Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Rochelle Majer Krich

Boeken van Rochelle Majer Krich

Meer over Rochelle Majer Krich

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Rochelle Majer Krich


Overzicht

  • In opspraak - Fertile ground
  • Slaap lekker, schat - Where's mommy now?
  • Spreek geen kwaad - Speak no evil
  • Stille leugens - Nowhere to run

Jessie Drake

  1. Fatale dosis - Fair game
  2. Bloedbanden - Angel of death

gedetailleerd overzicht

OverzichtIn opspraak
Dokter Lisa Brockman werkt in een beroemde kliniek in Los Angeles. Haar patiënten zijn rijke, wanhopige vrouwen die er alles voor over hebben om kinderen te krijgen. Lisa is trots op haar werk – tot het schandaal losbarst. Het gerucht doet namelijk de ronde dat er in de kliniek bevruchte eicellen zijn verwisseld. De moord op een jonge vrouw en de daarop volgende mysterieuze verdwijning van Lisa`s verloofde en grondlegger van de kliniek, dr. Matthew Gordon, maken de paniek compleet. Beschuldigd van fraude en wanbeheer probeert Lisa te redden wat er te redden valt. Bestaat er een verband tussen de moord op de jonge vrouw en Matthews verdwijning? Wat zal ze als undercoverpatiënte in haar eigen kliniek ontdekken? Lisa durft niet op haar staf te vertrouwen, zelfs niet op haar aardige collega dr. Sam Davidson, die zij nog van vroeger kent. Want achter de façade van vriendschap kan immers de verwrongen ziel van een duivelse moordenaar schuilgaan...
Schrijver: Rochelle Majer Krich
Oorspronkelijke titel: Fertile ground
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-410-0866-7
Uitgever: Van Reemst
Slaap lekker, schat
Kate Bauers is er trots op dat ze haar baan in de geschenkenwinkel weet te combineren met haar luxueuze huishouden, hoewel dokter Mark Bauers een veeleisende echtgenoot is en ze haar handen vol heeft aan haar twee kleine kinderen. Maar als haar baan steeds meer tijd gaat kosten, doet Kate iets wat ze heeft gezworen nooit te zullen doen: ze laat een vreemde in haar huis slapen en voor haar kinderen zorgen. Janine is een geschenk uit de hemel - de ideale inwonende babysitter - en Mark is het er volledig mee eens. Maar plotseling stort Kate's perfecte wereldje in. Weg zijn haar tomeloze energie en haar gezondheid; ze is de hele dag moe. Mark geeft haar tabletten om haar erbovenop te helpen en Janine brengt haar chocolademelk met slagroom, maar Kate voelt zich altijd slaperig - zo slaperig dat ze overdag haar bed niet meer uitkomt. Kate is zo moe dat ze zich niet meer kan concentreren op de kleine dingetjes - zoals een verdwenen foto en een nachtjapon die naar een parfum ruikt dat zijzelf nooit gebruikt. Ze wordt elke dag zwakker en ze voelt zich een vreemde in haar eigen huis. Niet dat iemand er iets aan kan doen - zeker niet Janine. Iedereen houdt van Janine. Niemand durft, zelfs maar voor één enkel ogenblik, zo'n juweel van een hulp te verdenken.
Perfect Alibi - 1995
Regisseur: Kevin Meyer
Cast: Lydie Denier, Kathleen Quinlan, Alex McArthur, e.a.
Schrijver: Rochelle Majer Krich
Oorspronkelijke titel: Where's mommy now?
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-6790-348-5
Uitgever: Areopagus
Spreek geen kwaad
In Los Angeles snoert een ongrijpbare moordenaar binnen enkele dagen drie vrouwelijke advocaten de mond. Letterlijk, want nadat de slachtoffers zijn gedood, wordt hun tong afgesneden. De enige connectie tussen de zaken lijkt advocate Debra Laslow te zijn, die telkens vlak bij de plaats van het misdrijf wordt aangetrofen. Debra is net begonnen aan een veeleisende zaak: ze verdedigt een gerespecteerd arts die door een joods meisje wordt beschuldigd van verkrachting. Als dochter van een rabbijn is Debra voortdurend in tweestrijd. Moet ze kiezen voor de regels van haar geloof, of die van haar werk? En alsof haar baan niet genoeg van haar krachten vergt, blijft ook de politie Debra voortdurend met lastige vragen achtervolgen. Dan wordt een vierde collega vermoord aangetroffen en Debra begint een patroon te herkennen. Niemand neemt haar echter serieus en de tijd dringt. Als Debra de politie niet kan overtuigen van haar gelijk zal ze spoedig achter de tralies belanden, of zelf het volgende slachtoffer van de seriemoordenaar worden. Zonder het te weten, bezit Debra de sleutel tot de ontknoping al. Ze heeft het ware gezicht van de dader namelijk ergens gezien. Maar waar?
Schrijver: Rochelle Majer Krich
Oorspronkelijke titel: Speak no evil
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-410-0663-X
Uitgever: Van Reemst
Stille leugens
Ze knipte de foto in heel kleine stukjes tot ze een bergje glanzende confetti had, gooide die in het toilet en keek hoe ze met het spoelwater verdwenen. Binnenkort zou Alexandra weg zijn en alles zou weer zijn zoals het moest. Alexandra Prescott is er na de tragische dood van haar zoontje eindelijk in geslaagd haar verleden achter zich te laten. Ze heeft een heel nieuw leven opgebouwd met de aantrekkelijke advocaat Warren en zijn twee kinderen. Haar eigen kinderdagverblijf is een doorslaand succes. Wanneer ze bovendien zwanger blijkt te zijn, kan Alexandra haar geluk niet op. Dan ontvangt ze echter een anonieme dreigbrief. Alexandra heeft Warren nooit verteld over de gruwelijke gebeurtenissen uit haar verleden, die ze in haar nachtmerries steeds opnieuw beleeft. Ze heeft haar herinneringen zo diep mogelijk begraven, in de hoop ze ooit te kunnen vergeten. En nu is iemand achter Alexandra's geheim gekomen, iemand die vastbesloten is haar geluk te verstoren en die tot het uiterste zal gaan om dit te bereiken. Maar wie? Voor Alex begint een eenzame, zenuwslopende strijd tegen een meedogenloze tegenstander, een strijd op leven en dood met als inzet haar ongeboren baby...
Schrijver: Rochelle Majer Krich
Oorspronkelijke titel: Nowhere to run
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-410-0399-1
Uitgever: Van Reemst

Jessie DrakeFatale dosis
Geschokt keek hij naar de televisie, naar de rechercheur die het woord voerde. Een vrouw! Ze hadden een vrouw op zijn zaak gezet. En toen begreep hij het: ze probeerden hem te beledigen, hem kwaad te maken... Rechercheur Jessie Drake is apetrots dat zij als enige vrouw aan het prestigieuze team wordt toegevoegd dat een serie bizarre moorden moet oplossen. Maar diep in haar hart vindt Jessie het niet meer dan normaal. Per slot van rekening heeft zij de vijf moorden met elkaar in verband gebracht. Avond aan avond pijnigt Jessie haar hersens over de vreemde aanwijzingen die de moordenaar op de lichamen van zijn slachtoffers achterlaat. Getergd besluit Jessie dat ze de oplossing van het raadsel moet kennen. Het is iets uit haar kinderjaren... Plotseling, als een donderslag bij heldere hemel, weet Jessie welk gruwelijk spel de moordenaar speelt. Maar dan verandert hij onverwacht de spelregels, vervalst de dobbelstenen en steekt de kaarten. De inzet van zijn nieuwe spel is Jessie`s leven... of dood.
Schrijver: Rochelle Majer Krich
Oorspronkelijke titel: Fair game
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-5112-376-0
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Bloedbanden
Jessie Drake, rechercheur moordzaken, is stomverbaasd als zij hoort welke nieuwe zaak haar baas haar heeft toebedacht. Barry Lewis - een belangrijke advocaat met een voorliefde voor spraakmakende rechtszaken - ontvangt anonieme dreigbrieven en Jessie moet uitzoeken wie er achter zit. Hoewel Jessie tegenwerpt dat dit duidelijk niet thuishoort op de afdeling moordzaken, houdt haar baas voet bij stuk. Met tegenzin gaat ze aan de slag en ontdekt al snel dat veel mensen een appeltje met Lewis te schillen hebben. Meer mensen dan Jessie zou willen. Zolang er echter alleen maar dreigementen worden geuit, kan Jessie echter weinig doen. Dan wordt Lewis onverwacht het slachtoffer van een bomaanslag. En Jessie, die zich persoonlijk verantwoordelijk voelt voor de dood van Lewis, moet al haar intellect, moed en doorzettingsvermogen aanspreken om deze politiek gevoelige zaak tot een goed einde te brengen.
Schrijver: Rochelle Majer Krich
Oorspronkelijke titel: Angel of death
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-410-0373-8
Uitgever: Van Reemst

Gerelateerde schrijvers