Boekenplank:
Kies

Boeken van Jan Burke

Meer over Jan Burke

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jan Burke


Irene Kelly

  1. Sporen uit het verleden - Goodnight, Irene
  2. Spelen met de duivel - Sweet dreams, Irene
  3. Lieve Irene - Dear Irene
  4. Weet je nog, Irene? - Remember me, Irene
  5. Hocus - Hocus
  6. Botten - Bones

gedetailleerd overzicht

Irene KellySporen uit het verleden
Journalist O'Connor, een oude rot in het vak, wordt door een bom in duizend stukjes gereten. Al jarenlang deed hij onderzoek naar een in 1955 vermoorde zwangere vrouw die onherkenbaar verminkt werd gevonden.

Irene Kelly, een goede vriendin van O'Connor, acht het haar plicht te achterhalen wie haar collega voorgoed de mond heeft gesnoerd. Het duurt niet lang of Irene merkt dat de moordenaar het nu op haar heeft gemunt. Ze schrapt de ene na de andere verdachte van een lange lijst en trekt zich niets aan van ernstige dreigementen. Op haar lijst komen voor: een plaatselijke politicus, een vrouw uit de elite, een gigolo, een bankdirecteur en nog vele andere opmerkelijke figuren.

Waar Irene zich ook vertoont, steeds wordt er een nieuwe moord gepleegd. De spanning loopt verder op doordat ze opnieuw liefde opvat voor een oude bekende, de aantrekkelijke rechercheur die op de zaak is gezet.

Intussen blijft ze jacht maken op een moordenaar die maar één doel voor ogen heeft: voorkomen dat het verleden zijn tentakels uitstrekt naar de toekomst.
Schrijver: Jan Burke
Oorspronkelijke titel: Goodnight, Irene
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789029047999
Uitgever: Meulenhoff
Spelen met de duivel
Jacob Henderson, zoon van een politicus, wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn bij een duivelse sekte. Om een schandaal te voorkomen vraagt hij journaliste Irene Kelly een onderzoek in te stellen.

Als zij kort daarop het levenloze lichaam vindt van mevrouw Fremont, bijt zij zich vast in het spoor van een koelbloedige moordenaar.
Schrijver: Jan Burke
Oorspronkelijke titel: Sweet dreams, Irene
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789029044295
Uitgever: Meulenhoff
Lieve Irene
Nauwelijks is journaliste Irene Kelly hersteld van het letsel dat ze bij haar laatste moordonderzoek opliep, of ze wordt betrokken bij een nieuwe zaak van moord en verminking.

Op de krant ontvangt ze angstaanjagende fanmail van iemand die zich Thanatos noemt - de naam voor 'de Dood' in de Griekse mythologie. In een brief waarschuwt de onbekende dat Clio (de muze van Geschiedenis) de eerste zal zijn die sterft.

In eerste instantie beschouwt Irene de kennisgeving als een misplaatste grap. Maar als de volgende dag een vrouwelijke geschiedenisprofessor gruwelijk verminkt wordt gevonden, wordt duidelijk dat Irene is gekozen als pion in een dodelijk spel.

Thanatos' raadselachtige brieven blijven komen, het aantal lijken neemt toe. Ondanks de waarschuwingen van haar verloofde, rechercheur Frank Harriman, om de zaak over te laten aan de politie, vindt Irene dat ze niet langer kan afwachten. Ze wil de ware identiteit van dit fatale genie ontsluieren, zelfs als dat betekent dat ze daarbij de moordenaar in de kaart moet spelen...
Schrijver: Jan Burke
Oorspronkelijke titel: Dear Irene
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029050623
Uitgever: Meulenhoff
Weet je nog, Irene?
Op een avond kruist Irene Kelly het pad van een dakloze man die later haar voormalige docent van de universiteit blijkt te zijn. Ze heeft al jaren niets van hem gehoord, maar nu wordt zijn naam genoemd in verband met ernstige beschuldigingen.

Dan verdwijnt hij spoorloos. Waardoor is hij zo veranderd?

Irene's speurtocht voert haar van vervallen buurten naar dure landhuizen en confronteert haar met een deel van haar verleden dat ze bijna vergeten was...
Schrijver: Jan Burke
Oorspronkelijke titel: Remember me, Irene
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029052733
Uitgever: Meulenhoff
Hocus
Een bende die opereert onder de naam Hocus, haalt vreemde streken uit. Hocus heeft ingebroken in het computersysteem van het stadje Las Piernas in Californië, en ervoor gezorgd dat de burgers hun parkeerboetes niet hoeven te betalen. Daar heeft uiteraard niemand moeite mee.

Maar de publieke opinie maakt echter een scherpe draai als de leden van Hocus een bende honden en katten vrijlaten uit het dierenasiel en daarbij de nachtwaker vermoorden. Als er ook nog eens drugsdealers uit de weg worden geruimd en de echtgenoot van Irene Kelly, rechercheur Frank Harriman, vermist wordt, ontstaat er zelfs paniek.

In de kofferbak van Harrimans auto vindt de politie een bloedvlek en op de binnenspiegel is een onheilspellende waarschuwing achtergelaten, die suggereert dat hij is ontvoerd. Bestaat er een verband tussen de kidnapping en een gruwelijke moordzaak uit het verleden waar Frank Harriman bij betrokken is geweest?

Samen met gijzelingsexpert Tom Cassidy onderneemt Irene Kelly een speurtocht om haar echtgenoot te redden...
Schrijver: Jan Burke
Oorspronkelijke titel: Hocus
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029055062
Uitgever: Meulenhoff


Botten
Julia Sayre is al vier jaar spoorloos. Verslaggeefster Irene Kelly weet alles van de zaak, want Julia's wanhopige dochter smeekte haar al die tijd de zaak niet te laten rusten.

Dan wordt de veroorzaker van alle ellende, de seriemoordenaar Nick Parrish, onverwachts gearresteerd. In ruil voor strafvermindering is hij bereid de plaats aan te wijzen waar hij Julia heeft begraven, ergens in de Sierra Nevada, waar contact met de buitenwereld nauwelijks mogelijk is.

Eenmaal ter plaatse slaan bij Parrish echter alle stoppen door. Hij richt zijn onverdeelde aandacht op de enige vrouw in de groep, Irene Kelly, die met het team specialisten en bewakers is meegereisd. Met sadistische voorpret ontpopt Parrish zich in hoog tempo als een hoogbegaafd monster dat zijn slachtoffers zorgvuldig uitkiest...
Schrijver: Jan Burke
Oorspronkelijke titel: Bones
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789054669203
Uitgever: Meulenhoff