Boekenplank:
Kies

Boeken van Avery Corman


Overzicht

  • De gevallen held - The bust-out king
  • Hij leek zo leuk - Prized possessions
  • In voor- en tegenspoed - A perfect divorce
  • Kramer versus Kramer - Kramer versus Kramer
  • Kramer groot en Kramer klein - Zie Kramer versus Kramer
  • Terug naar de toekomst - The old neighborhood
  • Vijftig - 50

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe gevallen held
Joseph Farroni, een keurige Newyorker van Italiaanse afkomst, erft van zijn steenrijke oom Rocco niet meer dan een stapel papieren: Rocco's memoires. Kwaad en teleurgesteld gooit Joseph het manuscript in een gangkast.
Pas als hij merkt dat ongewenste bezoekers zijn huis overhoop hebben gehaald om het manuscript te bemachtigen zet Joseph zich aan zijn ooms laatste wens: het bewerken van de memoires. Na enkele bladzijden al ontdekt hij dat Rocco bepaald geen brave burger was. Integendeel: Rocco Farroni was een gewaardeerd lid van de maffia...
Joseph raakt steeds meer gebiologeerd door de levenswandel van zijn oom en gaat op onderzoek in Little Italy, de befaamde Italianenwijk in Manhattan. De naam Farroni wordt er nog steeds in ere gehouden en het duurt niet lang of Joseph draagt daar zijn steentje aan bij.
Schrijver: Avery Corman
Oorspronkelijke titel: The bust-out king
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-10-04738-5
Uitgever: Elsevier
Hij leek zo leuk
Elisabeth Mason is een meisje dat alles meezit in het leven. Ze ziet er fantastisch uit, haar ouders zijn vermogend en ze gaat studeren aan een van de beste universiteiten aan de Amerikaanse oostkust.
Tijdens de eerste week op de campus raakt ze bevriend met Jim Andrews, een populaire ouderejaars, de ster van het tennisteam - een jongen die het in zich heeft om een succes te worden. Het beeld van het perfecte stel is echter geen lang leven beschoren: na een feestje wordt Elisabeth door Jim verkracht, een pijnlijke en afschuwelijke gebeurtenis waarop haar studie en haar toekomst dreigen stuk te lopen.
Schrijver: Avery Corman
Oorspronkelijke titel: Prized possessions
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-225-1298-3
Uitgever: Boekerij
In voor- en tegenspoed
Het huwelijk van Karen en Rob Burrows is over. De liefde is weg en de irritaties groeien. Ze besluiten als verstandige mensen uit elkaar te gaan. Zonder ruzie, met zo veel mogelijk overleg - dat is ook het beste voor hun zoon Tommy.
Beide ouders krijgen een nieuwe relatie en vinden nieuw geluk. Maar hun levens zullen altijd met elkaar verbonden zijn door de liefde voor hun zoon.
Ondanks hun zorgvuldigheid gaat het toch mis: Tommy's schouders kunnen de enorme verwachtingen van zijn ouders niet dragen. Karen en Rob zijn geschokt, verdrietig en teleurgesteld. En ze vragen zich af waar het mis is gegaan.
Schrijver: Avery Corman
Oorspronkelijke titel: A perfect divorce
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4003-0
Uitgever: Boekerij
Kramer versus Kramer
In het begin waren ze met z'n drieën. Het perfecte gezin: Joanna en Ted Kramer en hun vier jaar oude zoon Billy. Maar als Joanna hen plotseling verlaat, blijven ze met z'n tweeën over: vader en zoon.
Ted moet alleen voor Billy leren zorgen. Hij krijgt daarbij te maken met babysitters, werksters, kleuterscholen, vakanties en vriendjes. Maar altijd zal de relatie tussen vader en zoon centraal blijven staan en langzaam ontstaat een onverbrekelijke band tussen de twee.
Niets en niemand kan nog tussen hen komen - behalve misschien een moeder die na twee jaar haar zoontje terug wil...
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Kramer groot en Kramer klein.
Kramer vs. Kramer - 1979
Regisseur: Robert Benton
Cast: Dustin Hoffman, Meryl Streep, Justin Henry, e.a.
Schrijver: Avery Corman
Oorspronkelijke titel: Kramer versus Kramer
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-10-02198-X
Uitgever: Elsevier
Kramer groot en Kramer klein
Zie voor de beschrijvingen van dit boek: Kramer versus Kramer
Schrijver: Avery Corman
Oorspronkelijke titel: Zie Kramer versus Kramer
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789010021984
Uitgever: Elsevier


Terug naar de toekomst
Als jongen verliet Steve Robbins de Newyorkse Bronx, de buurt waar hij is opgegroeid, op zoek naar succes. Nu is hij een topreclameschrijver, met een charmante vrouw en twee aardige dochters. Maar zijn huwelijk is een zakelijke verbintenis geworden, zijn kinderen ontgroeien hem, zijn carrière is een monotone wedstrijd geworden in geestig en slim zijn.
Steve Robbins denkt veel aan zijn jeugd, zijn meisjes, zijn vrienden, en de omgeving waar hij eens gelukkig was. Hij gaat terug naar zijn oude buurt, hij zwerft rusteloos rond in de straten van zijn jeugd.
En tussen de milkshakes en de spelletjes op het schoolplein en de mensen die daar nu wonen ontdekt hij de diepte van het leven, hoe het had kunnen zijn, en wat hij had kunnen zijn. En hij neemt een moedig besluit...
Schrijver: Avery Corman
Oorspronkelijke titel: The old neighborhood
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-10-04036-4
Uitgever: Elsevier
Vijftig
Doug Gardner - journalist, gescheiden, bijna vijftig, vader van twee tieners - heeft het gevoel dat het leven hem door de vingers glipt.
Hij heeft het moeilijk met de verdeelde levens van zijn kinderen en met de nieuwe partner van zijn ex-vrouw. Zijn degelijke journalistieke opvattingen vinden geen weerklank bij zijn nieuwe superieuren en zijn liefdesleven verloopt chaotisch.
Hij is zoekende, maar in zijn werk, in trendy bars en tussen vreemde lakens kan hij zichzelf niet vinden. Hoe Doug zijn problemen het hoofd biedt, hoe hij in het reine komt met verleden, heden en toekomst, is het boeiende thema van Vijftig.
Schrijver: Avery Corman
Oorspronkelijke titel: 50
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-225-0938-9
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers