Boekenplank:
Kies

Boeken van Barbara Nadel

Meer over Barbara Nadel

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Ikmen & Suleyman

  1. Belshazzar's dochter - Belshazzar's daughter
  2. Arabesk - Arabesk
  3. Stille wateren - Deep waters
  4. Versteend - Petrified

gedetailleerd overzicht

Ikmen & SuleymanBelshazzar's dochter
Wanneer een bejaarde man vermoord wordt in de haveloze joodse wijk van Istanbul, lijken er angstaanjagende racistische motieven ten grondslag te liggen aan de misdaad. Maar inspecteur Çetin Ikmen is er de man niet naar om zich neer te leggen bij voor de hand liggende conclusies.

Op basis van het bewijsmateriaal valt de verdenking op Robert Cornelius, een leraar Engels, en op Reinhold Smits, een zakenman van wie bekend is dat hij er nazisympathieën op nahoudt.

Maar het adresboekje van de vermoorde man onthult nog een ander die met deze twee in verband kan worden gebracht: een negentigjarige Russische emigrante die decennialang vanuit haar sierlijke ziekbed haar familie heeft bestierd, en die meent een geheim te kennen dat het leven van een oude man waard is.
Schrijver: Barbara Nadel
Oorspronkelijke titel: Belshazzar's daughter
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789058312594
Uitgever: Sirene
Arabesk
Voor de aristocratische inspecteur Suleyman is de volkse wereld van Arabesk muziek onbekend terrein. Wanneer de boerenvrouw van de populaire jonge Arabeskzanger Erol Urfa dood wordt aangetroffen in een chique appartement in Istanbul, weet Suleyman dus dat hij zich op glad ijs begeeft.

Waarom had Erol een echtgenote die hij slechts af en toe zag, terwijl zijn relatie met de beroemde zangeres Tansu publiek geheim is? En wat is er gebeurd met het kind dat bij de vermoorde moeder was en dat spoorloos is verdwenen?

Suleymans mentor, inspecteur Ikmen, is beter op de hoogte van het wereldje van Arabeskzangers, maar ook hij wordt van zijn stuk gebracht door de manipulatieve Tansu...
Schrijver: Barbara Nadel
Oorspronkelijke titel: Arabesk
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789058312105
Uitgever: Sirene
Stille wateren
Bij de Bosporus wordt het vrijwel onthoofde lichaam gevonden van de Albanees Rifat Berisha. Inspecteur Ikmen, wiens moeder een Albanese was, gaat te rade bij zijn neef Samsun en al gauw twijfelt hij er niet langer aan dat Berisha's dood het resultaat is van een meedogenloze bloedvete tussen rivaliserende Albanese families.

Dit betekent dat het bloed dat reeds vergoten is, gewroken zal worden. En als de Berisha's of hun vijanden ontdekken dat Ikmen afkomstig is van een aanzienlijke Albanese clan, zou het bloed dat gaat vloeien wel eens van hem kunnen zijn...
Schrijver: Barbara Nadel
Oorspronkelijke titel: Deep waters
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789058313096
Uitgever: Sirene
Versteend
De zomers van Istanbul zijn warm. Het is er zo heet dat zelfs de normaalste mensen zich wat vreemd gaan gedragen. Voor inspecteur Çetin Ikmen is het een zomer als alle andere...

Een bejaarde vrouw wordt dood aangetroffen in een appartement, samen met het perfect geconserveerde lichaam van een jongeman. In het oude deel van de joodse buurt worden twee kinderen vermist. Hun vader, een kunstenaar wiens genialiteit grenst aan het waanzinnige, lijkt nog obsessiever op te gaan in zijn werk. En een inval bij een Russische gangster levert nog een lijk op: zijn dochter.

Inspecteur Ikmen ontdekt dat er een verband bestaat tussen al deze moorden...
Schrijver: Barbara Nadel
Oorspronkelijke titel: Petrified
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789058313362
Uitgever: Sirene

Gerelateerde schrijvers