Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Andrew Sean Greer

Boeken van Andrew Sean Greer

Meer over Andrew Sean Greer

Genre: Roman

Geboren: 1970

Website: Andrew Sean Greer


Overzicht

  • De bekentenissen van Max Tivoli - The confessions of Max Tivoli
  • De glorieuze reis van Arthur Less - Less
  • De loop van de kleine planeten - The path of minor planets
  • Het verhaal van een huwelijk - The story of a marriage

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bekentenissen van Max Tivoli

'We zijn allemaal iemands grote liefde.' Zo begint De bekentenissen van Max Tivoli, een liefdesverhaal met een verteller als geen ander.

Bij zijn geboorte in San Francisco in 1871 zijn Max’ ouders verbijsterd als blijkt dat hij het gezicht, de ogen en de huid van een oude man heeft. Hij is gedoemd om achterwaarts te verjaren, waarbij de rimpels langzaam plaatsmaken voor de roze huid en het blonde haar van een jonge man.

Van jongs af aan heeft Max geleerd om zich zo onopvallend mogelijk te gedragen, maar de waarschuwingen van zijn moeder kunnen niet voorkomen dat de jonge Max hevig verliefd wordt op zijn buurmeisje Alice. Een toevallige ontmoeting in de jaren daarna, als hun leeftijden elkaar kruisen, brengt ze opnieuw bij elkaar, maar al snel moet Max weer alleen verder, op zoek naar de enige vrouw van wie hij ooit heeft gehouden.

Schrijver: Andrew Sean Greer
Oorspronkelijke titel: The confessions of Max Tivoli
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041408358
Uitgever: Ambo | Anthos
De glorieuze reis van Arthur Less

Het zit Arthur Less niet mee. Zijn schrijverscarrière loopt vast, zijn vijftigste verjaardag hangt boven zijn hoofd en hij krijgt een uitnodiging voor de bruiloft van zijn ex-minnaar. Gelukkig is er een uitweg: een reeks internationale uitnodigingen van halfbakken literaire evenementen. Arthur neemt ze allemaal aan en vertrekt. Want wat kan er nou misgaan?

Zo begint een reis om de wereld in tachtig dagen vol fiasco’s en misverstanden. Van Italië, Duitsland, Frankrijk, Marokko tot India ontmoet hij nieuwe liefdes, probeert oude te vergeten, overdenkt zijn leven en komt op een afgelegen eiland de enige persoon tegen die hij probeert te ontwijken.

Schrijver: Andrew Sean Greer
Oorspronkelijke titel: Less
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789056726300
Ebook: 9789044977837
Uitgever: Bruna
De loop van de kleine planeten

De loop van de kleine planeten is gesitueerd in de wereld van astronomen. Hun beroepsmatige vertrouwen in rationaliteit en objectiviteit blijkt een uitermate slechte voorbereiding te zijn op de navigatie door de donkere domeinen van de menselijke ziel.

In 1965 komt op een klein eiland in de Stille Zuidzee een groep astronomen samen om getuige te zijn van het passeren van een komeet. Wanneer een jongen tijdens een meteorietenregen overlijdt, verandert het leven van de wetenschappers en hun geliefden op subtiele, maar ingrijpende wijze.

Schrijver: Andrew Sean Greer
Oorspronkelijke titel: The path of minor planets
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789041408372
Uitgever: Ambo | Anthos
Het verhaal van een huwelijk

Op een zaterdagmorgen in San Francisco in 1953 wordt Pearlie Cook - een toegewijde huisvrouw die zorgt voor haar ziekelijke man en voor haar aan polio lijdende zoon - verrast door een vreemdeling die aan de voordeur verschijnt. Hij zet haar hele leven op zijn kop, waardoor ze gaat twijfelen aan alle zekerheden die ze ooit had.

Hoe goed kent ze haar echtgenoot eigenlijk? Wat wil deze vreemdeling in ruil voor honderdduizend dollar? Zes maanden lang moet Pearlie zich tot het uiterste inspannen om haar omgeving te begrijpen, in het bijzonder haar man Holland.

Schrijver: Andrew Sean Greer
Oorspronkelijke titel: The story of a marriage
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041413314
Uitgever: Ambo | Anthos