extreme omstandigheden zijn eigen identiteit ontdekt.
Schrijver: Kate Grenville
Oorspronkelijke titel: The lieutenant
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-414-1434-2
Uitgever: Ambo | Anthos