Boekenplank:
Kies

Boeken van Sallie Bissell


Mary Crow

  1. Woud van de dood - In the forest of harm
  2. Doolhof - A darker justice
  3. Duivelse jacht - Call the devil by its oldest name
  4. Het sluipende kwaad - Legacy of masks

gedetailleerd overzicht

Mary CrowWoud van de dood
Mary Crow, Indiaanse en geboren en getogen in een indianenreservaat, werkt als openbaar aanklager bij het gerechtshof van Atlanta, Georgia. Nadat ze een zware zaak gewonnen heeft, gaat ze een lang weekend naar huis om met twee vriendinnen een trektocht te maken door het ruige gebied waar ze als kind zo van hield. Al gauw blijkt dat Mary een doodsvijand heeft, die haar in de bergen opspoort om wraak te nemen. Hij blijkt niet het enige roofdier dat de vrouwen achtervolgt. Mary en haar vriendinnen blijken een ongekende overlevingsdrang te bezitten; trouw en geweld samen gaan op een manier die ze nooit voor mogelijk had gehouden.
Schrijver: Sallie Bissell
Oorspronkelijke titel: In the forest of harm
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-3890-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Doolhof
Mary Crow keert terug naar het woeste natuurgebied van haar jeugd. Niet voor een kampeerweekend deze keer, maar omdat haar oude vriendin Irene Hannah in gevaar verkeert. Iemand is van plan Irene te doden, iemand die als handtekening een zwarte veer achterlaat. Mary krijgt te maken met wreedheid die diepe wortels heeft in haar eigen verleden. Ze waagt haar leven op een plaats waar de woudloper Jonathan Walkingstick, haar jeugdliefde, nooit gekomen is... en ontmoet haar moeders moordenaar.
Schrijver: Sallie Bissell
Oorspronkelijke titel: A darker justice
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-3868-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Duivelse jacht
Nog altijd wordt Mary Crow, de jonge juriste uit de Appalachen, gekweld door de vragen rond haar moeders vroege dood. Ze moet het alleen oplossen. Haar dierbare vriend Jonathan Walkingstick heeft het al druk genoeg met zijn vriendin Ruth en hun pas geboren dochtertje Lily. Maar uitgerekend Jonathan heeft nu de hulp van Mary nodig: tijdens een bijeenkomst van Cherokee's wordt Lily ontvoerd. Voor Mary begint een angstaanjagend kat-en-muisspel om Lily veilig bij haar ouders terug te brengen...
Schrijver: Sallie Bissell
Oorspronkelijke titel: Call the devil by its oldest name
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5170-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het sluipende kwaad
Nadat Mary Crow enige tijd een topbaan als officier van justitie in Atlanta heeft vervuld, keert ze terug naar haar geboortestadje Hartsville in de Appalachen, het land van de Cherokee indianen. Ze opent haar eigen kantoor, maar veel werk krijgt ze niet in het rustige stadje. Dan wordt er een meisje dood gevonden; haar schedel is ingeslagen met een tomahawk. Alle vingers wijzen onmiddellijk naar haar indiaanse vriendje Ridge Standingdeel. Mary's rechtvaardigheidsgevoel komt in opstand. Ze besluit Ridges verdediging op zich te nemen. Langzaam wordt het haar duidelijk dat er een psychopaat rondloopt met een schokkend geheim.
Schrijver: Sallie Bissell
Oorspronkelijke titel: Legacy of masks
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-5713-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff