Boekenplank:
Kies

Boeken van Laurel Corona

Meer over Laurel Corona

Genre: Roman

Website: Laurel Corona


Overzicht

De vier jaargetijden
De zusjes Maddalena en Chiaretta worden als vondeling achtergelaten op de trappen van het Ospedale della Pietà, het klooster dat wereld-beroemd is om zijn muziekopleiding en concerten. De oudste, Maddalena, legt zich al op jonge leeftijd toe op het vioolspel en de drie jaar jongere, opstandige Chiaretta blijkt over een prachtige zangstem te beschikken.
In het Pietà ontmoeten zij de beroemde componist en priester Vivaldi, die zijn Vier jaargetijden voor het klooster heeft geschreven. Zijn verhouding met de kerk is grillig; hij komt en gaat naar gelang zijn temperament en financiën dat toelaten.
Maddalena's gevoelens voor de componist groeien naarmate zij meer met hem samenwerkt. Voor een vrouw in het klooster zijn er echter maar twee opties: non worden of trouwen, en dus zweren nooit meer in het openbaar te zingen. Terwijl Maddalena kiest voor haar viool en het kloosterleven, trouwt Chiaretta met een man uit een belangrijke aristocratische familie, en wordt uiteindelijk een van de machtigste vrouwen van Venetië.
Schrijver: Laurel Corona
Oorspronkelijke titel: The four seasons
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-472-0137-3
Uitgever: Artemis