Boekenplank:
Kies

Boeken van Gay Longworth


Overzicht

  • De kleur van jaloezie - Dead alone
  • Rusteloze doden - The unquiet dead

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kleur van jaloezie
Langs de Thames wordt een skelet gevonden dat ontdaan is van huid en haar en waarvan hoofd, handen en voeten ontbreken. Proberen haar mannelijke collega’s een grap uit te halen met de jonge, bijdehante inspecteur Jessie Driver?
Als ze uiteindelijk toch een manier heeft gevonden om de menselijke resten te kunnen identificeren, blijkt het te gaan om een aan lager wal geraakte actrice, echtgenote van een uiterst populaire zanger. Zo wordt een vermeende flauwe grap ineens tot een serieus misdrijf.
Terwijl Jessie probeert de waarheid rondom de dood van de actrice te achterhalen, duikt er weer een lijk op van een ‘celebrity’. Dit keer gaat het om een kunstenares die connecties blijkt te hebben met het eerste slachtoffer. Al snel rijst de vraag: is er een duister complot gaande of is er een seriemoordenaar actief die het voorzien heeft op beroemdheden?
Aan Jessie de taak om het raadsel te ontrafelen en te voorkomen dat er nog meer doden vallen...
Schrijver: Gay Longworth
Oorspronkelijke titel: Dead alone
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-389-1640-X
Uitgever: Elmar
Rusteloze doden
Een vervallen zwembad in het Londense Soho is een toevluchtsoord voor verslaafden en daklozen - én de perfecte plek voor een weggelopen tienermeisje om zich schuil te houden.
Maar wanneer inspecteur Jessie Driver daar op zoek gaat naar een vermist meisje, vindt ze heel iets anders: het gemummificeerde lijk van een man, weggewerkt in het door ratten geteisterde souterrain. Wie was hij? En wat heeft deze moord te maken met de tragische verdrinkingsdood van een schooljongen vele jaren eerder?
Jessies onderzoek neemt haar mee naar het verleden – de ontvoering van een kind en de confrontatie met de gestoorde geest van een diepbedroefde vader – maar de gevaren die ze het hoofd moet bieden, zijn angstaanjagend eigentijds.
Schrijver: Gay Longworth
Oorspronkelijke titel: The unquiet dead
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-389-1725-2
Uitgever: Elmar