Boekenplank:
Kies

Boeken van Adam Creed

Meer over Adam Creed

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Adam Creed


Staffe

  1. Waakzaam oog - Suffer the children
  2. Kwetsbare vrouw - Willing flesh

gedetailleerd overzicht

StaffeWaakzaam oog
Maak kennis met de meest gedreven rechercheur van Londen: Will Wagstaffe, bijgenaamd 'Staffe'. Hij heeft niet gekozen voor de wet, de wet heeft hem gekozen - op de dag dat een ETA-terrorist zijn ouders vermoordde. Staffes gevoel voor rechtvaardigheid is groot: hij strijdt voor de slachtoffers. Zijn zwakte is dat hij zich ook goed kan verplaatsen in de daders. Geen enkel misdrijf is voor hem volledig zwart-wit.
Zomers Londen. Staffe staat op het punt naar Bilbao te vertrekken als hij een telefoontje krijgt: er is een moord gepleegd, waarbij het slachtoffer op een gruwelijke manier is mishandeld. Staffe schort zijn verlof op. Al snel wordt een voor de hand liggende verdachte opgepakt: de vrouw van het slachtoffer.
Maar de volgende dag wordt bankier Guy Montefiore gevonden. Hij is niet dood, maar wel op een vreselijke manier gemarteld. Wat hebben deze twee gruwelzaken met elkaar te maken?
Schrijver: Adam Creed
Oorspronkelijke titel: Suffer the children
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-218-0209-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kwetsbare vrouw
De vermoorde vrouw is beeldschoon. Haar naam is Elena Danya. Beroep: call-girl. Ze wordt gevonden in een chic hotel in de Londense City. Rechercheur Will Wagstaffe, bijgenaamd Staffe, begint met het onderzoek. Kort daarop wordt een prostituee dood gevonden en een derde vrouw verdwijnt spoorloos.
Staffe vermoedt dat de machtige Russische projectontwikkelaar Tsjankov iets te maken heeft met het lot van de vrouwen, maar wat? Bovendien leidt al het bewijsmateriaal naar een verknipte voyeur die wordt opgepakt en een bekentenis aflegt. Staffe neemt daar geen genoegen mee en begint tegen de regels in zijn eigen onderzoek.
Schrijver: Adam Creed
Oorspronkelijke titel: Willing flesh
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-218-0213-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff