Boekenplank:
Kies

Boeken van Margie Orford

Meer over Margie Orford

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Clare Hart

  1. Bloedbruiden - Like clockwork
  2. Een roos van bloed - Blood rose

gedetailleerd overzicht

Clare HartBloedbruiden
Aan Sea Point Boulevard in Kaapstad wordt het lichaam van een jong meisje gevonden. Ze is op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Alle sporen op het lijk wijzen naar een dader die geniet van de pijn van anderen. En hij heeft meer meisjes op zijn dodenlijst staan...

Dr. Clare Hart, forensisch psycholoog en parttime profielschetser voor de Kaapse politie, is als een van de eersten bij het lijk. Samen met rechercheur Riedwaan Faizal begeeft ze zich in de onderwereld van Kaapstad, op jacht naar de moordenaar.

Wanneer er een tweede, en een derde meisje verdwijnt, zit Clare tot aan haar nek in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel, in een wereld waarin vrouwen niet meer zijn dan lustobjecten. En de klok tikt...
Schrijver: Margie Orford
Oorspronkelijke titel: Like clockwork
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021800875
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een roos van bloed
De gruwelijke moord op een dakloze jongen brengt de Zuid-Afrikaanse profielschetser Clare Hart naar Walvisbaai, in het buurland Namibië. De verarmde geïsoleerde havenstad, die de onmetelijk grote Namibische woestijn als achterland heeft, wordt geteisterd door drugs, aids en criminaliteit.

Als er nog meer jongens vermoord worden gevonden op in het oog springende plaatsen, zoals een speeltuin, vermoedt men dat er een seriemoordenaar aan het werk is, al lijkt die wel onzichtbaar te zijn.

Al snel ontdekt Clare dat niets is wat het lijkt in Walvisbaai. Ze ontmoet steeds meer mensen die de jongens hebben gekend, of gezien, maar de meesten werken niet echt mee.
Schrijver: Margie Orford
Oorspronkelijke titel: Blood rose
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789021800882
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers