Boekenplank:
Kies

Boeken van Sally Mandel

Meer over Sally Mandel

Genre: Roman

Geboren: 1944


Overzicht

  • De betovering van haar stem - A time to sing
  • Het andere hart - Change of heart
  • Nu ik de liefde ken - Out of the blue
  • Uit het leven van een getrouwde vrouw - Portrait of a married woman

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe betovering van haar stem
Ze ontmoeten elkaar in een vastgelopen lift: Karen, de jonge popzangeres, op de drempel van een glansrijke carrière, en Edward, de charmante professor die vrouwen in hun waarde weet te laten. De temperatuur in de lift stijgt - een speciale liefdesvonk doet zijn werk. Edward is precies het tegenovergestelde van Karens manager en minnaar Toby, die denkt weinig te vrezen te hebben van zijn oudere rivaal. Maar de onverklaarbare aantrekkingskracht tussen het ongelijke liefdespaar verdiept zich. Hun passie is ongeëvenaard en niet te stuiten. De buitenwereld kan hen gestolen worden. Als Toby eindelijk gevaar bespeurt is het te laat. Karen is voor hem verloren, van hem afgepikt als was hij de eerste de beste schooljongen. Samen trotseren Karen en Edward vele problemen. Zij aan zij vechten zij voor hun idealen. Tevreden en gelukkig trekken zij zich terug op het Engelse platteland. Daar haalt het lot hen in...
Schrijver: Sally Mandel
Oorspronkelijke titel: A time to sing
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-6790-314-0
Uitgever: Areopagus
Het andere hart
Het andere hart is het tedere verhaal van Sharlie Converse's eerste liefde. Zij is 26 een leeft sinds haar geboorte met een vrij ernstige hartafwijking. Een heel leger specialisten heeft zich met haar beziggehouden, zonder resultaat. Maar dan komt Brian Morgan in haar leven. Sharlie valt letterlijk in zijn armen als ze een hartaanval krijgt in een overvolle bus, en zo begint hun romance.

Brian laat Sharlie ervaren dat haar hart in ieder geval in één opzicht normaal is. Ze leert lief te hebben. Maar er moeten risico's worden genomen als Sharlie een toekomst wil hebben. Er volgt een zenuwslopende operatie: een harttransplantatie.

Sally Mandel schrijft met bewogenheid over het jonge paar, over de spanningen tussen de ouders van Sharlie en over de vele schakeringen van de liefde. Het andere hart is een ontroerende, levensechte roman.                               
Schrijver: Sally Mandel
Oorspronkelijke titel: Change of heart
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-325-0100-3
Uitgever: De Kern
Nu ik de liefde ken
Het leven van de atlete Anna Bolles neemt een tragische en onherroepelijke wending wanneer zij een ernstige ziekte onder de leden blijkt te hebben. De deur naar de toekomst zit op slot. Anna begrijpt wel waarom haar vriend hun relatie verbreekt als hij hoort dat ze aan multiple sclerose lijdt. Behalve haar moeder laat ze niemand toe in haar hart. Maar haar plannen om met haar ziekte te leren leven vallen in duigen wanneer ze Joe Malone ontmoet. Joe, piloot, zakenman, amateurfotograaf, is een man die veel heeft bereikt, behalve de kunst om gelukkig te zijn. Joe wil zijn leven voortaan met Anna delen, wat er ook gebeurt. Hoe kan hij Anna overtuigen haar diepste dromen te verwezenlijken?
Schrijver: Sally Mandel
Oorspronkelijke titel: Out of the blue
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5108-567-2
Uitgever: The House of Books
Uit het leven van een getrouwde vrouw
Waarom toch die onverklaarbare neiging tot huilen? Waarom dat onbestemde gevoel van onbehagen, van leegheid en eenzaamheid? Heeft ze niet een lieve, hardwerkende man, twee aardige, intelligente kinderen en een prachtig huis? Maggie is 38, de spil van het gezin, de organisator, de raadgeefster, degene die er altijd is als men haar nodig heeft. Als iets vanzelfsprekends. Is het dát wat ze mist; waardering en echte belangstelling voor wie ze is en wat ze doet? Vroeger schilderde ze. Het betekende alles voor haar. Zou dat oude talent nog bestaan? Maggie gaat een tekencursus volgen en ontmoet David, een beeldhouwer met onweerstaanbare blauwe ogen, een frisse kijk op het leven en een grote bewondering voor Maggie en haar talenten. Ze probeert zich uit alle macht te verzetten tegen haar verwarrende gevoelens, maar deze blijken sterker dan haar wil en Maggie stort zich in een wervelende verhouding. Ze wordt gekweld door schuldgevoelens, twijfels en verlangens. Ze wil niets liever dan met David een nieuw leven beginnen, maar tegelijkertijd wil en kan ze haar gezin niet verlaten. Toch zal ze moeten kiezen...
Schrijver: Sally Mandel
Oorspronkelijke titel: Portrait of a married woman
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-269-7073-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Gerelateerde schrijvers