Boekenplank:
Kies

Boeken van Glenn Meade

Meer over Glenn Meade

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Ierland

Website: Glenn Meade


Overzicht

  • As van het kwaad - Resurrection day
  • Brandenburg - Brandenburg
  • Constantine, discipel van de duivel - Devil's disciple
  • De jacht - The last witness
  • De sfinx van Sakkara - The sands of Sakkara
  • De tweede messias - The second messiah
  • Het Romanov mysterie - The Romanov conspiracy
  • IJselijk web - Web of deceit
  • Nachtvlucht - Unquiet ghosts
  • Sneeuwwolf - Snow Wolf

gedetailleerd overzicht

OverzichtAs van het kwaad
De machtigste man ter wereld... in de greep van de gevaarlijkste terrorist ter wereld...

De meest gezochte terrorist ter wereld heeft een verpletterend ultimatum voor de Amerikaanse president: één van zijn terroristische cellen heeft Washington in zijn greep met een even krachtig als afschuwelijk massavernietigingswapen, dat ingezet zal worden als de president niet binnen zeven dagen aan zijn eisen voldoet.

Jack Collins, contraspionage-expert van de FBI krijgt de onmogelijke opdracht om de terroristen op te sporen en het wapen te neutraliseren. Hij krijgt hulp van Alexei Kursk, een van de beste Russische agenten, omdat er van de terroristen duidelijke sporen naar de Russische Federatie lopen.

Tijdens de koortsachtige klopjacht worden Collins en Kursk niet alleen geconfronteerd met een meedogenloze vijand, maar ook met elkaar en hun persoonlijke en onverenigbare motieven.

De terreuractie escaleert tot een wereldcrisis en voordat het ultimatum verstrijkt zal de president van de Verenigde Staten moeten kiezen tussen een uiterst pijnlijke nederlaag of de vernietiging van de Amerikaanse hoofdstad en de dood van ontelbare onschuldige burgers.
Schrijver: Glenn Meade
Oorspronkelijke titel: Resurrection day
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789026983542
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Brandenburg
In het herenigd Duitsland steken nationalistische gevoelens de kop op. In Paraguay komen de laatste Kameraden bijeen...

Een activist wordt neergeschoten in de straten van Berlijn... Een zakenman in Paraguay schiet zichzelf door het hoofd... Een journalist komt op gruwelijke wijze aan zijn einde...

De veiligheidsdienst van de Europese Unie denkt dat er een verband bestaat tussen de drie ogenschijnlijk op zichzelf staande gebeurtenissen.

En de nationalistische gevoelens die in het herenigd Duitsland na vijftig jaar weer de kop opsteken doen het ergste vermoeden: een complot - gesmeed in Zuid-Amerika - om Europa onder te dompelen in dezelfde nachtmerrie van een halve eeuw geleden.

De dienst stuurt zijn agent Joseph Volkmann naar Paraguay met de opdracht achter de identiteit van de samenzweerders en hun Europese connecties te komen.

De vondst van een huis in de jungle van Paraguay van een gedeeltelijk verbrande foto is de aanwijzing die Joseph naar de identiteit van de samenzweerders kan leiden maar ook tot zijn eigen dood...
Schrijver: Glenn Meade
Oorspronkelijke titel: Brandenburg
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789026981593
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Constantine, discipel van de duivel
Wanneer Kate Moran op weg is naar de executie van Constantine Gamal hoopt ze eindelijk verlost te worden van haar kwelgeest, van de satanische seriemoordenaar die haar geliefde en diens dochtertje van haar afnam. Maar deze dag heeft een nieuwe verrassing in petto voor de FBI-agente. Ze blijkt een sleutelrol te spelen in de verwezenlijking van Constantine's laatste wens.

Voordat hij zijn fatale injectie toegediend krijgt wil Constantine nog één confessie doen, maar alleen aan haar, de vrouw die hem achter slot en grendel kreeg. In de kleine, donkere verhoorkamer doet Constantine een even verrassende als schokkende bekentenis. En nog voordat de Discipel van de Duivel zijn laatste adem uitblaast, wordt het moorden hervat...
Schrijver: Glenn Meade
Oorspronkelijke titel: Devil's disciple
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026985942
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De jacht
1981, een kamp vlak bij Sarajevo. Te midden van alle gruwelen en massamoorden van de 'etnische zuiveringen' weet een jong meisje aan de Servische soldaten te ontkomen en overleeft de oorlog. Wanneer ze wordt gevonden, blijkt ze te getraumatiseerd om te spreken over wat ze heeft gezien.

Twintig jaar later, New York. Carla Lane weet maar weinig van wat zich destijds in Bosnië heeft afgespeeld. Ze is gelukkig getrouwd. Totdat haar man - om een voor haar onbegrijpelijke reden - wordt vermoord en ze zich ineens vreemde dingen uit haar jeugd herinnert.

Een voor een komen alle zorgvuldig weggestopte beelden boven en Carla beseft dat ze de laatste getuige is van de massamoord, de laatste persoon die de oorlogsmisdadigers kan identificeren. Ze besluit de moordenaars op te sporen.

Op hun beurt stelt de Bosnische maffia alles in het werk om haar de mond te snoeren om zo hun anonimiteit te waarborgen. In een race tegen de klok probeert Carla de daders te ontmaskeren voordat zij haar vinden...
Schrijver: Glenn Meade
Oorspronkelijke titel: The last witness
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789043523349
Ebook: 9789043523356
Uitgever: Kok
De sfinx van Sakkara
November 1943. Roosevelt en Churchill ontmoeten elkaar in Caïro in het diepste geheim. Wanneer een Duitse spion hiervan lucht krijgt, ontstaat een spel op leven en dood...

Ondanks de meest uitgebreide veiligheidsmaatregelen ontdekt een Duitse spion, bijgenaamd de Sfinx, dat de geallieerden een topontmoeting in Cairo voorbereiden. Onmiddellijk bekrachtigt Adolf Hitler een vermetel plan: een moordaanslag op Franklin D. Roosevelt en Winston Churchill tijdens hun geheime ontmoeting in Cairo.

Majoor Johann Halder, één van de briljantste agenten van de Abwehr, wordt samen met een uitgelezen undercoverteam en de jonge Egyptologe Rachel Stern gedropt in een vijandige woestijn en begint een race tegen de klok om Cairo op tijd te bereiken en de aanslag succesvol uit te voeren.

Als de militaire inlichtingendienst van de Verenigde Staten erachter komt dat Roosevelt en Churchill doelwit zijn van een moordaanslag, krijgt luitenant-kolonel Harry Weaver de opdracht Halder en zijn team op te sporen en te elimineren.

Maar zowel voor Weaver, als voor Halder en Rachel staat er meer op het spel dan oorlog en het leven van de twee leiders...

Ooit sloten zij drieën bij de Pyramide van Sakkara een verbond dat op het punt staat tot het uiterste getest te worden tijdens een razend spannende wedloop naar de dood.
Schrijver: Glenn Meade
Oorspronkelijke titel: The sands of Sakkara
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789026981708
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


De tweede messias
In de woestijn bij Jeruzalem ontdekt een archeoloog een Dode Zeerol over het leven en de lessen van Jezus Christus. Maar voordat hij de tweeduizend jaar oude tekst kan ontcijferen, wordt hij vermoord. De boekrol, die lijkt te spreken over niet één, maar twee messiassen, wordt gestolen.

In het Vaticaan wordt een charismatische priester tot paus verkozen. De geruchten rondom zijn persoon leiden tot wereldwijde paniek: is hij de antichrist of juist de man die de wereld gaat redden?

Terwijl de politieke en religieuze spanningen steeds verder oplopen, besluiten archeoloog Jack Crane en inspecteur Lela Raul op zoek te gaan naar de waarheid. Het is aan hen om de boodschap van de rol te achterhalen voordat hun het zwijgen wordt opgelegd en de inhoud van de boekrol voor eeuwig verborgen zal blijven.
Schrijver: Glenn Meade
Oorspronkelijke titel: The second messiah
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789043509718
Ebook: 9789043509992
Uitgever: Kok
Het Romanov mysterie
Als er een lichaam wordt gevonden in de permafrost bij Sint Petersburg, herleeft een oud mysterie: wat is er geworden van prinses Anastasia?

Forensisch pathologe Laura Pavlov staat op het punt één van de grootste mysteries uit de twintigste eeuw te ontrafelen. In de permafrost bij de Russische stad Jekaterinenburg ontdekt ze met haar team een perfect geconserveerd lichaam van een vrouw. Deze vondst werpt een nieuw licht op de zaak van de geëxecuteerde Romanov-familie en in het bijzonder Anastasia, de dochter van de tsaar van wie men zich nog altijd afvraagt of ze wel echt vermoord is.

Pavlovs ontdekking leidt haar naar Ierland, waar een oude man woont die meer schijnt te weten over een oude operatie om de Romanovs te redden. Laura wordt meegezogen in een verhaal over leugens, geheimen en verraad. Zal de wereld ooit te weten komen wat er is gebeurd met Anastasia?
Schrijver: Glenn Meade
Oorspronkelijke titel: The Romanov conspiracy
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789043531733
Ebook: 9789043531740
Uitgever: Kok
IJselijk web
Wanneer de politie het lichaam van Paul March vindt, lijkt dat voor zijn dochter het einde te zijn van een periode vol onzekerheid. Het is echter het begin van een nachtmerrie...

Jennifer March heeft bijna niemand meer: haar moeder werd vermoord, haar broer raakte zodanig gewond dat hij niet meer kan praten en lopen en haar vader is vermist.

Wanneer de politie denkt het lichaam van Jennifers vader in Zwitserland te hebben gevonden, reist Jennifer direct af. Maar eenmaal in Zwitserland gebeuren er wel heel bizarre dingen; zo lijkt het wel alsof ze geschaduwd wordt. Bovendien is het wel heel toevallig dat de man die haar vaders lichaam vond, zelf inmiddels is verongelukt...

Al snel blijkt er meer aan de hand te zijn en loopt niet alleen het leven van Jennifer gevaar, maar ook dat van een ieder die haar dierbaar is.
Schrijver: Glenn Meade
Oorspronkelijke titel: Web of deceit
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026984341
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Nachtvlucht
Met haar liefhebbende echtgenoot en twee prachtige kinderen leidt Kathy Kelly een perfect leven tot het op een nacht compleet wordt verwoest. Haar man en kinderen verdwijnen tijdens een chartervlucht in een heftige storm. Het vliegtuig wordt niet gevonden, maar het lijdt geen twijfel dat ze zijn omgekomen.

Na een periode van diepe rouw, krabbelt Kathy weer op en wordt ze zelfs verliefd. Maar dan stuit ze op informatie waaruit blijkt dat haar gezin nog in leven is en dat haar man met opzet verdween met hun kinderen. Ze weet niet hoe snel ze naar hen op zoek moet gaan.

Algauw ontdekt ze dat ze niet de enige is die hen wil vinden. Haar man blijkt op de hoogte te zijn van een geheim dat de regering koste wat kost verborgen wil houden. Een geheim dat als een doos van Pandora een oneindige stroom van wraak kan ontketenen. Een geheim dat Kathy's leven voor een tweede keer volledig ondersteboven keert.
Schrijver: Glenn Meade
Oorspronkelijke titel: Unquiet ghosts
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029726504
Ebook: 9789029726511
Uitgever: Kok
Sneeuwwolf
Wanneer Stalin dreigt met een allesvernietigend plan, rest er voor Amerika slechts één oplossing: een aanslag op Stalin...

Januari 1953. De koude oorlog is op z'n hoogtepunt. Nog voor Eisenhouwer is geïnstalleerd als president ontvangt hij het alarmerende bericht dat de steeds minder toerekeningsvatbare Stalin waarschijnlijk een atoombomaanval op Amerika aan het voorbereiden is.

Eisenhouwer en de directeur van de CIA komen tot de conclusie dat er maar één oplossing is om het dreigende onheil af te wenden: Stalin moet worden gedood. In het diepste geheim wordt een operatie voorbereid, die de codenaam Snow Wolf krijgt.

Alex Slanski en Anna Khorev, beiden in Rusland geboren en uit Stalins hel ontsnapt, worden vanuit Finland in Estland gedropt om onopgemerkt naar Moskou te reizen. Maar de CIA ontdekt dat de KGB van operatie Snow Wolf af weet en dat zij opdracht heeft gegeven tot een grootscheepse klopjacht op de twee agenten.

Het is onmogelijk om Alex en Anna terug te roepen en CIA-agent Jake Massey krijgt de opdracht de twee op te sporen. Hij moet ze koste wat kost tegenhouden voordat ze in handen vallen van het beruchte hoofd van de geheime politie, Beria. Zelfs als dit betekent dat hij zijn eigen mensen zal moeten doden.
Schrijver: Glenn Meade
Oorspronkelijke titel: Snow Wolf
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026973703
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Gerelateerde schrijvers