Boekenplank:
Kies

Boeken van Joost Heyink

Meer over Joost Heyink

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Joost Heyink


Overzicht

  • De verzekering
  • Het experiment
  • Proefverlof

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verzekering
Schrijver Tim Henderson bedenkt samen met zijn mooie, dwarse vriendin Laura een fantastisch plot voor een nieuw boek. Man draait verzekeringsmaatschappij een poot uit door zijn eigen dood te ensceneren. Dolenthousiast over het verhaal besluiten ze het in een overmoedige bui in werkelijkheid uit te voeren. Het eerste dat daarvoor nodig is: een stoffelijk overschot dat voor Tim kan doorgaan. Ze reizen af naar Colombia, waar een aantal onderwereldfiguren hen best een handje wil helpen. Door de spannende avonturen in de onderbuik van Bogota en omringd door louche types begint Tim steeds meer te beseffen dat er geen weg terug is. Als alles is geregeld vliegt Laura met het stoffelijk overschot naar Nederland. Tim moet voorlopig onderduiken, in feite bestaat hij niet meer. Enige tijd later zoekt hij volgens afspraak contact met Laura om van de buit te gaan genieten, maar het mooie scenario wordt wreed verstoord. Laura is verdwenen en Tim moet vrezen dat hij grandioos belazerd is. Joost Heyink schiep met Tim Henderson een van de grappigste anti-helden ooit beschreven in de thrillerliteratuur. Tims warmte, humor en ietwat naïeve instelling maken hem een onvergetelijk en zeer menselijk personage.
Schrijver: Joost Heyink
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-414-1774-9
Uitgever: Ambo | Anthos
Het experiment
Hella Rooyakkers is een opgewekte 32-jarige reisconsulente in het midden van het land, die in alle opzichten stevig in haar schoenen staat. Ze heeft een LAT-relatie met Berry, die in zijn vrije tijd mentale trainingen volgt bij de Sygma Foundation. Hella heeft hier weinig mee, maar gunt hem zijn hobby. De organisatie blijkt echter niet zo zweverig en onschuldig als Hella denkt: Sygma maakt gebruik van dubieuze psychologische methoden zoals intimidatie, uitputting, indoctrinatie, en herprogrammering. Als Hella uit loyaliteit met Berry meedoet aan een kennismakingsweekend raakt ze onontkoombaar in de netten van Sygma verstrikt. De staf bereidt een geheim grensoverschrijdend psychologisch experiment voor en is op zoek naar een geschikte kandidaat. Ondertussen raakt Hella bevriend met een onderzoeksjournalist en stelt een ex-cursist Sygma's methodes op internet aan de kaak, waarmee hij het noodlot over zich afroept. Als Berry steeds meer onder druk komt te staan, is het maar de vraag of hun relatie hier wel tegen bestand is, en uiteindelijk staat zelfs hun leven op het spel.
Schrijver: Joost Heyink
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-414-1540-0
Uitgever: Ambo | Anthos
Proefverlof
Paul Fonteyn, 42 jaar, zit al drie jaar in een tbs-kliniek. Hij heeft bewust aangestuurd op tbs om een lange gevangenisstraf te ontlopen. Het ziet ernaar uit dat hij zijn tweelingbroer Peter om het leven heeft gebracht... Maar wat is er werkelijk voorgevallen tussen de twee broers? Hoe ziet het dagelijks leven in een tbs-kliniek eruit? Is de gedachte 'als je ontoerekeningsvatbaar bent, ben je niet verantwoordelijk en treft je geen schuld' wel zo reëel? Hoe weet je dat een patiënt niet simuleert als hij zich 'normaal' gedraagt? Wat kan een gemankeerde relatie met een tweelingbroer teweegbrengen? Al deze vragen en thema's weet Joost Heyink op een zeer geloofwaardige manier aan te snijden en te verweven in Proefverlof.
Schrijver: Joost Heyink
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-414-1306-2
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers