Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Crossan

Sarah Crossan studeerde filosofie en literatuur voor ze een opleiding ging volgen voor leraar Engels en drama aan the Cambridge University. Ze schreef meerdere succesvolle Young Adult boeken, maar heeft inmiddels de overstap naar volwassen romans gemaakt.

Meer over Sarah Crossan

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1981

Geboorteland: Ierland


Overzicht

  • Tussen ons - Here is the beehive

Young Adult

  • Een - One
  • Gewicht van water - The weight of water
  • Nieuwe maan - Moonrise
  • Toffee - Toffee
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtTussen ons

Ana en Connor hadden al drie jaar lang een affaire. In gestolen uren creëerden ze een wereld waarin alleen zij bestonden. Maar als Connor plotseling overlijdt is Ana opeens op zichzelf teruggeworpen, alleen met hun geheim, vast in haar eigen huwelijk. Hoe rouw je om iemand terwijl niemand dat mag weten?

Radeloos in haar verdriet probeert Ana vriendschap te sluiten met degene die ze eerst als haar rivale zag: Connors vrouw Rebecca. Daarmee wordt ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheden van haar affaire en de wispelturigheid van de liefde onder ogen te zien.

Schrijver: Sarah Crossan
Oorspronkelijke titel: Here is the beehive
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789056726560
Ebook: 9789044978742
Uitgever: Signatuur

Young AdultEen

Twee levens... Twee zussen... Eén keuze...

Grace en Tippi zijn een Siamese tweeling van bijna zeventien die niet anders weten dan dat ze samen zijn. Hun leven verandert echter drastisch wanneer ze niet langer thuis les kunnen krijgen, maar naar de lokale middelbare school moeten. Daar ontkomen ze niet aan gestaar en gepest, maar ontdekken ze ook dat anders zijn soms voordelen heeft.

Wat ze echter nog niet weten is dat ze een hartverscheurende beslissing moeten nemen; een beslissing die hun leven nog ingrijpender zal veranderen.

Schrijver: Sarah Crossan
Oorspronkelijke titel: One
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789020608410
Ebook: 9789020633498
Uitgever: Pepper Books
Gewicht van water

Bij de douane gaan we in de rij staan,
Nerveus. In gedachten oefenen we het Engels:
Yes-thank-you-officer.
Ik weet dat ik niet thuis ben
Als praten me buikpijn bezorgt
En ik mijn woorden moet oefenen
Als de tekst van een toneelstuk
Voordat ik mijn mond opendoe.

Met niets dan een koffer en een oude waszak, komen de Poolse Kasienka en haar moeder aan in Engeland, op zoek naar Tata, Kasienka's vader. Al snel blijkt dat hij zich niet zomaar laat vinden en dat het leven in Londen niet zo gemakkelijk is.

Thuis verdrinkt haar moeder in haar eigen verdriet, en op school vindt Kasienka nauwelijks aansluiting. Als er plotseling een leuke jongen opduikt die Kasienka leert zwemmen, kiest ze langzaam maar zeker haar eigen weg.

Schrijver: Sarah Crossan
Oorspronkelijke titel: The weight of water
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789020629835
Uitgever: Kluitman
Nieuwe maan

'Ze denken dat ik iemand iets heb aangedaan. Maar dat is niet waar. Onthoud dat goed, oké? Ik meen het. Onthoud dat goed. Want mensen gaan leugens vertellen. En ik wil dat jij de waarheid weet.'

Joe heeft zijn broer al tien jaar niet gezien. De reden daarvoor is gruwelijk: Ed wacht zijn doodstraf af in een gevangenis in Texas, mijlenver van Joe en de rest van hun disfunctionele gezin.

Wanneer de executiedatum vastgesteld wordt, is Joe vastbesloten om zijn broer nog een laatste keer te ontmoeten. Zonder geld of back-up vertrekt hij naar Texas. Maar terwijl het aftellen begint, ontstaat er ook nieuwe hoop.

Schrijver: Sarah Crossan
Oorspronkelijke titel: Moonrise
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789020608649
Ebook: 9789020633856
Uitgever: Pepper Books
Toffee

Als Allison wegloopt van haar gewelddadige vader kan ze nergens naartoe. Wat ze aanziet voor een leegstaand pand, blijkt het huis van de dementerende Marla te zijn. Marla denkt in Allison haar jeugdvriendin Toffee te herkennen en Allison doet wat ze altijd doet: ze past zich aan. En dus is ze Toffee voor Marla.

Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee vrouwen en Allison komt erachter wie ze nou eigenlijk écht is. Als Toffee lijkt ze meer zichzelf te zijn dan ze in jaren is geweest.

Toffee is een aangrijpende YA-roman in vrije versvorm over grote thema's als psychische gezondheid, huiselijk geweld, de waarde van vriendschap en wat het betekent om familie te zijn.

Schrijver: Sarah Crossan
Oorspronkelijke titel: Toffee
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789020654660
Ebook: 9789020630541
Uitgever: Kluitman

Gerelateerde schrijvers