Boekenplank:
Kies

Boeken van John Berendt

Meer over John Berendt

Genre: Roman

Geboren: 1939

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Middernacht in de tuin van goed en kwaad - Midnight in the garden of good and evil
  • Stad der vallende engelen - The city of falling angels

gedetailleerd overzicht

OverzichtMiddernacht in de tuin van goed en kwaad
John Berendt wordt op slag verliefd op Savannah, een zonnige, lommerrijke en zo op het oog rustige havenstad in het zuiden van de Verenigde Staten, waar de grandeur uit vroeger tijden is hersteld.

Hij besluit zich hier voor een deel van het jaar te vestigen en leert een reeks kleurrijke excentriekelingen kennen: Jim Williams, de nouveau riche antiekhandelaar met een passie voor jongens en nazi-parafernalia; Emma Kelly, de grote, zwarte vrouw bijgenaamd `de dame van de zesduizend liedjes'; Luther Driggers, de uitvinder van de vlooienband, die voldoende gif in huis heeft om de hele bevolking om te brengen; Lady Chablis, de luidruchtige, zwarte transseksueel en Joe Odom, pianist, jurist, bareigenaar en vooral 'handige jongen'.

De stad wordt opgeschrikt als Jim Williams 'uit zelfverdediging' zijn aantrekkelijke, maar lastige protegé neerschiet. Voor het eerst in de geschiedenis van Savannah, waar dergelijke zaken altijd onderling en netjes 'geregeld' worden, wordt een man vier keer voor dezelfde moord aangeklaagd. Hij zoekt niet alleen hulp van dure advocates, maar ook van de voodoo-priesteres Minerva. Echter, wie de bal kaatst en de medewerking van bovennatuurlijke krachten inroept, moet hem terug verwachten...
Midnight in the Garden of Good and Evil - 1997
Regisseur: Clint Eastwood
Cast: John Cusack, Kevin Spacey, Jude Law, e.a.
Schrijver: John Berendt
Oorspronkelijke titel: Midnight in the garden of good and evil
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789022982754
Uitgever: Bruna
Stad der vallende engelen
In 1996 verwoest een brand het wereldberoemde operahuis La Fenice in Venetië. Het verlies van La Fenice, waar vijf van Verdi's opera's hun première beleefden, is een ramp voor de Venetianen. Het operahuis was het hart van het sociale leven.

Berendt neemt deze gebeurtenissen als uitgangspunt om het leven en de bewoners van deze opmerkelijke museumstad te beschrijven, terwijl hij tegelijkertijd de waarheid over de brand onthult. Het is een verhaal vol intriges, corruptie en schandalen met fascinerende en excentrieke personages.
Schrijver: John Berendt
Oorspronkelijke titel: The city of falling angels
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022989326
Uitgever: Bruna