Boekenplank:
Kies

Boeken van Marcia Muller

Marcia Muller studeerde Engels aan the University of Michigan en werkte daarna als journalist. Muller schreef voornamelijk mysterieseries, waarvan de serie met privédetective Sharon McCone de grootste is. Van de 35 delen van deze serie werden er echter maar 5 in het Nederlands uitgegeven, de delen 11 t/m 15.

Meer over Marcia Muller

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1944

Geboorteland: Verenigde Staten


Sharon McCone

  1. Het testament - Trophies and dead things
  2. Echo uit het verleden - Where echoes live
  3. Het tribunaal - Pennies on a dead woman's eyes
  4. Mensensmokkel - Wolf in the shadows
  5. Duikvlucht - Till the butchers cut him down

gedetailleerd overzicht

Sharon McConeHet testament
Perry Hilderly, een cliënt van Sharon McCone, wordt doodgeschoten door een sluipschutter die al een aantal maanden actief is in San Francisco. In zijn nalatenschap wordt een testament aangetroffen waarin hij zijn kinderen onterft en zijn aanzienlijke fortuin aan vier onbekenden nalaat.

Sharon McCone gaat op zoek naar het viertal. En terwijl de sluipschutter steeds dichter in haar nabijheid toeslaat volgt zij het spoor dat terugleidt naar de studentenopstand van 1968.
Schrijver: Marcia Muller
Oorspronkelijke titel: Trophies and dead things
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789025400750
Uitgever: Atlas Contact
Echo uit het verleden
De rust in een van de mooiste gebieden van de Verenigde Staten wordt verstoord als een projectontwikkelaar uit Hongkong een verlaten goudmijn opnieuw wil exploiteren. Een ramp voor het milieu.

Dat leidt tot ontvoering en moord, zodat privédetective Sharon McCone tussen twee vuren komt te staan als een milieugroepering het recht in eigen hand lijkt te nemen.
Schrijver: Marcia Muller
Oorspronkelijke titel: Where echoes live
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789025403775
Uitgever: Atlas Contact
Het tribunaal
1956: Liz Benedict wordt veroordeeld voor de moord op Cordy McKittridge, een bekende naam uit de society van San Fransisco.

1992: Judy Benedict vraag aan privédetective Sharon McCone haar moeders onschuld te bewijzen. McCone is niet erg gecharmeerd van Judy en aarzelt, tot het geweld losbarst en zij zelf een doelwit blijkt te zijn.

Het spoor leidt terug naar Cordy's oude vriendinnen, naar een bekend adviesorgaan van de regering, en naar de communistenjacht van de jaren '50.

Sharon McCone opent de jacht op iemand die op basis van moord een grote carrière heeft gebouwd. Een moordenaar die bovendien de mogelijkheid heeft op hoog niveau zaken in de doofpot te stoppen.
Schrijver: Marcia Muller
Oorspronkelijke titel: Pennies on a dead woman's eyes
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789025409920
Uitgever: Atlas Contact
Mensensmokkel
In Los Angeles wordt zakenman Timothy Nourning gekidnapt. Zijn bedrijf, de biochemische firma Phoenix Labs, staat al enige tijd onder zware druk van dierenrechtenactivisten omdat het een medicijn ontwikkelt dat alleen kan worden gewonnen uit dolfijnen.

Typisch een zaak voor privé detective Sharon McCone, zo lijkt. Maar die heeft haar hoofd er niet helemaal bij, omdat ook haar minnaar, Hy Ripinsky, wordt vermist. Om de zaken voor McCone verder te compliceren krijgt ze van haar werkgever, het advocatencollectief All Souls, een promotie aangeboden die even lucratief als dodelijk saai is.
Schrijver: Marcia Muller
Oorspronkelijke titel: Wolf in the shadows
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789025405588
Uitgever: Atlas Contact
Duikvlucht
Sharon McCone's cliënt is T.J. 'Suitcase' Gordon, een schimmig figuur uit haar verleden die een fortuin heeft verdiend aan het op gewetenloze wijze weer winstgevend maken van nagenoeg failliete bedrijven. Maar voor ze goed en wel is begonnen met het onderzoek naar wie er achter de aanslagen op het leven van Gordon zit, maakt een bomaanslag een einde aan haar contract met hem en is ze zelf haar leven niet meer zeker.

In een race tegen de klok vliegt McCone vervolgens heel Amerika rond om achter de identiteit en het motief van de dader te komen en te verhinderen dat Gordon het recht in eigen hand neemt...
Schrijver: Marcia Muller
Oorspronkelijke titel: Till the butchers cut him down
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789045002859
Uitgever: Atlas Contact