Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Bernardo Fernández

Boeken van Bernardo Fernández

Bernardo Fernández is een Mexicaanse schrijver, stripkunstenaar en grafisch ontwerper.

Meer over Bernardo Fernández

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1972


Overzicht

  • Drakenogen - Ojos de lagarto

Lizzy Zubiaga & Andrea Mijangos

  1. Zwart ijs - Hielo negro
  2. Witte boorden - Cuello blanco
Overzicht
Lizzy Zubiaga & Andrea Mijangos

gedetailleerd overzicht

OverzichtDrakenogen

Mexico, 1923. In Mexicali bevindt zich een ondergrondse stad, La Chinesca, die volledig in handen is van de Chinezen. Pi Ying, heer en meester over deze stad - een bejaarde man die decennialang illegaal opium en alcohol verhandelde - draagt al jaren een geheim met zich mee, sinds zijn vlucht uit Shanghai toen hij nog een kind was.

Geruchten over dit geheim zorgen voor een toeloop van de meest wonderlijke personages: een ambitieuze jager van exotische diersoorten die geobsedeerd is door het spoor van een enorm beest; een dierenarts en zijn zoontje, die geneeskrachtige elixers verkopen op hun vlucht voor de Revolutie en hun herinneringen. Maar ook een afgevaardigde van keizer Wilhelm II, die vanwege politieke belangen naar Mexicali afreist, maakt zijn entree. En allemaal zijn ze naar iets op zoek...

Drakenogen omspant verschillende continenten, tijden en perspectieven, heeft een razende vaart en eindigt met een overdonderende finale.

Schrijver: Bernardo Fernández
Oorspronkelijke titel: Ojos de lagarto
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789056723439
Uitgever: Signatuur

Lizzy Zubiaga & Andrea MijangosZwart ijs

Zes gorilla’s, twaalf doden en twee ton pseudo-efedrine...

Lizzy Zubiaga – bazin van het Constanza-kartel en verzamelaar van edgy kunst – wil de meest elegante, synthetische drug aan alle consumenten ter wereld kunnen aanbieden. Opdracht tot de creatie ervan geeft zij aan El Mèdico, tevens huurmoordenaar. Hij moet het scheikundige ei van Columbus vinden voor het creëren van dit revolutionaire ‘zwarte ijs’, koste wat het kost. Lizzy heerst met harde hand over haar rijk en ambities.

Andrea Mijangos, een robuuste rechercheur die opvalt door haar omvang, maar ook door haar kundigheid en totale gebrek aan respect voor bijna iedereen, komt Lizzy op het spoor, nadat El Mèdico Andrea’s minnaar heeft gedood en Andrea op eigen houtje op onderzoek uitgaat.

Wat Lizzy voortdrijft is de zucht naar meer macht, meer geld, en raffinement. Andrea is uit op wraak door hartzeer. Een confrontatie tussen de twee formidabele dames kan niet uitblijven.

Schrijver: Bernardo Fernández
Oorspronkelijke titel: Hielo negro
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789056724160
Uitgever: Signatuur
Witte boorden

Lizzy Zubiaga, de koningin van de synthetische drugs, besluit om zich vol in witwasoperaties te storten: ze wil een internationale bank opzetten voor topcriminelen. De enige die haar kan tegenhouden is ex-politievrouw Andrea Mijangos, die er nog steeds op gebrand is om Lizzy achter de tralies te krijgen.

Elders in de stad wordt een dode striptekenaar gevonden, in een kamer die vanbinnen op slot zit. Ogenschijnlijk is er geen sprake van geweld of een motief. Mijangos wordt gevraagd dit te onderzoeken, haar eerste opdracht als privédetective.

Met Lizzy en Andrea heeft Fernández twee briljante vrouwelijke personages gecreëerd, terwijl er ondertussen een fantastisch én onthutsend beeld wordt geschetst van de kartels, de overheidsinstanties en de Mexicaanse maatschappij zelf (laten we het zo zeggen: er is nog ruimte voor verbetering).

Schrijver: Bernardo Fernández
Oorspronkelijke titel: Cuello blanco
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789056724818
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers