Boekenplank:
Kies

Boeken van Edna Buchanan

Meer over Edna Buchanan

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Website: http://www.ednabuchanan.com


Britt Montero

  1. Miami, een moordstad - Miami, it's murder
  2. Dodelijke primeur - Suitable for framing
  3. Vals vermoeden - Act of betrayal

Cold Case Squad

  1. Cold Case Squad - Cold Case Squad
  2. Schaduw - Shadows

gedetailleerd overzicht

Britt MonteroMiami, een moordstad
Misdaadverslaggeefster Britt Montero - half Cubaans, half Amerikaans - raakt verzeild in een aantal bizarre ongevallen waarin van moord verdachte, maar wegens gebrek aan bewijs nooit veroordeelde criminelen op passende wijze aan hun eind komen. Samen met de Texaanse persfotografe Lottie Dane probeert Britt uit te vinden welke informatie de politie in deze zaken achterhoudt. Britt en Lottie zijn nieuwsjunkies, verslaafd aan adrenaline en aan de twee steden waar ze van houden. Het Miami van de corruptie, misdaad en moord en het Miami van de wuivende palmen en roze zonsondergangen. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Moord in Miami.
Schrijver: Edna Buchanan
Oorspronkelijke titel: Miami, it's murder
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-245-1195-X
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dodelijke primeur
Misdaadverslaggeefster Britt Montero heeft een probleem. Trish Tierney, de jonge, ambitieuze journaliste die zij onder haar hoede heeft genomen, is niet alleen zeer getalenteerd, maar ook uiterst gewiekst. Keer op keer slaagt Trish erin met haar artikelen de voorpagina te halen - en telkens is het Britt die achter het net vist. Als Britt op onderzoek uitgaat ontdekt ze dat Trish niet alleen haar baan bedreigt, maar ook haar leven...
Schrijver: Edna Buchanan
Oorspronkelijke titel: Suitable for framing
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-866-9017-3
Uitgever: UMCO
Vals vermoeden
Als een Cubaanse journalist in Miami wordt vermoord, raakt misdaadverslaggeefster Britt Montero betrokken bij de wereld van Cubaanse vrijheidsstrijders, waartoe ook haar eigen, inmiddels vermoorde vader behoorde. Britt hoort over een dagboek dat haar vader bijhield en waarin hij de naam van een verrader noteerde. Een dagboek dat met gevaar voor eigen leven door een balsero uit Cuba naar de Verenigde Staten zou zijn gesmokkeld. Helaas is Britt niet de enige die dag dagboek wil lezen. Terwijl ze probeert de waarheid over de dood van haar vader te achterhalen, nadert een verwoestende orkaan Miami. Tijdens die storm ontdekt Britt wie de dood van haar vader op zijn geweten heeft... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Daad van verraad.
Schrijver: Edna Buchanan
Oorspronkelijke titel: Act of betrayal
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-2174-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Cold Case SquadCold Case Squad
Een man en een vrouw worden doodgeschoten in een stripclub in Miami Beach. Een paar uur later verstoort een explosie een kinderfeestje, waarbij een vader van drie kinderen sterft. De moorden blijven onopgelost en de ontploffing wordt als een ongeval beschouwd. Twaalf jaar later loopt een blondine binnen bij het Cold Case Squad van het Miami Police Department; overal waar ze gaat komt ze haar man tegen. Hij is echter al twaalf jaar dood... Een team van keien van detectives - een toegewijde, gecompliceerde groep met allemaal hun eigen problemen - wordt op de zaak gezet.
Schrijver: Edna Buchanan
Oorspronkelijke titel: Cold Case Squad
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-866-9016-5
Uitgever: UMCO
Schaduw
In Schaduw vertelt een vrouw, die in Miami het historische pand Schaduw wil redden, de Cold Case-detectives dat de moord uit 1961 op de toenmalige eigenaar van het gebouw, een voormalige burgemeester van Miami, nooit opgelost zal worden als het gesloopt wordt. De agenten gaan akkoord met het doorzoeken van het huis, een van de weinige huizen in Florida dat onderkelderd is. In een overtuigend afschrikwekkende scene vinden ze een voorraad gemummificeerde kindjes. Deze verschrikkelijke ontdekking leidt van een Cold Case naar een nog gaande zaak.
Schrijver: Edna Buchanan
Oorspronkelijke titel: Shadows
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-494-0034-7
Uitgever: Strengholt

Gerelateerde schrijvers