Boekenplank:
Kies

Boeken van Richard Bach

Richard Bach schrijft grotendeels semi-autobiografische boeken, gebruikmakend van een fictief verhaal rondom ware gebeurtenissen uit zijn leven.

Meer over Richard Bach

Genre: Roman

Geboren: 1936

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Richard Bach


Overzicht

  • De brug naar de eeuwigheid - The bridge across forever
  • Eén - One
  • Illusies - Illusions
  • Jonathan Livingston zeemeeuw - Jonathan Livingston seagull
  • Maria onder hypnose - Hypnotizing Maria
  • Vlucht voor veiligheid - Running from safety

Jeugdboeken

  • Ver weg is toch dichtbij - There's no such place as far away

Dubbel uitgegeven titels

  • Ver weg is heel dichtbij - zie Ver weg is toch dichtbij
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe brug naar de eeuwigheid
Wij denken dat er in onze tijd geen grenzen, geen avonturen meer zijn. Ons fortuin ligt ver voorbij onze horizon en de mysterieuze schimmen zijn al lang geleden voorbij gegaan om nooit meer terug te komen. In dit boek vertelt Richard Bach over de zoektocht naar zijn droomvrouw naar hart en ziel.

Richard is piloot die in zijn onderhoud voorziet door rondvluchten te maken boven allerlei plaatsen in de Verenigde Staten. Bij elke nieuwe landing speurt hij de wachtende mensen menigte af, in de hoop háár te vinden. Na veel telleurstellingen op allerlei gebied geeft hij het zoeken op. Maar dan vindt hij haar.

Hij neemt ons mee in een prachtig liefdesavontuur met ups en downs. Een mystiek verhaal van twee sterke mensen die via toekomstdromen en uittredingen komen tot hun waarlijke, kosmische liefde.
Schrijver: Richard Bach
Oorspronkelijke titel: The bridge across forever
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789020255683
Uitgever: Spectrum
Eén
Aan boord van een watervliegtuig, tijdens een vlucht naar Los Angeles Airport, op het moment dat het echtpaar Bach de verkeerstoren oproept, wordt plotseling het contact verbroken. Op dat moment overschrijden ze de magische grens van ruimte en tijd en maken kennis met Pye.

Met haar beleven ze een andere werkelijkheid waarbij ze nieuwe aspecten van zichzelf ontdekken en op weg gaan naar bewustzijnsstadia die voorheen onbekend waren.

Eén is een verrukkelijke combinatie van fantasie, wetenschap en mystiek.
Schrijver: Richard Bach
Oorspronkelijke titel: One
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789020255393
Uitgever: Ankh-Hermes
Illusies
Illusies is een verhaal van vrienden: wat zou er gebeuren als er iemand langs kwam die me kon leren hoe mijn wereld in elkaar zit en hoe ik er vat op kan krijgen? Wat zou er gebeuren als ik een zeer verlichte geest zou ontmoeten.... Wat, als een Boeddha of een Jezus in onze tijd zou verschijnen, met alle macht over de illusies van deze wereld, omdat hij de realiteit erachter kent?

Uit dergelijke gedachten - dat overweldigende 'wat zou er gebeuren als...' - komt Illusies voort. Een onderhoudend verhaal van wonderen op het scherm van deze wereld, een visie op de manier waarop vele mensen zouden kunnen leven en de wijze waarop sommigen dat inderdaad doen. Het is een boek dat uitdaagt, een verhaal om te ontdekken of het leven zin heeft.
Schrijver: Richard Bach
Oorspronkelijke titel: Illusions
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789049400156
Uitgever: Strengholt
Jonathan Livingston zeemeeuw
Jonathan Livingston Zeemeeuw is het verhaal van een meeuw die zijn meeuwenleven te beperkt vindt. Jonathan Livingston streeft naar iets hogers - ook letterlijk, door zo hoog en zo elegant en zo snel mogelijk te vliegen. De meeuwenkolonie stoot de nieuwlichter echter uit, die het dan in zijn eentje moet redden.

Jonathan Livingston Zeemeeuw komt erachter dat verveling en angst en haat de redenen zijn dat een meeuwenleven zo kort is, en omdat hij dat alles niet kent, leidt hij inderdaad een lang en gelukkig leven. Al vliegend komt hij in een hogere werkelijkheid terecht, een wereld waar meer meeuwen zijn zoals hij.

* Geschreven door Richard Bach met foto's van Russell Munson.
Schrijver: Richard Bach
Oorspronkelijke titel: Jonathan Livingston seagull
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789049400019
Uitgever: Strengholt
Maria onder hypnose
Tijdens een van zijn vluchten pikt Jamie Forbes een noodsignaal op van Maria Ochoa. Haar man - de piloot - is tijdens de vlucht onwel geraakt. Forbes leidt haar door de landingsprocedure heen, terwijl hij in zijn eigen vliegtuigje naast het hare vliegt. Dan vliegt hij verder naar zijn eigen bestemming.

Hij wordt aan het denken gezet wanneer Maria in de kranten vertelt dat ze ervan overtuigd is dat de vreemde piloot haar onder hypnose de kist aan de grond heeft laten zetten. Heeft hij haar echt gehypnotiseerd? En hoe dan? Wat is de invloed van suggestie op ons leven?

Gaandeweg ontrafelt hij een nog groter mysterie: de ware natuur van de mens wordt niet begrensd door ruimte en tijd.
Schrijver: Richard Bach
Oorspronkelijke titel: Hypnotizing Maria
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789029572873
Uitgever: De Arbeiderspers


Vlucht voor veiligheid
Wat zouden we zeggen als het kind-dat-we-geweest-zijn ons nu zou vragen wat het belangrijkste is dat we van het leven hebben geleerd? En wat zouden we dan ontdekken?

Richard Bach ontdekt veel, heel veel, als hij Dickie Bach, het gekwetste jongetje dat hij op zijn negende was, terugvindt. Wonden worden geheeld, onbegrepen gebeurtenissen worden opeens duidelijk, kortom puzzelstukjes vallen op hun plaats en de volwassen Richard leert van dat kleine jongetje, dat geen fantasie blijkt te zijn, zoals Leslie, zijn vrouw, hem laat inzien.

Vlucht voor veiligheid is een boek dat je in de wolken mee zal nemen als je je laat meevoeren met Richard en Dickie tijdens Dickie's eerste opgetogen vlucht aan de stuurknuppel van Richards vliegtuig. Soms zal je glimlachen bij het lezen van de kinderlijk-ernstige gesprekken, maar vaak zal je er iets van jezelf in herkennen.
Schrijver: Richard Bach
Oorspronkelijke titel: Running from safety
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789020290844
Uitgever: Ankh-Hermes

JeugdboekenVer weg is toch dichtbij
Kunnen kilometers ons werkelijk van vrienden scheiden? Als we bij iemand willen zijn van wie we houden, zijn we daar dan niet al?

Een (leef)tijdloos prentenboek voor kinderen van acht tot tachtig.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Richard Bach
Oorspronkelijke titel: There's no such place as far away
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789020255904
Uitgever: Ankh-Hermes

Dubbel uitgegeven titelsVer weg is heel dichtbij

Zie voor de beschrijving van dit boek: Ver weg is toch dichtbij.

Schrijver: Richard Bach
Oorspronkelijke titel: zie Ver weg is toch dichtbij
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789060451342
Uitgever: Hollandia