Boekenplank:
Kies

Boeken van Andrew Taylor

Meer over Andrew Taylor

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Andrew Taylor


Overzicht

  • Dodensonate - The long sonata of the dead
  • Een onvergeeflijke misdaad - The American boy

De Roth Trilogie

  1. Het kwaad ontkiemd - The four last things
  2. Omringd door het kwaad - The judgement of strangers
  3. De oorsprong van het kwaad - The office of the dead

gedetailleerd overzicht

OverzichtDodensonate
Tony heeft een rustig leven. Hij is gescheiden, woont alleen en brengt zijn dagen door in de London Library, een enorme particuliere bibliotheek aan St. James Square in Londen, alleen toegankelijk voor leden. Sinds zijn universiteitsdagen heeft hij zijn leven gewijd aan de studie naar Francis Youlgreave, een obscure negentiende-eeuwse dichter.

Dan ziet hij op een dag Adam de bibliotheek binnenkomen. Adam was zijn kamergenoot op de universiteit, 20 jaar geleden, de man die alles is wat hij niet is: een succesvol schrijver, beroemd om zijn werk voor televisie. Het is ook de man die zijn vriendin heeft afgepakt al die jaren terug. En nu blijkt Adam achter dezelfde dichter aan te zitten en dreigt ook dit deel van zijn leven hem afgepakt te worden...
Schrijver: Andrew Taylor
Oorspronkelijke titel: The long sonata of the dead
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789462320673
Uitgever: Link
Een onvergeeflijke misdaad
Londen, 1819. De 10-jarige Edgar Allan Poe leert op een strenge privé-kostschool Charlie Frant kennen, de zoon van een machtige bankier. Kort nadat twee Amerikanen een bezoek aan Charlies vader hebben gebracht, vindt er een aantal mysterieuze gebeurtenissen plaats. Eerst wordt het afschuwelijk verminkte lichaam van een man gevonden op een bouwplaats en dan komt plots de bank van Charlies vader in de problemen. Thomas Shield, de jonge leraar die Edgar en Charlie onder zijn hoede heeft, probeert het mysterie te ontrafelen, voordat hijzelf en degenen die hij liefheeft ten onder gaan.
Schrijver: Andrew Taylor
Oorspronkelijke titel: The American boy
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-5672-114-3
Uitgever: Signatuur

De Roth TrilogieHet kwaad ontkiemd
Op een koude wintermiddag loopt de kleine Lucy Appleyard weg bij haar oppas. Voor haar ouders begint de nachtmerrie. Moeder Sally is net een jaar werkzaam als priester in de Anglicaanse kerk. Het werk valt haar zwaar en zet behoorlijk veel druk op haar relatie met Michael, die rechercheur is bij de politie. Ook de houding van David Byfield, Michaels peetvader, zelf priester en fervent tegenstander van vrouwen in het ambt, zorgt voor de nodige spanningen. Het is alsof het meisje in een zwart gat is verdwenen zonder enkele aanwijzing over haar verblijfplaats... totdat er een eerste verschrikkelijke ontdekking wordt gedaan op een kerkhof: er wordt een afgehakte hand van een klein meisje gevonden. Er volgen meer gruwelijke vondsten, allemaal op plekken die met religie te maken hebben. Wat voor betekenis hebben deze welhaast rituele offers? De enigen die uiteindelijk kunnen voorkomen dat ook Lucy slachtoffer wordt van het Kwaad, zijn haar ouders en David Byfield. Maar zijn zij in staat de raadselen van de kwade machten te ontcijferen die zich rondom hun onschuldige dochtertje verzamelen?
Schrijver: Andrew Taylor
Oorspronkelijke titel: The four last things
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-5501-782-5
Uitgever: BZZTôH
Omringd door het kwaad
Het is 1970. De weduwnaar David Byfield, Anglicaans parochiepriester met een donker verleden en een nog donkerder toekomst, keert terug naar Roth met een nieuwe, kersverse echtgenote. De gevaren die Byfield omringen, dringen nauwelijks tot hem door: een theesalonhoudster van middelbare leeftijd die hopeloos verliefd is op haar pastoor, de gefortuneerde nieuwe buren die grote aantrekkingskracht op hem uitoefenen, zijn moeilijke dochter Rosemary (uit zijn eerste huwelijk), die hij nauwelijks in de hand weet te houden, en de sinistere, bijna voelbare aanwezigheid van Francis Youlgreave - negentiende-eeuws dichter en opiumverslaafde - wiens macht over diens graf heen dreigt te reiken.
Schrijver: Andrew Taylor
Oorspronkelijke titel: The judgement of strangers
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5501-891-0
Uitgever: BZZTôH
De oorsprong van het kwaad
Janet Byfield heeft alles wat een vrouw zich wensen kan: een knappe echtgenoot, een schat van een dochtertje, en een prachtig huis bij Cathedral Close in Rosington. David Byfield kan elk moment promotie maken en vindt in Janet de perfecte vrouw voor een jonge ambitieuze priester. Maar de zoete idylle wordt wreed verstoord. Oude zonden uit het verleden openbaren zich en leggen de kiem voor nieuwe. Een moord uit 1900 rond de verdoemde, opiumverslaafde priester Francis Youlgreave werpt alsnog schaduwen over Cathedral Close.
Schrijver: Andrew Taylor
Oorspronkelijke titel: The office of the dead
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5501-978-X
Uitgever: BZZTôH

Gerelateerde schrijvers