Boekenplank:
Kies

Boeken van Pamela Kaufman

Meer over Pamela Kaufman

Genres: Historisch, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten


Alix of Wanthwaite

  1. Het schild met de drie leeuwen - Shield of three lions
  2. Het vaandel van goud - Banners of gold

gedetailleerd overzicht

Alix of WanthwaiteHet schild met de drie leeuwen
Het schild met de drie leeuwen is een historische avonturenroman waarin beelden, klanken en geuren uit de tijd van de kruistochten moeiteloos vervlochten zijn in het meeslepende verhaal van de jonge edelvrouw Alix.

Na een afgrijselijk bloedbad waarbij haar familie omkomt, ontvlucht zij vermomd als jongen haar ouderlijk kasteel. Op haar gevaarvolle tocht naar de koning om steun te zoeken voor haar wraak, ontmoet zij de robuuste, onverschrokken Schot Enoch Angus Boggs, die een beslissende rol in haar leven zal gaan spelen.

De 'jongen Alexander' wordt door Richard Leeuwenhart, een door duistere passie verscheurd man, uitverkoren hem als zijn persoonlijke page te vergezellen op een jarenlange kruistocht. De reis naar het Heilige Land, vol ontberingen, plunderingen, ziekte en dood, vormt de achtergrond van een van de meest ongebruikelijke driehoeksverhoudingen ooit beschreven.
Schrijver: Pamela Kaufman
Oorspronkelijke titel: Shield of three lions
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789026970696
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het vaandel van goud
Schotland in de twaalfde eeuw. Op haar voorvaderlijk kasteel Wanthwaite wacht jonkvrouwe Alix al twee jaar op de terugkeer van haar oorlogvoerende echtgenoot Enoch.

Dan verschijnt de sinister ogende Bonel van Rouen, toegewijd dienaar van koning Richard Leeuwenhart. Hij voert Alix tegen haar wil mee op een tocht vol bonte avonturen, die haar aan het hof en in een net van intriges doet belanden.

Onder het wakend oog van Eleanor van Aquitanië, de formidabele, berekenende koningin-moeder, wordt Alix voorbereid op een geheimnisvolle, glorieuze bestemming aan de zijde van Richard, de koning in wiens leeuwenhart slechts plaats is voor één vrouw...
Schrijver: Pamela Kaufman
Oorspronkelijke titel: Banners of gold
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789026975813
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Gerelateerde schrijvers