Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Hall

Sarah Hall studeerde Engels en kunstgeschiedenis aan Aberystwyth University in Wales en Creatief schrijven aan St. Andrews in Schotland.

Meer over Sarah Hall

Genre: Roman

Geboren: 1974

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sarah Hall


Overzicht

  • De komst van de wolven - The wolf border
  • De Michelangelo van Coney Island - The electric Michelangelo
  • De prachtige onverschilligheid - The beautiful indifference
  • De vrouwen van Carhullan - The Carhullan army
  • Het atelier - Burntcoat
  • Portret van een dode man - How to paint a dead man

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe komst van de wolven

Rachel Caine woont ver weg van de rest van haar familie in een afgelegen deel van Idaho, waar ze wolven bestudeert. Als ze na een onenightstand zwanger blijkt, komt een telefoontje uit Engeland als geroepen. De excentrieke graaf van Annerdale biedt haar een baan aan: ze krijgt de leiding over een project waarmee de wolf in Cumbria geïntroduceerd moet worden door een wolvenpaar in een omheind gebied uit te zetten.

Hoewel Rachel sceptisch is, reist ze terug naar het dorp waar ze is opgegroeid. En dan blijkt dat niet iedereen gecharmeerd is van de terugkeer van de wolf.

Schrijver: Sarah Hall
Oorspronkelijke titel: The wolf border
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026331053
Uitgever: Ambo | Anthos
De Michelangelo van Coney Island

De Michelangelo van Coney Island vertelt het verhaal van Cy Parks, vanaf zijn kinderjaren die hij samen met zijn moeder Reeda doorbrengt in haar pension voor tbc-patiënten aan de Britse kust, via zijn opleiding tot tatoeagekunstenaar door de markante stadsgenoot Eliot Riley tot zijn belevenissen als tatoeëerder op Coley Island.

Zijn honger naar avontuur doet hem besluiten zijn boeltje te pakken en de grote oversteek te maken naar het land der beloften, Amerika, waar hij op het onstuimige Coney Island zijn eigen tattooshop elektrische Michelangelo begint. Cy wordt verliefd op de geheimzinnige Oost-Europese Grace, die hem vraagt om haar lichaam volledig te bedekken met tatoeages van ogen.

Schrijver: Sarah Hall
Oorspronkelijke titel: The electric Michelangelo
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041409201
Uitgever: Ambo | Anthos
De prachtige onverschilligheid

Zinnelijke, beeldende en adembenemende verhalen over verlies en overleven...

Van de schitterende uitgestrekte heidevelden in Cumbria, de dynamiek en hitte van een zomers Londen, tot een mysterieus meer in een Fins natuurgebied - Sarah Hall weet met buitengewone precisie en charme een indrukwekkend sfeerbeeld neer te zetten. Haar personages zijn overlevers, je voelt hun opwinding en hun pijn. Zo zoekt een gefrustreerde huisvrouw extremiteiten op en peinst een meisje over de dood van haar geliefde; bij allen komen duistere wensen en verlangens bovendrijven.

Schrijver: Sarah Hall
Oorspronkelijke titel: The beautiful indifference
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041420633
Uitgever: Ambo | Anthos
De vrouwen van Carhullan

De wereld is veranderd. Het is oorlog en Groot-Brittannië, wat voedsel en energie betreft geheel afhankelijk geworden van de VS, wordt geregeerd door een totalitair bewind dat kortweg het Gezag wordt genoemd. Waardevolle goederen en wapens zijn in beslag genomen, burgers worden nauwgezet in de gaten gehouden en alle vrouwen zijn verplicht apparaatjes te laten implanteren ter voorkoming van zwangerschap.

Dit is het verhaal van Zuster, een jonge vrouw die probeert aan deze onderdrukking te ontsnappen. Ze vertelt over haar pogingen om het leger van Carhullan te vinden, een door mythes omgeven groep vrouwen die in een afgelegen deel van Cumbrië zou wonen. Hoewel de precieze plannen van de vrouwen onbekend zijn, vormen ze voor Zuster een laatste hoop op verlossing.

Schrijver: Sarah Hall
Oorspronkelijke titel: The Carhullan army
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041412478
Uitgever: Ambo | Anthos
Het atelier

In een Engelse stad grijpt het virus om zich heen, en net als iedereen heeft de beroemde beeldhouwer Edith Harkness zich teruggetrokken. Ze leidt een geïsoleerd bestaan in haar immense atelier, Burntcoat, met haar minnaar Halit - die ze eigenlijk nog maar nauwelijks kent.

Terwijl de wereld buiten verandert, ondergaan de levens van Edith en Halit ook ingrijpende verschuivingen - vanwege de angst voor de gevaren van buiten, vanwege de verantwoordelijkheden, en vanwege de ontwikkelingen in hun relatie. Burntcoat transformeert in een nieuwe, koortsachtige wereld, een plek die Edith uiteindelijk doet inzien hoe we het onmogelijke overleven en wat er dan overblijft.

Schrijver: Sarah Hall
Oorspronkelijke titel: Burntcoat
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026355189
Ebook: 9789026355196
Uitgever: Ambo | Anthos


Portret van een dode man

Italië in de vroege jaren zestig. Een schilder die aan het einde van zijn leven is gekomen, denkt aan de opofferingen en verliezen die hem tot de ontoegankelijke en mysterieuze man hebben gemaakt die hij voor de buitenwereld is. Hij schildert de objecten die hem gedurende zijn hele actieve carrière obsedeerden: een groepje flessen. Een blind meisje verzorgt niet lang daarna zijn graf, terwijl zij betekenis probeert te geven aan de wereld die zij niet meer kan zien.

Dertig jaar later komt een landschapsschilder, die ooit brieven schreef aan de schilder van de flessen, in de problemen. Zijn dochter organiseert in Londen een expositie gewijd aan twintigste-eeuwse Europese meesters. Terwijl zij worstelt met het verdriet om haar overleden tweelingbroer, dreigt zij zichzelf te verliezen in een duistere wereld vol erotische uitspattingen.

Schrijver: Sarah Hall
Oorspronkelijke titel: How to paint a dead man
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041414953
Uitgever: Ambo | Anthos