Boekenplank:
Kies

Boeken van Gail Bowen

Meer over Gail Bowen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1942

Geboorteland: Canada

Website: Gail Bowen


Joanne Kilbourn

  1. Dodelijke schijn - Deadly appearances
  2. Moord in het museum - Murder at the mendel
  3. De teddybeermoorden - The wandering soul murders

gedetailleerd overzicht

Joanne KilbournDodelijke schijn
Joanne Kilbourn, een Canadese politicologe is moeder van drie kinderen en 'speurder tegen wil en dank.' Haar man is enkele jaren geleden op brute wijze om het leven gekomen.

Juist op het moment dat ze haar leven weer begint op te pakken, stort haar wereld voor de tweede keer in. Haar goede vriend Andy Boychuk, een veelbelovend politicus, wordt tijdens een feestelijke partijbijeenkomst vermoord.

Om zijn dood te kunnen begrijpen en accepteren, besluit Joanne zijn biografie te schrijven en ze verdiept zich in Andy's verleden. Niemand in zijn omgeving lijkt een motief te hebben om hem te vermoorden. Maar schijn bedriegt...
Schrijver: Gail Bowen
Oorspronkelijke titel: Deadly appearances
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789052267548
Uitgever: De Geus
Moord in het museum
Het is ruim dertig jaar geleden dat Joanne Kilbourn haar jeugdvriendin Sally Love voor het laatst heeft gezien. Nu Joanne sinds enkele maanden weer in Saskatoon woont, de stad waar ze is opgegroeid, hernieuwen ze de vriendschap.

Sally is een gevierd kunstenares. Een tentoonstelling van haar provocerende erotische schilderijen ontketent protesten onder de plaatselijke bevolking. Ook sommige vrienden en voormalige minnaars van Sally stellen het niet op prijs dat hun genitaliën op het schilderdoek zijn beland.

Als Sally's voormalige partner in een feministische galerie op brute wijze wordt vermoord, ontdekt Joanne dat het verleden dat zij en Sally delen gewelddadiger is dan ze ooit heeft kunnen vermoeden.
Schrijver: Gail Bowen
Oorspronkelijke titel: Murder at the mendel
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789052269276
Uitgever: De Geus
De teddybeermoorden
Op een zonnige meiochtend wordt Joanne Kilbourn gebeld door haar dochter Mieka met de onthutsende mededeling dat ze in een vuilniscontainer het lijk van een meisje heeft gevonden. Opvallend detail: het meisje heeft een tatoeage van een teddybeer op haar linkerbil.

Nauwelijks een dag later wordt Joanne geconfronteerd met een tweede dode in haar omgeving: de vriendin van haar zoon Peter komt door verdrinking om het leven. Bij de autopsie blijkt dat ook zij een tattoo van een teddybeer draagt.
Schrijver: Gail Bowen
Oorspronkelijke titel: The wandering soul murders
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789052269269
Uitgever: De Geus