Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Christopher Hyde

Boeken van Christopher Hyde

Meer over Christopher Hyde

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Paul Christopher, A.J. Holt

Geboren: 1949

Geboorteland: Canada


Overzicht

  • De golf - The wave
  • De grot - Styx
  • De trein - Maxwell's train

Dubbel uitgegeven titels

  • Onderwereld - zie De grot
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe golf
Oktober 1963 - Door een aardverschuiving wordt de Vaiont stuwdam in Noord-Italië verpletterd en ontstaat er een vloedgolf van 250 meter hoog, waardoor 3.000 mensen om het leven komen. Later worden veertien ingenieurs aangeklaagd wegens doodslag.

Juni 1976 - De instorting van de Teton stuwdam in de Snake River in Idaho veroorzaakt een miljoenschade. Een door de regering ingesteld onderzoek brengt aan het licht dat de aard van het bouwterrein en de grond nooit diepgaand zijn onderzocht.

Nu - Achter de Mica, de enorme stuwdam in de Columbia River, bevindt zich een meer dan 200 km lang reservoir met miljoenen tonnen water. Vlak erbij bevindt zich het nucleaire Centrum Richmond, waar oorspronkelijk de atoombommen van Hirosjima en Ngasaki werden gefabriceerd, maar tegenwoordig de grootste opslagplaats van radioactief afval ter wereld. Bovendien staat er een ultramoderne plutoniumreactor.

Niemand weet echter dat er zich in de bergen boven de bijna 300 meter hoge dam een aardverschuiving ontwikkelt ten gevolge van de ongewoon hevige voorjaarsregens. De enige hoop om een verschrikkelijke ramp te voorkomen is een lange, droge zomer.

Maar dan begint het te regenen...
Schrijver: Christopher Hyde
Oorspronkelijke titel: The wave
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789065642783
Uitgever: Mingus
De grot
De grot speelt zich af in de ondergrondse kalksteengrotten bij het plaatsje Subrano in (oud) Joegoslavië, waar een archeologische expeditie een aantal mysterieuze rotstekeningen vindt van een onbekend, prehistorisch volk.

Tijdens de onderzoekingen van de expeditie vindt er een aardbeving plaats en wordt de toegang naar de oppervlakte hermetisch afgesloten. De overlevenden van deze catastrofe volgen de bedding van een oeroude ondergrondse rivier die hen steeds dieper in de ingewanden van de aarde voert, waar zij, kampend tegen de angst, voor altijd lijken te zijn opgesloten. Ze worden geconfronteerd met verschrikkingen die elk voorstellingsvermogen te boven gaan...
Schrijver: Christopher Hyde
Oorspronkelijke titel: Styx
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789065642721
Uitgever: Mingus
De trein
In De trein besluit Harry Maxwell, een ex-cocaïnesmokkelaar die als schoonmaker van treinen een uitzichtloos bestaan leidt, een grote slag te slaan. Zijn doel is de 35 miljoen dollar die met de Amtrak-trein, de 'Night Owl', wordt vervoerd. Zijn ingenieuze plan om het geld zonder bloedvergieten in handen te krijgen loopt echter spaak als de trein wordt gekaapt door een bende terroristen.

De pogingen van de autoriteiten om de trein voor de grens van Canada te stoppen mislukken en de Night Owl begint zijn zenuwslopende tocht door de onmetelijke bossen...
Schrijver: Christopher Hyde
Oorspronkelijke titel: Maxwell's train
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789065640826
Uitgever: Mingus

Dubbel uitgegeven titelsOnderwereld

Zie voor de beschrijving van dit boek: De grot.

Schrijver: Christopher Hyde
Oorspronkelijke titel: zie De grot
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789045201375
Ebook: 9789045201474
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers