Boekenplank:
Kies

Boeken van Martin Davies

Meer over Martin Davies

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Website: Martin Davies


Overzicht

  • De verloren vogel - The conjuror's bird

Mrs. Hudson

  1. Mrs. Hudson en de vloek van de geesten - Mrs. Hudson and the case of the spirit's curse
  2. Mrs. Hudson en de Roos van Malabar - Mrs. Hudson and the Malabar Rose

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verloren vogel
In 1774 wordt er een ongewone vogel ontdekt tijdens kapitein Cook zijn expeditie naar de Stille Zuidzee. De vogel wordt gevangen en meegenomen naar Engeland, waar het cadeau wordt gegeven aan de naturalist Joseph Bank. Jarenlang stelt Bank het exemplaar met trots tentoon, maar na zijn dood is het spoorloos verdwenen. De enige getuigenis van het bestaan van de vogel is een tekening, gemaakt tijdens de expeditie. Tweehonderd jaar later wordt naturalist John Fitzgerald gevraagd op zoek te gaan naar het verloren exemplaar. Fitzgerald leert de geschiedenis van de vogel kennen en ontdekt interessante details over de aanwezigheid van een vrouw in Banks leven en werk. Is zij de sleutel tot het mysterie? De verloren vogel is zowel een kleurrijk verhaal over Joseph Banks privéleven, als een duizelingwekkende race om de exclusieve vogel te vinden.
Schrijver: Martin Davies
Oorspronkelijke titel: The conjuror's bird
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-495-0058-0
Uitgever: De Vliegende Hollander

Mrs. HudsonMrs. Hudson en de vloek van de geesten
Mrs. Hudson en de vloek van de geesten is een spannende detective over de huishoudster van Sherlock Holmes, Mrs. Hudson. Terwijl de grote detective en zijn assistent Watson zich in hun studeerkamer verdiepen in de psyche van een mogelijke dader, vindt zij samen met haar hulp Flotsam de antwoorden op het mysterie in de alledaagse praktijk van het huishouden. Een man keert terug uit de Oost. Hij hoopte daar samen met een aantal vrienden goede zaken te kunnen doen met de lokale bevolking. Maar zij kregen te maken met 'de stille kracht' van het mysterieuze Indië. De een na de ander werd dodelijk ziek en hij besloot terug te keren naar Londen om de hulp in te roepen van Sherlock Holmes, omdat hij vreesde voor zijn leven. Maar de 'vloek van de geesten' weet hem ook daar te treffen.
Schrijver: Martin Davies
Oorspronkelijke titel: Mrs. Hudson and the case of the spirit's curse
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-6305-036-4
Uitgever: Archipel
Mrs. Hudson en de Roos van Malabar
Ook in Mrs. Hudson en de Roos van Malabar moet de huishoudster van Sherlock Holmes in actie komen om haar superieur voor uitglijders te behouden. Het kerstfeest nadert als in Londen op een dag zowel de komst van een beroemd Indiaas juweel als van de grootste illusionist van die tijd aangekondigd wordt. Een gevaarlijke combinatie, zo vreest men in de hoogste regionen van de Engelse regering. Alle reden dus om Sherlock Holmes in te schakelen teneinde juweel en goochelaar gescheiden te houden. Maar op de avond van het optreden van de grote Salamanzar wordt Londen geteisterd door een sneeuwstorm die zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Diezelfde avond ook zal de Roos van Malabar tentoongesteld worden voor een uiterst select gezelschap. Op het moment echter dat de deuren van de kluis opengaan waarin de Roos bewaard wordt, blijkt dat deze verdwenen is. Het onmogelijke is geschied. Waar de heren aan opperste verwarring ten prooi vallen, weet de onverstoorbare en kordate Mrs. Hudson raad. Al snel wordt duidelijk wie het echte genie was in huize Holmes.
Schrijver: Martin Davies
Oorspronkelijke titel: Mrs. Hudson and the Malabar Rose
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-6305-201-4
Uitgever: Archipel