Boekenplank:
Kies

Boeken van Fiona Cummins

Fiona Cummins is journaliste.

Meer over Fiona Cummins

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Etta Fitzroy

  1. De verzamelaar - Rattle
  2. De opvolger - The collector

gedetailleerd overzicht

Etta FitzroyDe verzamelaar

Hij leidt twee levens. In het ene is hij zoals iedereen, in het andere is hij de beheerder van een macaber bottenmuseum. De tijd is aangebroken om de collectie aan te vullen en de zesjarige Jakey Frith die leidt aan een zeldzame botziekte, heeft precies wat hij zoekt. Hij is klaar voor de jacht.
Wat volgt is een huiveringwekkend kat-en-muisspel tussen de bottenverzamelaar, Jakeys vader Erdman en de gedreven maar gevoelige detective Etta Fitzroy. Het wordt een race tegen de klok om Jakey te redden.

Tegen de achtergrond van de lommerrijke Londense wijk Blackheath toont De verzamelaar de duistere kant van de mens in een gevecht tussen wraak, vergeving en hoop.

Schrijver: Fiona Cummins
Oorspronkelijke titel: Rattle
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026332982
Uitgever: Ambo | Anthos
De opvolger

De negenjarige Jakey Frith woont met zijn ouders aan de Engelse zuidkust. Hij is ternauwernood ontsnapt uit de klauwen van een macabere seriemoordenaar. Maar de Bottenverzamelaar loopt nog altijd vrij rond en wacht het moment af om alsnog toe te slaan. Clara, het meisje dat nog door hem wordt vastgehouden, klampt zich vast aan de gedachte dat ze ooit gered zal worden. De Bottenverzamelaar heeft ondertussen een leerling gevonden, die hij klaarstoomt om zijn bottenmuseum over te nemen. Maar hij kan Jakey en de detective die zijn dromen doorkruiste niet uit zijn hoofd zetten en zint op de ultieme wraak.

Schrijver: Fiona Cummins
Oorspronkelijke titel: The collector
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026333002
Uitgever: Ambo | Anthos