Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Keneally


Overzicht

  • De vloek - A family madness
  • Een stadje aan de rivier - A river town
  • Schindler's lijst - Schindler's Ark

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vloek
Terry Delaney, Australiër, getrouwd en dol op rugby, treedt in dienst van Uncle Security, een familiebedrijf van Rudi Kabbel in Sidney. Rudi Kabbel, Witrus, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog geëmigreerd naar Australië, wordt door zijn verleden achtervolgd, waardoor hij uiteindelijk zijn hele gezin de ondergang intrekt. Terry Delaney die een zwak heeft voor Danielle Kabbel ziet geen kans haar aan de vloek die op het gezin rust te onttrekken. Aan de hand van herinneringen van Rudi Kabbel en fragmenten uit dagboeken van zijn vader wordt een aangrijpend beeld geschetst van het aandeel van de Witrussen in de uitroeiing van de joden, in de veronderstelling dat de nazi’s hun onafhankelijkheid zouden verzekeren. Zo ontstaat een ingenieus weefsel van het hedendaagse Australië en Oost-Europa in oorlogstijd waar de machinaties van de Duitse en Russische bezetters tot collaboratie dwongen.
Schrijver: Thomas Keneally
Oorspronkelijke titel: A family madness
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-204-2488-2
Uitgever: Veen
Een stadje aan de rivier
Tim Shea wordt achtervolgd door de aanblik van het dode meisje. De politie reist de streek rond met haar hoofd in een glazen pot om achter haar identiteit te komen, maar niemand kan of wil haar identificeren. Tim Shea, die zijn geboorteland Ierland heeft verlaten om in Australië een nieuwe toekomst op te bouwen, is eigenaar van een winkel in het stadje Kempsey. Het is 1900, het eerste jaar van de nieuwe eeuw. In dat noodlottige jaar merkt Tim dat de mensen in het nieuwe land vaak net zo bekrompen zijn als in zijn vaderland. Zijn integriteit, edelmoedigheid en koppigheid zorgen ervoor dat hij en zijn gezin in ernstige moeilijkheden komen, en zijn vrouw vervloekt zijn principes...
Schrijver: Thomas Keneally
Oorspronkelijke titel: A river town
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-245-2402-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Schindler's lijst
Het indrukwekkende levensverhaal van Oskar Schindler, een Duitse industrieel en zwarthandelaar, die een fabriek had in de schaduw van Auschwitz. Hij redde meer dan duizend joden van de dood. Op de getuigenis van deze 'Schindlerjuden' is Schindlers lijst gebaseerd. Het boek won de hoogste Engelse literaire onderscheiding: de Booker Prize. Voor Steven Spielberg werd 'Schindlers lijst' 'de belangrijkste regie uit mijn carrière'.
Schindler's List - 1993
Regisseur: Steven Spielberg
Cast: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, e.a.
Schrijver: Thomas Keneally
Oorspronkelijke titel: Schindler's Ark
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-245-1214-X
Uitgever: Luitingh-Sijthoff