Boekenplank:
Kies

Boeken van Minette Walters

Minette Walters is geboren in Bishop's Stortford, maar bracht de eerste 10 jaar van haar jeugd door op legerbases in Engeland aangezien haar vader als officier diende. Na het winnen van een studiebeurs ging ze naar een kostschool. Na haar studie ging ze werken voor het tijdschrift Woman's Weekly Library en vulde haar inkomen aan met het publiceren van korte verhalen.

Meer over Minette Walters

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Minette Walters


Overzicht

 • De beeldhouwster - The sculptress
 • De branding - The breaker
 • De donkere kamer - The dark room
 • De echo - The echo
 • De tondeldoos - The tinder box
 • De vorm van slangen - The shape of snakes
 • Duivelsveer - The devil's feather
 • Het heksenmasker - The scold's bridle
 • Het ijshuis - The ice house
 • Niemandsland - Acid Row
 • Schaduwzijde - The chameleon's shadow
 • Verwarde geesten - Disordered minds
 • Vossenhuid - Fox evil

Develish

 1. Het laatste uur - The last hours
 2. Het vallen van de nacht - The turn of midnight

Dubbel uitgegeven titels

 • Het motief - zie De beeldhouwster
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe beeldhouwster
Olive Martin wordt veroordeeld voor de gruwelijke moord op haar moeder en zusje. Een motief is er niet, maar na Olives snelle bekentenis is dat ook het laatste waar de politie zich zorgen over maakt.

Journaliste en schrijfster Roz Leigh raakt geintrigeerd door de zaak-Martin. Ze bezoekt Olive in de gevangenis en raakt er langzaam maar zeker van overtuigd dat de vrouw onschuldig is. Maar wat heeft haar er dan toe gedreven om zo gemakkelijk schuld te bekennen? Roz besluit de zaak te reconstrueren en komt al doende tot een opmerkelijke conclusie, even afschuwelijk als verrassend...
The Sculptress - 1996
Regisseur: Stuart Orme
Cast: Pauline Quirke, Caroline Goodall, Christopher Fulford, e.a.
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The sculptress
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789022525326
Uitgever: Boekerij
De branding
Tien uur nadat het lichaam van een vrouw is aangespoeld op een verlaten kust in het zuiden van Engeland, wordt haar drie jaar oude dochtertje dertig kilometer verderop in een dorpje aangetroffen, in de war en alleen.

Waarom werd Kate vermoord en mocht haar kind - dat waarschijnlijk getuige was van de moord - blijven leven? En vreemder nog, waarom is Kate aan boord van een boot gegaan, terwijl ze altijd een panische angst had om te verdrinken?

Het politieonderzoek concentreert zich op een jonge acteur, een ongehuwde man met een obsessieve belangstelling voor pornografie. Deze man liegt over zijn relatie met de vermoorde vrouw en zijn boot ligt niet ver van de plek waar de kleuter is gevonden.

Naarmate het onderzoek vordert, verplaatst de verdenking zich in de richting van de echtgenoot van Kate. Klopt zijn alibi eigenlijk wel? En was Kate echt zo keurig als hij beweert? En waarom begint zijn dochtertje te gillen van angst zodra hij haar wil optillen?
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The breaker
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022526309
Uitgever: Boekerij
De donkere kamer
'Er was nog iets gebeurd... Iets dat zo erg was, dat ze het zich niet durfde te herinneren...'

De kranten brachten het met smaak. Jinx Kingsley, modefotografe en erfgename, had geprobeerd zich van het leven te beroven nadat haar verloofde haar zonder pardon had afgedankt en ingeruild voor haar beste vriendin.

Maar wanneer Jinx uit haar coma bijkomt, kan ze zich niets van een zelfmoord herinneren. Dan doemen de herinneringen op, gruwelijke herinneringen, vol wanhoop en ontzetting.
The Dark Room - 1999
Regisseur: Graham Theakston
Cast: Dervla Kirwan, James Wilby, Paul Freeman, e.a.
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The dark room
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789022525340
Uitgever: Boekerij
De echo
Wie was Billy Blake, anders dan een dakloze alcoholist die doelloos over straat zwierf? Hoe kwam het dat hij levenloos werd aangetroffen in een van de rijkste buurten van de stad, uitgeteerd en verhongerd? En waarom uitgerekend in de garage van een vrouw van wie de echtgenoot, een puissant rijke bankier, vijf jaar eerder met de noorderzon is vertrokken, met medeneming van een enorm fortuin?

Na de gruwelijke vondst in haar garage heeft Amanda Powell elk contact met de pers gemeden. Nu, zes maanden later, benadert ze ineens de journalist Michael Deacon. Ze lijkt geobsedeerd door haar dode bezoeker. Deacons nieuwsgierigheid - zowel naar Amanda zelf als naar haar plotselinge belangstelling voor de mysterieuze Billy - is groot. En dat heeft meer te maken met zijn eigen verleden dan met de moralistische opstelling van Amanda - een vrouw wier rijkdom erop lijkt te duiden dat haar echtgenoot dood is... vermoord?
The Echo - 1998
Regisseur: Diarmuid Lawrence
Cast: Clive Owen, Joely Richardson, Kevin Knapman, e.a.
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The echo
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022525364
Uitgever: Boekerij
De tondeldoos
In De tondeldoos wordt het rustige Engelse dorpje Sowerbridge opgeschrikt door de brute roofmoord op de 93-jarige Lavinia Fanshaw en haar verzorgster. De politie arresteert al snel de jonge Ier Patrick O'Riordan.

Dan, op de eerste dag van zijn proces, wordt de cottage van Patricks ouders in brand gestoken en komt een tweede gruwelijke misdaad aan het licht. Vanaf dat moment blijkt dat veel zaken in Sowerbridge niet zijn zoals ze aanvankelijk leken.

* De tondeldoos is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de maand van het spannende boek 1999.
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The tinder box
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789074336482
Uitgever: CPNB


De vorm van slangen
Ruim twintig jaar geleden stierf in een keurige woonwijk van Londen een zwarte vrouw in een goot. Ze werd 'gekke Annie' genoemd en door haar buren met de nek aangekeken. De politie registreerde haar dood als verkeersongeluk en beschreef Annie als 'een vrouw die zelfs wanneer ze nuchter was, slechts een geringe grip op de werkelijkheid had'.

Haar dood zou weinig opschudding veroorzaakt hebben, ware het niet dat de jonge mevrouw Ranelagh die haar vond blijft volhouden dat Annie is vermoord.

Wat ook de waarheid is over Annie - of ze echt zo gek was als haar buren beweerden, of ze inderdaad in een krot woonde zoals de politie zei en katten mishandelde die op sterven na dood in haar huis gevonden werden - er moet in ieder geval iets gebeurd zijn tussen Annie en mevrouw Ranelagh. Maar waarom is mevrouw Ranelagh er zo van overtuigd dat het moord was, terwijl er geen woord over Annies lippen kwam toen ze stierf? En wat is de reden dat mevrouw Ranelagh twintig jaar na dato nog steeds geobsedeerd op zoek is naar de waarheid omtrent Annies dood?
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The shape of snakes
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789051084597
Uitgever: Areopagus
Duivelsveer
Wie merkt de daden van een psychopaat nog op als er een oorlog woedt?

Te midden van de onrust tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone is er nauwelijks aandacht voor de brute moorden op vijf vrouwen. En niemand stelt vragen bij de 'bekentenissen' die uit drie kindsoldaten werden geslagen. Behalve Reuters-correspondente Connie Burns.

Na getuige te zijn geweest van een barbaarse aanval op een prostituee, gelooft Connie dat een buitenlander hiervoor verantwoordelijk is. Ze heeft hem al eerder gezien en vermoedt dat hij de chaos van de oorlog gebruikt om zijn sadistische fantasie?n ten aanzien van vrouwen te botvieren. Maar niemand wil naar haar luisteren.

Twee jaar later, in Irak, heeft een nieuwe poging van Connie om de wandaden van de sadistische moordenaar aan het licht te brengen verwoestende gevolgen. Doodsbang duikt zij onder in Engeland en onderneemt een derde poging om hem te ontmaskeren, ook al weet ze dat hij naar haar op zoek zal gaan...
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The devil's feather
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022543887
Uitgever: Boekerij
Het heksenmasker
Een paar dagen nadat ze een overdosis pillen heeft geslikt en haar polsen doorgesneden, wordt Mathilda Gillespie levenloos aangetroffen in bad. Maar wat Sarah Blakeney, haar huisarts, het meest schokt, is de geroeste metalen kooi om het hoofd van de dode vrouw, een zogeheten heksenmasker, bizar versierd met brandnetels en madeliefjes.

De politie gaat ervan uit dat de patholoog-anatoom zal concluderen dat het hier een geval van zelfmoord betreft. Zelfs Mathilda's naaste familie neemt het standpunt in dat haar ziekte haar tot deze daad heeft gedreven.

Sarah Blakeney is de enige die niet in deze theorie gelooft. Zeker wanneer blijkt dat Mathilda's dagboeken zijn verdwenen.
The Scold's Bridle - 1998
Regisseur: David Thacker
Cast: Miranda Richardson, Bob Peck, Douglas Hodge, e.a.
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The scold's bridle
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789022550229
Uitgever: Boekerij
Het ijshuis
Phoebe Maybury woont met twee vriendinnen op het landgoed Streech Grange. Op een dag ontdekt hun tuinman een lijk in het al jaren ongebruikte ijshuis achter in de tuin.

Hoofdinspecteur Walsh en zijn assistent McLoughlin nemen het onderzoek ter hand. Hoewel het lijk niet geïdentificeerd kan worden, denkt Walsh te weten wie het is: tien jaar geleden is Phoebes echtgenoot verdwenen en er is nooit een spoor van hem teruggevonden.

Destijds heeft Walsh de zaak niet op kunnen lossen, ondanks zijn verdenkingen jegens Phoebe. De vondst in het ijshuis lijkt een nieuw licht op de zaak te werpen...
The Ice House - 1997
Regisseur: Tim Fywell
Cast: Daniel Craig, Penny Downie, Corin Redgrave, e.a.
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The ice house
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022550359
Uitgever: Boekerij
Niemandsland
Een niemandsland is het, de verpauperde wijk die bevolkt wordt door alleenstaande moeders en hun vaderloze kinderen en waar opstandige, losgeslagen jongeren de bewoners in hun macht houden.

In dit geteisterde gebied dient Sophie Morrison zich aan. Ze is arts, jong nog, en gaat op bezoek bij een pati?nt. Ze weet dan nog niet dat ze daarmee het huis betreedt van iemand die bekend staat als pedofiel... en dat het gerucht gaat dat er een klein meisje, Amy, is verdwenen. En dat de buurtbewoners uit zijn op wraak.

Wanneer het huis wordt belegerd, zit Sophie gevangen - in gezelschap van een man die ze verafschuwt. De menigte buiten is uitzinnig van woede en opgekropte haat. Tegen de 'viezerik', de autoriteiten en de wet. 'Amy beschermen' wordt gebruikt als excuus voor de vreselijke dingen die zullen volgen. En als dat tot moord leidt, dan moet dat maar.

Maar wordt Amy wel echt vermist?
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: Acid Row
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022540923
Uitgever: Boekerij


Schaduwzijde
Charles Acland is in Irak ernstig gewond geraakt. Eenmaal thuis wil hij maar één ding: genezen en terugkeren naar het leger. Maar het leger wil hem niet meer. Zijn gezicht is aan één kant blijvend verminkt en hij krijgt last van migraineaanvallen. Van een aardige jongen verandert hij in een onvoorspelbare man, die zijn agressie vooral op vrouwen richt.

Als Charles betrokken raakt bij een vechtpartij in een pub, neemt Jackson, de vriendin van de waardin, hem onder haar hoede. Maar dan wordt hij verdacht van de moord op drie mannen, die door extreem geweld om het leven zijn gebracht.

Charles wordt gedwongen de confrontatie aan te gaan met de donkere kant van zijn persoonlijkheid...
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The chameleon's shadow
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022549919
Ebook: 9789460921766
Uitgever: Boekerij
Verwarde geesten
In 1970 werd de twintigjarige, verstandelijk gehandicapte Harold Stamp veroordeeld voor de moord op zijn grootmoeder Grace Jefferies. De veroordeling was destijds gebaseerd op omstreden bewijs en de later ingetrokken bekentenis van de verdachte. Drie jaar later stierf Stamp, tot zelfmoord gedreven door zelfhaat en het getreiter van de andere gevangenen. Maar was Stamp wel schuldig?

Dertig jaar later stuit Jonathan Hughes, een antropoloog gespecialiseerd in maatschappelijke stereotypes, per ongeluk op de zaak. Hij ontdekt alarmerende hiaten in de bewijsvoering en twijfelt er niet aan dat de veroordeling van Stamp het gevolg was van een desastreuze juridische dwaling. Maar hoe ver is Hughes bereid te gaan in zijn zoektocht naar rechtvaardigheid? Om de naam van Stamp te zuiveren zal er immers een andere naam genoemd moeten worden...

Is het wel verstandig om het lang vergeten verhaal van een eenzame jonge man op te rakelen? En wat zullen de gevolgen zijn?
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: Disordered minds
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022538005
Uitgever: Boekerij
Vossenhuid
De oude mevrouw Ailsa Lockyer-Fox wordt dood in haar tuin gevonden, met alleen nachtkleding aan. Er zitten bloedvlekken op het terras. De verdenking wijst in de richting van haar rijke echtgenoot, kolonel James Lockyer-Fox. En hoewel de patholoog-anatoom constateert dat ze een natuurlijke dood is gestorven, houden de roddels over James stand.

Waarom? Omdat hij schuldig is? Of omdat de sfeer in dit afgelegen dorpje in Dorset wordt bepaald door een stelletje rancuneuze roddeltantes? Shenstead, zoals het gehucht heet, is een 'spookdorp' geworden, waar nog slechts vijf huizen permanent bewoond worden. Het is een plek met te weinig mensen en te veel geheimen. Waarom hebben James en Ailsa hun kinderen uit hun testament geschrapt? Hoe komt het dat er zoveel vijandigheid in deze familie heerst?

James heeft geen vrienden en is eenzaam - reden waarom zijn Londense advocaat zich zorgen over hem maakt. Mark Ankerton is ervan overtuigd dat zijn cliënt aan depressies lijdt en staat erop de kerst met hem door te brengen. Hij ontdekt dat James onderwerp is geworden van een nietsontziende roddelcampagne: hij wordt van nog ergere dingen beschuldigd dan alleen de dood van zijn vrouw. Beschuldigingen die James weigert te weerspreken...
Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: Fox evil
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022533345
Uitgever: Boekerij

DevelishHet laatste uur

Wanneer de pest in 1348 Engeland bereikt, begrijpt niemand waarom er in zo'n korte tijd zo veel doden vallen. Als Sir Richard na een reis terugkomt in zijn dorp Develish, blijkt hij besmet te zijn geraakt. Zijn vrouw, de intelligente Lady Anne, neemt het heft in eigen handen: de zieken moeten buiten blijven, de gezonde mensen beschermt ze in haar eigen huis.

Tot ieders verbazing behandelt Lady Anne ze allemaal als gelijken. Deze nieuwe hiërarchie zorgt voor een onrustige dynamiek in Develish. Het volk staat voor een onmogelijke keuze: blijven ze binnen en verhongeren ze, of gaan ze naar buiten, waar de pest rondwaart?

Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The last hours
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401608640
Ebook: 9789401608657
Uitgever: Xander
Het vallen van de nacht

Het jaar 1349 komt dichterbij en de pestepidemie heeft duizenden slachtoffers gemaakt. Het is aan Lady Anne om te inventariseren wie er in de omliggende dorpen nog leven.

Ze stuurt de vrijgevochten slaaf Thaddeus Thurkell erop uit, die zich voordoet als 'lord Athelstan'. Maar of de buren zo goedgelovig en gastvrij zijn...

Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: The turn of midnight
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401610841
Ebook: 9789401610889
Uitgever: Xander

Dubbel uitgegeven titelsHet motief

Zie voor de beschrijving van dit boek: De beeldhouwster.

Schrijver: Minette Walters
Oorspronkelijke titel: zie De beeldhouwster
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789022520215
Uitgever: Boekerij