Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Cecilia Samartin

Boeken van Cecilia Samartin

Meer over Cecilia Samartin

Genre: Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Cuba

Website: Cecilia Samartin


Overzicht

  • Ana's wake - Vigil
  • De geuren van de ziel - A delectable madness
  • Peregrino's hart - Peregrino's heart
  • Schaduwhart - Ghost heart

gedetailleerd overzicht

OverzichtAna's wake
Aan het sterfbed van haar man wacht Ana op wat er komen gaat. Terwijl ze probeert het lijden van haar man zo draaglijk mogelijk te maken, denkt ze terug aan haar roerige leven en de offers die ze heeft gemaakt.

Ana is geboren in El Salvador. Als de burgeroorlog uitbreekt wordt haar dorp uitgemoord door rebellen. Zelf kan de zesjarige Ana ternauwernood ontsnappen dankzij de hulp van een Amerikaanse non, maar haar moeder en haar beste vriendje worden voor haar ogen vermoord.

Ze wordt ondergebracht in een klooster in Californië en na enkele jaren wordt ze gevraagd om het kindermeisje te worden van een rijke familie in de buurt. Ze komt terecht in een verstoord huishouden.

Ana weet alle leden van de familie in de loop der jaren te beschermen en lief te heb ben. Maar ze draagt een geheim met zich mee dat het uiterste zal vergen van iedereen in de familie...
Schrijver: Cecilia Samartin
Oorspronkelijke titel: Vigil
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789047511328
Uitgever: Unieboek
De geuren van de ziel
Sebastian droomt ervan over het voetbalveld te rennen als de wind. Maar Sebastian heeft een ernstige hartafwijking, waardoor hij al zijn hele leven hoort dat hij zich niet mag inspannen, en dus zeker niet mag voetballen. Hij is gelukkig bij zijn grootmoeder Abuela Lola, een lieve oude dame.

Maar op een dag vindt Sebastian zijn oma bewusteloos op de grond. En als ze bijkomt is ze niet langer lief en volgzaam. Ze verft haar haar zo vurig rood als haar karakter vroeger was en haar passie voor koken is helemaal terug. Dankzij de heerlijke gerechten die ze samen bereiden, brengen Sebastian en zijn oma de hele familie elkaar, ondanks alle problemen en ruzies uit het verleden. En dat is maar goed ook want alleen samen kunnen ze de tragedie aan die onvermijdelijk wacht...

De geuren van de ziel is een magisch verhaal over dansen met de dood en over alle manieren waarop een hart kan breken.
Schrijver: Cecilia Samartin
Oorspronkelijke titel: A delectable madness
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789047520344
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Peregrino's hart
Nadat haar moeder overleden is, besluit Jamilet Mexico te verruilen voor de Verenigde Staten. In Los Angeles gaat ze bij haar tante wonen en vindt ze werk als verpleegster in een privé kliniek.

Jamilet krijgt een bijzondere patiënt toegewezen, Antonio Peregrino, een zeer norse oude man. Maar tussen Jamilet en Signor Peregrino klikt het. Ze maken een afspraak: zij luistert naar zijn verhalen, en hij zal haar leren lezen en schrijven.

En Peregrino vertelt, over de voettocht naar Santiago de Compostella, zijn vriend Tomas en vooral over Rosa, zijn grote liefde. Jamilet weet niet waar Spanje ligt en heeft nog nooit van de beroemde bedevaartsplaats gehoord, maar de verhalen maken veel in haar los.
Schrijver: Cecilia Samartin
Oorspronkelijke titel: Peregrino's heart
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022541111
Uitgever: Boekerij
Schaduwhart
'Het is het hart binnen in je dat geen pijn kan worden gedaan; niet door verbroken beloftes, niet door het verdriet van een te groot verlangen. Het blijft gewoon kloppen, wat er ook gebeurt, omdat je schaduwhart vele levens heeft. Maar je echte hart heeft maar één kostbaar leven en dat moet je altijd voor jezelf houden.'

Cuba 1955: Nora en Alicia zijn nichtjes en hartsvriendinnen. Ze spelen samen op het strand, gaan zwemmen met hun grootvader en dromen van een toekomst als nachtclubdanseres met veren in het haar. Elke zondag komen de twee families samen bij hun grootouders, Abuelo en Abuela.

Terwijl hun ouders over politiek praten onder de kringelende rook van sigaren en bij het genot van een kopje koffie, zitten de meisjes samen onder de veranda. Dan breekt de revolutie uit en komt er een einde aan hun onbezorgde leven. De ouders van Nora besluiten Cuba te verlaten en vertrekken naar de Verenigde Staten.

Nora mist haar nichtje verschrikkelijk. Ze kunnen nu alleen nog met elkaar schrijven. En hoewel Nora haar best doet zich aan te passen aan het leven in Amerika zal haar hart altijd in Cuba liggen...
Schrijver: Cecilia Samartin
Oorspronkelijke titel: Ghost heart
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022541128
Uitgever: Boekerij