Boekenplank:
Kies

Boeken van Marina Fiorato

Meer over Marina Fiorato

Genre: Roman

Website: Marina Fiorato


Overzicht

  • De glasblazer - The glassblower of Murano
  • De madonna van Saronno - The madonna of the Almonds
  • Het raadsel van Botticelli - The Botticelli secret
  • Het Venetiaans verbond - The Venetian contract

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe glasblazer
Via een uitwisselingsprogramma van de universiteit vertrekt de Engelse kunsthistorica Elinor naar Venetië om de kunst uit de renaissance te bestuderen. Zij wordt verliefd op de gondelier Bruno Malin en raakt zwanger van hem. Hun werelden verschillen echter te sterk en als alleenstaande moeder keert Elinor gedesillusioneerd terug naar Londen. Dertig jaar later vertrekt haar dochter Nora na een stukgelopen huwelijk eveneens naar Venetië. Nora, die zich heeft gespecialiseerd in glasblazen, hoopt zich bij een van de glasblazerijen op het eiland Murano als leerling verder te kunnen bekwamen. Tot haar grote vreugde wordt ze aangenomen bij een zeer prestigieus huis, maar al snel wordt zij op onaangename wijze geconfronteerd met de onopgeloste verdwijning van haar voorvader Corradino Manin, een zeer beroemde glasblazer uit de zeventiende eeuw. Zij besluit koste wat kost de waarheid over de duistere geschiedenis van haar voorvader boven tafel te krijgen.
Schrijver: Marina Fiorato
Oorspronkelijke titel: The glassblower of Murano
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-472-0067-3
Uitgever: Artemis & Co
De madonna van Saronno
Overal in Italië woeden oorlogen als in Saronno plotseling een jonge kunstenaar opduikt. Bernardino Luini is een leerling van Leonardo da Vinci en is door zijn leermeester gestuurd om een fresco te schilderen in de kerk van Saronno. De flamboyante schilder wordt betoverd door de schoonheid van Simonetta van Saronno, een jonge weduwe van adellijke komaf. Hij vraagt haar te poseren voor de fresco van de madonna. In eerste instantie moet Simonetta niets van hem hebben, maar als ze toch in gaat op zijn verzoek, gebeurt het onvermijdelijke: ze worden verliefd. Als de inwoners van Saronno zich tegen Bernardino keren, moet hij de stad ontvluchten. Bernardino zal er echter alles aan doen om terug te keren naar de vrouw van wie hij zielsveel is gaan houden.
Schrijver: Marina Fiorato
Oorspronkelijke titel: The madonna of the Almonds
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-472-0109-0
Uitgever: Artemis & Co
Het raadsel van Botticelli
De jonge vrijgevochten Luciana Vetra, die als prostituee én als schildersmodel werkt, wordt door een van haar voornaamste klanten gevraagd om te poseren voor een bevriende schilder. Deze schilder blijkt niemand minder te zijn dan Sandro Botticelli. Luciana poseert als de centrale figuur Flora op zijn beroemde schilderij 'La Primavera'. Wanneer de kunstenaar haar echter wegstuurt zonder haar te betalen, steelt een woedende Luciana een niet-afgemaakte miniatuur van het schilderij. Hiermee zet ze een reeks van gebeurtenissen in gang en binnen een paar uur nadat Luciana de miniatuur onder haar rok heeft meegesmokkeld zijn er drie moorden gepleegd. Wat kan er zo kostbaar zijn aan dit schilderij? Luciana richt zich tot monnik en bibliothecaris Guido van Sante Croce met wie ze Venetië ontvlucht, langs de negen steden in het vijftiende-eeuwse Italië om de geheimen van 'La Primavera' te ontcijferen.
Schrijver: Marina Fiorato
Oorspronkelijke titel: The Botticelli secret
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-472-0189-2
Uitgever: Artemis & Co
Het Venetiaans verbond
Venetië, 1576. Vijf jaar na de nederlaag van het Ottomaanse Rijk weet een schip met dodelijke vracht ongezien Venetië binnen te varen. Even later strompelt een doodzieke man de loopplank af en valt neer op het San Marcoplein; hij heeft een cadeau van Constantinopel voor Venetië bij zich. Binnen enkele dagen is de stad getroffen door een pestepidemie en heeft de Turkse sultan zijn revange. Maar het schip heeft nog een verstekeling aan boord, Feyra, een mooie jonge arts op de vlucht voor haar toekomst als concubine van de sultan. De wanhoop nabij geeft de doge zijn architect Palladio de opdracht de grootste kerk uit zijn carrière te bouwen, een offer aan God dat zo groot is, dat het Venetië van de ondergang moet redden. Maar Palladio is ook ziek en het vergt het uiterste van Annibale Cason, de beste arts van de stad, om hem in leven te houden. Maar waar Cason niet op gerekend heeft, is de intelligente Feyra, een vrouw die niet alleen op professioneel gebied zijn gelijke is, maar hem ook nog wat kan leren over mededogen.
Schrijver: Marina Fiorato
Oorspronkelijke titel: The Venetian contract
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789047203582
Uitgever: Artemis & Co