Boekenplank:
Kies

Boeken van David Hunt

Meer over David Hunt

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): William Bayer

Geboren: 1939

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: David Hunt


Kay Farrow

  1. De T-moorden - The magician's tale
  2. Gezichtsbedrog - Trick of light

gedetailleerd overzicht

Kay FarrowDe T-moorden
De fotografe Kay Farrow voelt zich als geen ander thuis in het milieu van pooiers, travestieten, schandknapen en hele en halve misdadigers. Ze is zo door deze wereld gefascineerd geraakt dat ze hem in beeld brengt in een fotoboek over Tim, een jonge prostituee die zich op straat te koop aanbiedt.

Kay leidt aan een oogstoornis, die haar als fotografe overigens goed van pas komt. Ze kampt met een zeldzame vorm van kleurenblindheid, waardoor ze alleen maar zwart-wit kan zien. Maar haar waarneming is, vooral in het donker, veel scherper dan die van anderen.

Wanneer Tim op een dag zijn afspraak met haar niet nakomt, ontdekt ze dat hij op gruwelijke wijze is vermoord. Kay zelf probeert te achterhalen wie de moord op zijn geweten heeft, waarbij ze dankzij haar handicap opnieuw in het voordeel is.

Haar eerste aanknopingspunt vormen de T-moorden, die zo'n 15 jaar eerder werden gepleegd en waarmee Tims dood overeenkomsten vertoont. Geholpen door een ambitieuze politievrouw, een briljante onderzoeksjournalist die dakloos is geworden en haar vader, een ex-rechercheur, onderzoekt ze opnieuw de toedracht van deze moorden, die destijds niet werden opgelost.

Dan zet Tim's 'oom' de illusionist David de Geoffrey, haar op een nieuw spoor dat voert naar de witte plekken op de kaart van Tim's verleden...
Schrijver: David Hunt
Oorspronkelijke titel: The magician's tale
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789027456373
Uitgever: Spectrum
Gezichtsbedrog
Kay Farrow lijdt aan een zeldzame oogstoornis, die haar als fotografe goed van pas komt. Ze kan alleen maar zwart-wit zien, maar haar waarneming is vooral in het donker veel scherper dan die van anderen.

Als Maddy, de vriendin van wie ze het fotograferen geleerd heeft, onder verdachte omstandigheden om het leven komt, zweert Kay dat ze de moordenaar zal vinden. Haar onderzoek voert haar van de louche buurten in de binnenstad van San Francisco via Chinatown naar een peperdure, zeer exclusieve schietclub.

Daar treft Kay een verborgen, decadente wereld aan, die beheerst wordt door duistere erotische verlangens, een passie voor bijzondere wapens en verraad...
Schrijver: David Hunt
Oorspronkelijke titel: Trick of light
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789027466938
Uitgever: Spectrum

Gerelateerde schrijvers