Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Dunant

Meer over Sarah Dunant

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Pseudoniem (van): Peter Dunant

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sarah Dunant


Overzicht

  • De geboorte van Venus - The birth of Venus
  • In het gezelschap van de courtisane - In the company of the courtesan
  • In ongenade - Sacred hearts
  • Schending - Transgressions
  • Schoonheid en schande - Blood & beauty
  • Spoorloos in Italië - Mapping the edge

Hannah Wolfe

  1. Kwaad bloed - Birth marks
  2. Zwijnerij - Fatlands
  3. Onderhuids - Under my skin

Dubbel uitgegeven titels

  • Onder het mes - zie Onderhuids
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geboorte van Venus
Florence, 1528 - Het is de tijd van de Medici, overdadige luxe, verblindende kunst en seksuele uitspanningen. Maar ook de tijd van hellepreken van de religieuze fanaticus Savonarola en de toenemende macht van de weelde- en nachtpolitie.
De vader van de jonge Alessandra, een rijke stoffenhandelaar, besluit een schilder in huis te nemen om de familiekapel in het palazzo te beschilderen. Een belangrijk moment, dat bepalend zal zijn voor de toekomst van Allesandra, die in het geheim haar hart verpand heeft aan de schilderkunst.
Volgens familiegewoonte wordt zij uitgehuwelijkt. Zij trouwt met Christoforo, de beste vriend van haar broer Tomaso. Maar tijdens het huwelijk blijkt dat Cristoforo een relatie met haar broer onderhoudt. Ondanks de schok en het gevoel bedrogen te zijn door haar familie besluit zij toch bij hem te blijven.
De onverwachte vrijheid die haar als getrouwde vrouw ten deel valt, grijpt zij met beide handen aan. Ze pakt haar oude passie, het schilderen, weer op en ontmoet opnieuw de jonge schilder uit haar jeugd, Michelangelo. Er ontwikkelt zich een liefdesrelatie die dramatische gevolgen heeft.
Schrijver: Sarah Dunant
Oorspronkelijke titel: The birth of Venus
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6305-144-1
Uitgever: Archipel
In het gezelschap van de courtisane
Het is 1527, en de Sacco di Roma is in volle gang: een woeste plundering waarbij Rome door een huurleger met Duitse en Spaanse soldaten volledig onder de voet wordt gelopen. Terwijl de stad in brand staat, weten twee van de meest kleurrijke en slimme bewoners van Rome te ontsnappen. Op het moment dat de vijand de deur van hun huis intrapt, slikken zij snel hun meest kostbare juwelen door en slaan op de vlucht.
Fiammetta Bianchini en Bucino Teodoldi zijn, net als hun geliefde stad, door de jaren heen behoorlijk door de wol geverfd geraakt, maar deze woeste aanslag slaat desondanks diepe wonden.
Fiammetta is een wonderschone courtisane, Bucino de dwerg die haar met raad en daad bijstaat. Vroeg in de ochtend na de overval gaan ze op weg naar Venetië, een stad waar, menen zij, het geld op straat ligt. Bucino is slim, zijn ogen zien alles en hij heeft een scherpe tong, Fiammetta is mooi en handig. Al snel doen zij met hulp van een jonge, blinde genezeres en scandaleuze dichter uit Rome weer goede zaken.
Maar Venetië blijkt een stad te zijn die zo zijn eigen verlokkingen kent. Van een vermogende Turk die op zoek is naar een nieuwe aanwinst voor het hof van zijn sultan tot een jonge minnaar die méér eist dan de paar avonden per week die Fiammetta voor hem vrijhoudt...
De grootste uitdaging blijkt echter die jonge, blinde vrouw te zijn, die hun leven en uiteindelijk ook hun hart binnen weet te dringen – met vernietigende gevolgen voor allen.
Schrijver: Sarah Dunant
Oorspronkelijke titel: In the company of the courtesan
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-6305-221-9
Uitgever: Archipel
In ongenade
1567 - Er zijn grote veranderingen op til in het klooster van Santa Catharina, in Ferrara, waar 120 vrouwen wonen en een stokoude biechtvader.
Zuster Zuana, dochter van een arts, is volmaakt tevreden met haar leven in afzondering. Ze onderhoudt haar kruidentuin en huisapotheek en heeft de meest uiteenlopende mensen onder haar hoede, van zelfkastijdende nonnen tot de plaatselijke bisschop die last heeft van verstopping en een slechte adem. De devote zuster Umiliana zoekt voortdurend naar manieren waarop de orde nader tot God kan komen; de mysterieuze, vrome zuster Magdalena houdt zich schuil achter haar celdeur en zuster Chiara, de abdis, afkomstig uit een machtige familie en sinds haar zesde jaar woonachtig in het klooster, bestiert de kleine gemeenschap als een volleerd politica.
Dan doet Serafina - onvrijwillig - haar intrede. Zestien jaar oud is ze, en losgerukt uit een verboden liefdesrelatie als ze het klooster binnenstapt, vastbesloten zo snel mogelijk te ontsnappen. Haar aanwezigheid is een beproeving voor alle vrouwen. Als een brandende lucifer tussen de houtkrullen ontsteekt ze een vuur dat razendsnel om zich heen grijpt.
Schrijver: Sarah Dunant
Oorspronkelijke titel: Sacred hearts
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-6305-386-4
Uitgever: Archipel
Schending
Alleen in haar grote Victoriaanse huis probeert vertaalster Elizabeth Skorvecky haar leven weer op de rails te krijgen. Ze heeft een langdurige relatie beëindigd, is de laatste jaren wat vervreemd van haar vrienden en kennissen en haar enige gezelschap is de kat, haar muziek en harde Tsjechische thriller die ze aan het vertalen is.
Maar dan gaan het geweld en de seks van haar vertaling een eigen leven leiden. Elizabeths dromen komen in de greep van onheilspellende gebeurtenissen die realiteit dreigen te worden. Een vermiste cd blijkt maar het begin van een reeks onverklaarbare en verontrustende voorvallen. Elizabeth begint het gevoel te krijgen dat ze niet langer alleen is in haar huis...
Schrijver: Sarah Dunant
Oorspronkelijke titel: Transgressions
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-254-2333-7
Uitgever: Atlas Contact
Schoonheid en schande
Italië, 15e eeuw, een periode waarin schoonheid en creativiteit gepaard gaat met machtswellust, wreedheid en corruptie. Wanneer Kardinaal Rodrigo Borgia door middel van omkoping benoemd wordt tot paus Alexander VI, gebruikt deze charismatische en doortrapte politicus zijn familie om aan de macht te blijven.

Zijn oudste zoon, Cesare, een man met een duizelingwekkend ijzig brein en een nog koudere ziel, is zijn grootste wapen. Zijn dochter Lucrezia, wier naam voor altijd verbonden zal zijn aan vergiftiging, incest en intriges, is zijn belangrijkste troef.
Schrijver: Sarah Dunant
Oorspronkelijke titel: Blood & beauty
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022960202
Uitgever: Orlando


Spoorloos in Italië
Op een dag pakt Anna haar koffers zonder iemand te vertellen waarom en waarheen ze vertrekt. Ze zegt alleen dat ze niet lang weg zal zijn. Haar dochtertje Lily van zes laat ze thuis achter, in de goede handen van Paul, een oude vriend.
Als Anna langer wegblijft dan verwacht weet iedereen aanvankelijk wel een argument te bedenken. Maar de tijd verstrijkt en geleidelijk aan sijpelt de angstige gedachte door dat Anna wellicht niet meer terugkomt.
Wat bezielt een geslaagde vrouw als Anna om alles, haar geliefde dochtertje, haar carrière, zomaar achter te laten en naar Italië te gaan? Waar is ze naar op zoek? Of liever nog: wat treft ze er aan?
In het ene scenario beleeft ze een prikkelend seksueel avontuur en in het andere is ze slachtoffer van de gevaarlijke ideeën van een onbekende man.
Schrijver: Sarah Dunant
Oorspronkelijke titel: Mapping the edge
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-6305-234-0
Uitgever: Archipel

Hannah WolfeKwaad bloed
Het leven is hard voor een vrouwelijke, bankroete, alleenstaande private-eye, aan de verkeerde kant van de dertig. Maar niet zo hard als voor de getalenteerde danseres Carolyn Hamilton, wier korte carrière eindigt op de bodem van de Theems. Een ongewone grote finale. Zo ongewoon dat het zelfs voor Hannah Wolfe moeilijk is de puzzel op te lossen.
Ze volgt Carolyns spoor naar Frankrijk, waar ze terechtkomt in de totaal andere wereld van de oude oorlogsheld Jules Belmont; een man die geen tijd meer heeft om zijn onsterfelijkheid te kopen.
Schrijver: Sarah Dunant
Oorspronkelijke titel: Birth marks
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-254-1163-0
Uitgever: Atlas Contact
Zwijnerij
Hannah Wolfe, detective, is onafhankelijk maar niet onoverwinnelijk, idealistisch maar beslist niet naïef. Haar nieuwe opdracht lijkt niet veel voor te stellen: ze moet de opstandige tiener Mattie Shepard chaperonneren.
Ze krijgt er veel geld voor, meer dan de opdracht waard lijkt. Tot ze merkt dat Matties vader bedreigd wordt door het Dieren Bevrijdingsfront. Maar waarom?
Schrijver: Sarah Dunant
Oorspronkelijke titel: Fatlands
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-254-0601-7
Uitgever: Atlas Contact
Onderhuids
Op de luxueuze beautyfarm Castle Dean in Berkshire is iemand uit op wraak. Terwijl private investigator Hannah Wolfe zich laat kneden, masseren en uithongeren - uiteraard voor werk - onderzoekt zij de sabotage in de kliniek.
Hannahs snelle oplossing van de zaak brengt de prachtige spa-eigenaresse Olivia Marchant ertoe haar ook in te huren voor een privé-onderzoek. Haar man, de beroemde plastisch chirurg Dr. Marchant die verantwoordelijk is voor het uiterlijk van vele beroemdheden, wordt al enige tijd bedreigd. Want, niet iedereen blijkt even tevreden te zijn.
Opnieuw worden Hannahs intuïtie, vernuft en instinct als nooit tevoren op de proef gesteld.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Onder het mes.
Schrijver: Sarah Dunant
Oorspronkelijke titel: Under my skin
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-254-0548-7
Uitgever: Atlas Contact

Dubbel uitgegeven titelsOnder het mes
Zie voor de beschrijving van dit boek: Onderhuids.
Schrijver: Sarah Dunant
Oorspronkelijke titel: zie Onderhuids
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789063052836
Uitgever: De Arbeiderspers