Boekenplank:
Kies

Boeken van Roberta Rich

Roberta Rich was echtscheidingsadvocate tot ze in één klap doorbrak met haar boek De vroedvrouw van Venetië. Ze woont met haar gezin afwisselend in Vancouver (Canada) en in Colima (Mexico).

Meer over Roberta Rich

Genre: Roman

Geboren: 1946

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Roberta Rich


Overzicht

  • De spionne van Manhattan - The jazz club spy

De Vroedvrouw / The Midwife

  1. De vroedvrouw van Venetië - The midwife of Venice
  2. De vroedvrouw van de sultan - The harem midwife
  3. De zoon van de vroedvrouw - A trial in Venice

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe spionne van Manhattan

New York, 1939. Sigarettenmeisje Giddy raakt verwikkeld in een internationale samenzwering...

New York, 1939. Giddy Brodsky heeft geluk met haar baantje als sigarettenmeisje in een jazzclub in Manhattan, terwijl de Grote Depressie op zijn hoogtepunt is. Ze droomt ervan een cosmeticazaak te beginnen en de straatarme Lower East Side achter zich te laten, waar ze met haar familie woont sinds ze uit Rusland zijn gevlucht voor een groep Kozakken die hun dorp heeft platgebrand.

Maar haar verleden haalt haar in wanneer ze de man herkent die haar familie verwoestte. Vastbesloten om antwoorden te krijgen roept ze de hulp in van de hoofdcommissaris van immigratie, die jacht maakt op dezelfde man. Hij vermoedt dat deze Rus betrokken is bij een moordcomplot en hij vraagt Giddy voor hem te werken als spionne. Ze raakt verstrikt in een internationale, politieke samenzwering die alles verandert wat ze ooit voor waar hield.

Schrijver: Roberta Rich
Oorspronkelijke titel: The jazz club spy
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789023962359
Uitgever: Mozaïek

De Vroedvrouw / The MidwifeDe vroedvrouw van Venetië

Venetië, 1575. Vroedvrouw Hannah Levi heeft al heel wat baby’s gered met haar geheime kraamtechniek. Op een nacht wordt ze te hulp geroepen door de graaf van Padovani. Zijn vrouw en kind dreigen tijdens de bevalling te bezwijken. Het is een gevaarlijk verzoek, want het is Joden bij pauselijk edict verboden christenen medische hulp te verlenen. Hannah stemt toe en vraagt een astronomisch bedrag voor haar diensten - met het geld hoopt ze haar man Isaak vrij te kunnen kopen, die op Malta gevangen zit.

Hannah’s beslissing heeft grote gevolgen. Ze raakt verstrikt in een web van familievetes, verraad en hebzucht. Niet alleen haar eigen leven loopt gevaar, ook dat van de baby die zonder haar hulp dood geboren zou zijn. De schuwe Hannah komt tot daden die ze niet voor mogelijk had gehouden.

Schrijver: Roberta Rich
Oorspronkelijke titel: The midwife of Venice
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789023994466
Ebook: 9789023930716
Uitgever: Mozaïek
De vroedvrouw van de sultan

Vroedvrouw Hannah en haar man Isaak Levi, ballingen uit Venetië, bouwen in Constantinopel een nieuw bestaan op. Hannah oefent haar beroep uit onder de duizend haremvrouwen in het weelderige paleis van sultan Murat III.

Dan ontmoet Hannah in het paleis het Joodse boerenmeisje Leah, ontvoerd en gekocht voor de harem van de sultan. Maar Leah wil geen erfgenaam voor de sultan voortbrengen, ze wil alleen maar terug naar huis. Wanhopig smeekt ze Hannah haar te helpen. Hannah komt voor een levensgevaarlijke keus te staan.

Schrijver: Roberta Rich
Oorspronkelijke titel: The harem midwife
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023994589
Ebook: 9789023996453
Uitgever: Mozaïek
De zoon van de vroedvrouw

Nadat vroedvrouw Hannah het pasgeboren zoontje van een rijk Venetiaans echtpaar heeft gered, vlucht ze met het verweesde jongetje naar Constantinopel. Een malafide stel ontvoert Matteo, enige erfgenaam van het familiefortuin, en duikt onder in Venetië.

Als Hannah zelf onder valse voorwendselen naar Venetië wordt gelokt en vastgezet op verdenking van moord, lijkt het lot van de kleine jongen bezegeld. Hannah zit in de val, en wie zal zich verder nog om Matteo bekommeren?

Schrijver: Roberta Rich
Oorspronkelijke titel: A trial in Venice
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789023997009
Ebook: 9789023978640
Uitgever: Mozaïek

Gerelateerde schrijvers