Boekenplank:
Kies

Boeken van Patricia Snel

Patricia Snel studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en kunstgeschiedenis. Ze woont en werkt in Amsterdam op haar woonboot Gratia Deo.

Meer over Patricia Snel

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1967

Geboorteland: Nederland

Website: Patricia Snel


Overzicht

 • De expat
 • De intrigant
 • De jacht
 • De violiste
 • De vondeling van Veenhuizen
 • Expat exit
 • Perfect Match
 • Verblind

E-books

 • Gele koorts
 • Mag ik deze dans?
 • Matteo
 • Runaway bride

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe expat
Julia leidt samen met haar man Paul een luxe expatleven in het dynamische Singapore. Paul gaat steeds meer op in zijn werk en het lukt Julia maar niet haar eigen carrière weer op te pakken.

Haar zorgeloze leven komt op zijn kop te staan door de ontmoeting met haar nieuwe, excentrieke overbuurman Dave. Wanneer zijn maid op verdachte wijze om het leven komt en Julia zelf doelwit wordt, zet ze alles op alles om de waarheid te achterhalen.
Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789049954093
Ebook: 9789049954109
Uitgever: Mistral
De intrigant
Orthopedisch chirurg Anna Verhulst verruilt de stad voor het platteland en strijkt neer in het pittoreske dorpje Noaber. Ze is als orthopeed aangenomen in een maatschap en heeft grootse plannen met haar vervallen boerderij aan de rand van een groot natuurgebied. Aanvankelijk geniet Anna van de rust, de ruimte en de dorpse gemoedelijkheid, maar wanneer zij een stukje land aan haar buurman weigert te verkopen, keert het tij.

Wat begint op internet met een haatzaaiende column over stedelingen, eindigt in een nachtmerrie als Anna zich verzet tegen de uitbreidingsplannen van de buren. De gemeenschap wil haar weg hebben, kost wat kost. Voor Anna begint de strijd tegen deze dorpswoede, maar ze onderschat de belangen van haar tegenspelers. Als ook nog eens een vriend uit haar verleden opduikt en zich in het conflict mengt, beseft Anna in welke benarde positie ze zich bevindt. Raakt ze straks alles kwijt?
Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044352276
Ebook: 9789048809219
Uitgever: De Vliegende Hollander
De jacht
Journaliste Eva gaat voor een reportage voor Global Travel Magazine naar Congo. Ze logeert nabij Kinshasa, op het landgoed van de rijke familie Du Bonnet. Op het jaarlijkse jachtfeest, georganiseerd voor de high society, krijgt Eva schokkende informatie doorgespeeld van een man met de boodschap dat niets is wat het lijkt.

Aanvankelijk begrijpt ze niet wat ze ermee moet. Wanneer deze man niet veel later wordt vermoord, raakt Eva al snel betrokken in een netwerk van corruptie, misdaad en leugens. Wie kan ze nog vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?
Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048818853
Ebook: 9789048818860
Uitgever: Mistral
De violiste
Het leven van violiste Amber Kaufmann wordt wreed verstoord door de vondst van het lichaam van Lena Miller. Het heeft er alle schijn van dat Kurt, Ambers man en manager, meer weet van het lot van Lena, de op 17-jarige leeftijd verdwenen dochter van een bekende Britse politicus.

De golf van negatieve publiciteit die volgt heeft desastreuze gevolgen voor Ambers carrière en relatie: om het tij te keren, moet ze de waarheid achter Lena's verdwijning achterhalen. Een waarheid met verstrekkende gevolgen...
Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044347944
Ebook: 9789044347951
Uitgever: The House of Books
De vondeling van Veenhuizen

Amsterdam, 1824. Wezen Karel en Lize stappen op een beurtschip op weg naar Veenhuizen. Nadat hun moeder is overleden en hun vader naar het krankzinnigengesticht is gestuurd staan ze er helemaal alleen voor. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline, en de twee kunnen maar moeilijk wennen.

Als ze een voorzichtige vriendschap met de geharde Neeltje sluiten, wordt hun leven in de barre omstandigheden iets makkelijker. Samen maken ze een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen...

Patricia Snel stuitte op het waargebeurde, opgetekende verhaal van Karel en Lize Muller en vormde dit bijzondere stukje Nederlandse geschiedenis op invoelende wijze om tot een roman over vriendschap, veerkracht en de hoop op een beter leven.

Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789401621892
Ebook: 9789401621953
Uitgever: Xander


Expat exit
Het lukt Elisa nauwelijks om na haar scheiding een nieuw leven op te bouwen op Curaçao. Ze worstelt met de liefde, met het vinden van een baan, met heimwee naar Nederland. Bovendien eist haar ex de volledige voogdij over hun elfjarige zoon Sam. Na een ernstig bootongeluk, waarbij het vriendje van Sam zwaargewond raakt, wordt Elisa verantwoordelijk gehouden en keert de expatwereld zich tegen haar.

Wanneer er op een nacht een man aan Elisa’s bed staat en haar bedreigt, komt ze erachter dat er tijdens de noodlottige boottocht meer aan de hand was dan ze had kunnen vermoeden. Ze raakt verstrikt in een strijd om drugs en geld, waarbij ze alles op alles moet zetten om haar kind in veiligheid te brengen.
Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026340536
Ebook: 9789026340543
Uitgever: Ambo | Anthos
Perfect Match

Een eenvoudige flirt op datingsite Perfect Match mondt uit in een drama met verstrekkende gevolgen...

Isa, vierendertig jaar, heeft alles wat ze wil. Een fijn appartementje midden in de Jordaan, haar eigen yogaschool en geen tekort aan mannelijke aandacht. Alleen zou ze het stiekem wel leuk vinden als ze eens een man tegen zou komen die écht de moeite waard is. En heel misschien ooit... een kindje?

Vriendin Lotte raadt haar de nieuwe datingsite Perfect Match aan. Ze komt in contact met de charmante Zweed Nils. Is hij haar perfect match? Even lijkt het zo, maar al snel voltrekt zich een drama met verstrekkende gevolgen. Isa zint op één ding: wraak.

Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026347139
Uitgever: Ambo | Anthos
Verblind
Sophie Dercksen is begin dertig. Het leven lacht haar toe: ze gaat trouwen met een advocaat die het nog ver zal schoppen. Maar een flirt met de nieuwe eigenaar van de tennisclub verandert alles. Ben Spaans is onweerstaanbaar, hij heeft humor, charme en een achteloos zelfvertrouwen. Voor Sophie begint een dubbelleven: enerzijds haar alledaagse bestaan in het teken van het aanstaande huwelijk, anderzijds haar extravagante tijd met Ben vol seks, drugs en avontuur.

Terwijl de politie in Noord-Holland een klopjacht opent op drugscriminelen, stelt Ben voor in Sophies oude appartement een wietplantage te starten. Sophie is tot alles bereid om hem voor zich te winnen. Bovendien is het spannend en levert het veel geld op. Steeds meer ontwijkt ze haar vrienden en verwaarloost ze haar verloofde. Pas als haar problemen toenemen, beseft ze hoe geïsoleerd ze is geraakt en hoe gevaarlijk haar positie geworden is. Kan Sophie nog terug?
Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789048805679
Ebook: 9789049501297
Uitgever: De Vliegende Hollander

E-booksGele koorts

Wanneer Valerie terugkomt van een relaxweek in Thailand treft ze een leeg huis aan, haar man Jeroen is nergens te bekennen. Wanneer ze de pijnlijke waarheid ontdekt, rest haar nog maar een optie.

Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026346620
Uitgever: Ambo | Anthos
Mag ik deze dans?

Expat Sarah Vermeulen woont met haar man Max op de Kaaimaneilanden, omringd door een eenheidsworst van bankiers, advocaten en accountants. Wanneer ze in contact komt met Alain, een excentrieke Franse kunstenaar die net op de eilanden is komen wonen, verleidt hij haar tot een spannende reis.

Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026346606
Uitgever: Ambo | Anthos
Matteo

Hugo laat zijn drukke baan op de Zuidas achter voor een rondreis door Zuid-Amerika. Dan verstoort een ongeluk zijn hervonden rust. Hij trekt zich terug in een Argentijns bergdorpje, maar lijkt niet te kunnen ontsnappen aan een mysterieuze Duitse toerist.

Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026346668
Uitgever: Ambo | Anthos
Runaway bride

Kiki, gevlucht voor haar naderende huwelijk, raakt op een datingapp aan de praat met de Cubaanse Xavier. Al snel besluiten ze af te spreken, maar kan Kiki haar vorige leven wel afsluiten? En is Xavier wel wie hij zegt dat hij is?

Schrijver: Patricia Snel
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026346644
Uitgever: Ambo | Anthos