Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Andrea Maria Schenkel

Boeken van Andrea Maria Schenkel

Meer over Andrea Maria Schenkel

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

  • Blik op het duister - Tannöd
  • Bunker - Bunker
  • Het monster van München - Kalteis

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlik op het duister
Dit verhaal over de waargebeurde, gruwelijke moord op een familie doet de rillingen over je rug lopen en geeft een onbarmhartig en indringend portret van een dorpsgemeente die verre van idyllisch is. 'De eerste zomer na de oorlog heb ik doorgebracht bij familie op het platteland. In die weken leek dat dorp me een eiland van rust en vrede. Eén van de laatste ongehavende plekken na de grote storm die we zojuist hadden overleefd. Jaren later, het leven was weer normaal geworden en die zomer was alleen nog maar een gelukkige herinnering, las ik in de krant iets over juist dat dorp. Mijn dorp was een 'moorddorp' geworden en de daad liet me niet meer met rust. Ik ben met gemengde gevoelens naar het dorp gereisd. De mensen die ik er ontmoette, wilden me over de misdaad vertellen. Praten met een vreemde die niettemin vertrouwd was. Iemand die niet bleef, iemand die zou luisteren en weer vertrekken.'
Schrijver: Andrea Maria Schenkel
Oorspronkelijke titel: Tannöd
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-5672-256-2
Uitgever: Signatuur
Bunker
Een jonge vrouw wordt op haar werkplek, een autoverhuurbedrijf, bruut overvallen en naar een oude molen weggevoerd. In de molen wordt ze dagenlang gevangen gehouden. Wat wil de ontvoerder van haar? Haar gijzelen, of simpelweg macht op haar uitoefenen? Wat drijft hem, is het iemand uit haar verleden? Een overigens minder onschuldig verleden dan zich aanvankelijk laat aanzien... Door het wisselende vertelperspectief van ontvoerde en ontvoerder ontspint zich in de eenzaamheid van het bos tussen beiden een boosaardig spel, waarin slachtoffer- en daderrol op zeer verontrustende wijze worden afgewisseld.
Schrijver: Andrea Maria Schenkel
Oorspronkelijke titel: Bunker
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-5672-335-4
Uitgever: Signatuur
Het monster van München
München, eind jaren dertig. De stad is gehuld in een zoete en zinnelijke droom vol verwachtingen. Ook Kathie droomt van de toekomst en probeert de beperkende werkelijkheid van het plattelandsleven te ontvluchten. Velen zijn haar voorgegaan en verloren geraakt in de hectiek van de stad en het stadsleven, maar haar zal dat niet overkomen. Toch? Krachtig en mooi is ze. Maar met haar donkere haren doet ze ook denken aan de vrouw die in München en omgeving sinds enige tijd vermist wordt. De duivel is al onderweg en zal niet rusten voor hij zijn bestemming heeft bereikt.
Schrijver: Andrea Maria Schenkel
Oorspronkelijke titel: Kalteis
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-5672-276-0
Uitgever: Signatuur

Gerelateerde schrijvers