Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Jan Costin Wagner

Boeken van Jan Costin Wagner

Meer over Jan Costin Wagner

Website: http://www.jan-costin-wagner.de

Overzicht
Overzicht
  • Nachtrit - Nachtfahrt
Kimmo Joentaa
  1. IJsmaan - Eismond
  2. Het laatste zwijgen - Das Schweigen
  3. Voor de leeuwen - Im Winter der Löwen

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Nachtrit
Een vriendelijke jongeman arriveert in een hotel in een chique Franse badplaats. Hij gaat de biografie schrijven van de grote acteur Fraikin, die al uren ongeduldig in zijn nabijgelegen villa op hem zit te wachten. Maar Mark Cramer heeft geen haast. Provocerend rustig geniet hij van de warme zon aan het strand, voordat hij 's avonds bij een bezoek aan het casino zijn laatste geld op het spel zet - en een vermogen wint. Verbazingwekkend genoeg toont hij geen emoties, geen vreugde, niets. Meteen bij de eerste ontmoeting met de acteur verandert zijn afstandelijke houding. De ijdelheid van de acteur, zijn leugens en zijn schaamteloosheid irriteren Cramer mateloos. Ineens voelt hij niet meer een eindeloze verveling, maar woede, haat, en zelfs meer dan dat. Dat brengt hem tot een onverwachte en gruwelijke daad. En verrassend genoeg begrijpt Fraikins aantrekkelijke vriendin bijzonder goed wat er gaande is...
Schrijver: Jan Costin Wagner
Oorspronkelijke titel: Nachtfahrt
Eerste uitgave: 2002
ISBN: 978-90-5936-210-9
Uitgever: Cossee

Kimmo Joentaa

IJsmaan
Zij was een prachtige vrouw. Kimmo Joentaa kan het niet vatten, dat woordje 'was', maar Sanna, zijn vrouw, is 'na een slopende ziekte' overleden. Als in trance probeert hij door te leven, en als in trance zit hij in het Finse Turku op zijn kantoor op het hoofdbureau van politie, als hij bij een misdrijf geroepen wordt. Een vrouw is in haar bed door verstikking om het leven gebracht. Wanneer hij de vermoorde vrouw aanschouwt, ziet hij meteen Sanna voor zich - ingeslapen en nooit meer ontwaakt. IJsmaan, met in de hoofdrol de vriendelijke, melk drinkende inspecteur Joentaa, vertelt verontrustend rustig en in de stilte van een prachtig winterlandschap over een oude droom van de mensheid: eenmaal in het leven de klok terugdraaien tot de volmaakte paradijselijke onschuld weer is bereikt. In hun verlangen daarnaar, merkt de inspecteur, gaan sommige mensen heel ver.
Schrijver: Jan Costin Wagner
Oorspronkelijke titel: Eismond
Eerste uitgave: 2003
ISBN: 90-5936-061-3
Uitgever: Cossee
Het laatste zwijgen
Een meisje verdwijnt - precies op de plek waar drieëndertig jaar geleden een ander meisje is misbruikt en vermoord. De misdaad wekt niet alleen beroering bij de politie en het grote publiek, maar ook bij één van de daders van toen. Niemand weet beter dan weduwnaar en inspecteur Kimmo Joentaa hoe het is om een dierbaar mens te verliezen. Daarom kijkt hij wel uit de ouders van het verdwenen meisje tegen te spreken en hun de hoop te ontnemen dat hun dochter nog in leven is. Ook terwijl hij beter weet, want er moet wel een verband zijn met de moord van drieëndertig jaar geleden. Dat denkt niet alleen Kimmo, maar ook zijn gepensioneerde collega Ketola. In de hoop toch nog een antwoord te vinden pakt deze de onopgeloste zaak van destijds weer op - en rijdt daarmee Kimmo Joentaa geweldig in de wielen. Ook de beide daders van toen gaan elkaar in de gaten houden en verdenken. Eén van hen zal ten slotte niet langer zwijgen.
Schrijver: Jan Costin Wagner
Oorspronkelijke titel: Das Schweigen
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 978-90-5936-310-6
Uitgever: Cossee
Voor de leeuwen
Kort voor kerst wordt vlak buiten Helsinki een forensisch patholoog vermoord, een dag later overkomt een poppenmaker hetzelfde. Kort daarna ontsnapt de meest beroemde talkshowpresentator Kai Petteri op het nippertje aan een moordaanslag. Tijdens het onderzoek komt naar voren dat de twee slachtoffers allebei gasten in zijn talkshow waren. Commissaris Kimmo Joentaa die op rustige (en na de dood van zijn vrouw op eenzame) kerstdagen had gerekend, komt steeds weer op dezelfde vraag terug: wat heeft een kijker bij deze brave talkshow, die voor het miljoenenpubliek niet meer is dan een vermakelijke televisieavond, zo verschrikkelijk geërgerd dat hij tot het uiterste wilde gaan? Joentaa, weduwnaar en gepassioneerd melkdrinker, heeft bovendien nog een tweede probleem: wat moet hij met de stroblonde Larissa, die in de bittere kou opeens voor zijn deur stond en eigenlijk zonder zijn toestemming bij hem ingetrokken is? En waar haalt zij die slimme opmerkingen over Kai Petteri's talkshow vandaan? Per ongeluk heeft Joentaa geen tijd haar ter verantwoording te roepen: de presentator kondigt na zijn herstel met grote media-aandacht zijn terugkeer in de talkshow aan. Dus loert de dader op zijn tweede kans, daar is Joentaa zeker van.
Schrijver: Jan Costin Wagner
Oorspronkelijke titel: Im Winter der Löwen
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-5936-278-9
Uitgever: Cossee
Gerelateerde schrijvers