Boekenplank:
Kies

Boeken van Martha Grimes

Meer over Martha Grimes

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Martha Grimes


Richard Jury

  1. De man die vol streken zat - The Man with a Load of Mischief
  2. De oude vos bedrogen - The Old Fox Deceiv'd
  3. Het heilzame halssnoer - The anodyne necklace
  4. Moord in de Zwarte Zwaan - The dirty duck
  5. Gedane zaken - The case has altered
  6. De schaduwen van Lamorna - The Lamorna wink

gedetailleerd overzicht

Richard JuryDe man die vol streken zat
In de herberg 'The Man with a Load of Mischief' wordt een man gevonden met zijn hoofd in een vat bier. Boven de ingang van de 'Jack and Hammer' hangt het tweede slachtoffer. Inspecteur Richard Jury onderzoekt deze raadselachtige moorden in het pittoreske Engelse plaatsje Long Piddleton. De excentrieke namen van de Inns blijken bij het naderen van de oplossing een steeds grotere rol te gaan spelen.
Schrijver: Martha Grimes
Oorspronkelijke titel: The Man with a Load of Mischief
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-6766-534-7
Uitgever: Muntinga
De oude vos bedrogen
Als op Driekoningenavond een vrouw vermoord wordt gevonden in Rackmoor, een vissersplaatsje in Yorkshire, trekt Richard Jury erop uit om de moord te onderzoeken. De herberg 'The Old Fox Deceiv'd' wordt zijn hoofdkwartier van waaruit hij achter de ware identiteit van de omgebrachte vrouw probeert te komen. Nog voor zeker is of het hier wel of niet gaat om erfgename Dilly March, krijgt Jury te maken met nog een mysterieuze moord.
Schrijver: Martha Grimes
Oorspronkelijke titel: The Old Fox Deceiv'd
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-417-7010-0
Uitgever: Muntinga
Het heilzame halssnoer
Een brute moord en de diefstal van een kostbare smaragd zorgen voor grote opschudding in het rustieke Engelse dorpje Littlebourne. Het onderzoek van Inspecteur Jury voert hem naar de obscure achterbuurten van Londen, waar hij op het spoor komt van een opmerkelijke dader.
Schrijver: Martha Grimes
Oorspronkelijke titel: The anodyne necklace
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-417-7011-9
Uitgever: Muntinga
Moord in de Zwarte Zwaan
Een bus vol Amerikaanse toeristen op een Shakesepeare-trip door Engeland; cultuur snuiven in Stratford-on-Avon, de oude, roemruchte tijden van het Engeland tijdens Elisabeth I herbeleven... tot de eerste toeriste in stukken wordt gesneden en Shakespeare's drama's tot gruwelijke werkelijkheid worden!
Schrijver: Martha Grimes
Oorspronkelijke titel: The dirty duck
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-274-3966-4
Uitgever: Spectrum
Gedane zaken
Na het diner verlaat Jennifer de eetzaal van het landhuis waar ze te gast is om buiten een sigaret te roken met Verna, de ex-vrouw van de gastheer. Een paar minuten later horen de andere gasten iemand schreeuwen, gevolgd door het geluid van een wegrijdende auto. Jennifer keert alleen terug, en Verna wordt vermoord aangetroffen. Kort daarna verdwijnt de jonge serveerster Dorcas Reese. Ook zij wordt vermoord teruggevonden. Hoofdinspecteur Richard Jury twijfelt er geen moment aan dat één en dezelfde persoon verantwoordelijk is voor beide moorden, maar het is geen eenvoudige zaak die te vinden. Waarom zou iemand zowel Verna, een elegante actrice, als Dorcas, een humeurige, onaantrekkelijke serveerster, willen vermoorden? En wie is de geheimzinnige vriend die Dorcas de avond van haar dood heeft ontmoet?
Schrijver: Martha Grimes
Oorspronkelijke titel: The case has altered
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-274-6696-3
Uitgever: Spectrum


De schaduwen van Lamorna
Terwijl hoofdinspecteur Richard Jury zich in Ierland bevindt, gaat Melrose Plant - zijn elegante, aristocratische vriend en vertrouweling - op vakantie naar een pittoresk dorpje aan de kust van Cornwall. Hij neemt zijn intrek in een romantisch huis dat vanaf een hoge rots uitkijkt over zee, en dat eigendom is van een excentrieke Amerikaanse miljonair wiens twee kleinkinderen enkele jaren eerder dood werden aangetroffen op het strand. Plant raakt algauw bevriend met Johnny Wells, een jonge, ondernemende kelner, tevens taxichauffeur en amateurgoochelaar. Wanneer zijn tante op een dag spoorloos verdwijnt, is dat de voorbode van een reeks mysterieuze en angstaanjagende gebeurtenissen die rechtstreeks verband lijken te houden met de raadselachtige dood van de twee kinderen.
Schrijver: Martha Grimes
Oorspronkelijke titel: The Lamorna wink
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-274-7246-7
Uitgever: Spectrum