Boekenplank:
Kies

Boeken van Corine Hartman

Corine Hartman studeerde aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Ze was een tiental jaren eigenaar van een reclamebureau waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Hartman werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won een aantal keer de Crimezone Award.

Meer over Corine Hartman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Nederland

Website: Corine Hartman


Overzicht

 • Als de dood
 • De ondergang
 • Een vlaag van waanzin
 • Groen licht
 • Hels verlangen
 • Het kwaad in ons
 • In vreemde handen
 • Schijngestalten
 • Sluipend gif
 • Stormvloed
 • Uit liefde voor jou
 • Zure koekjes
 • Zwart water

Adam Kaplan

 1. Doodskopvlinder
 2. Zwarte weduwe

Eva Romeijn

 1. De dode die niet werd gemist
 2. De hond die naar het asiel moest
 3. De vrouw die vergat te leven
 4. De dochter die goed wilde doen

Faye van Laar

 1. Een duister pad
 2. Een zoete wraak
 3. In vrije val
 4. De nieuwe dood

Flikken Maastricht

 1. Sportzaak
 2. Brand

Jessica Haider

 1. Bloedlijn
 2. Glashard
 3. Zielloos
 4. IJskoud
 5. Doodskleed
 6. Aangeschoten wild (e-book)

Winter Trilogie

 1. Schone kunsten
 2. Tweede adem
 3. Open einde

E-books

 • Blauw licht
 • Carpe diem
 • De hoofdprijs
 • De laatste dag
 • Met liefs
 • Pokerface
 • Pure liefde
 • Verstikkende liefde
 • Zwart hart
Flikken Maastricht

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls de dood
Wie hoog stijgt, zal diep vallen...

Desiree runt samen met haar partner Thomas een befaamd sterrenrestaurant in Bergen. Wat de culinaire gasten niet weten is dat La belle vie op de rand van de afgrond balanceert, en dat de eigenaars ten einde raad zijn.

Desiree's moeder nodigt hen uit voor een week vakantie in het mondaine Cortina d'Ampezzo in de Dolomieten, waar de familie al generaties lang een huis bezit. Desiree wil weigeren, ze heeft absoluut geen zin om een week te bivakkeren in het beklemmende huis dat haar vroeger al deed griezelen, maar tot haar verbazing gaat Thomas op het aanbod in. Bergbeklimmen is een passie van de chefkok, maar is dat de reden dat hij een week wil spenderen in gezelschap van zijn schoonmoeder, die hij anders amper een blik waardig gunt? En waarom zwerft Paolo Moretti, een werkloze, agressieve local, rond het familiehuis?

Angstaanjagende gebeurtenissen zetten de verhouding tussen Thomas, Desiree en haar moeder op scherp, en wat een ontspannen sneeuwvakantie had moeten worden, mondt uit in een ijzingwekkende nachtmerrie met dodelijke gevolgen.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789061126768
Ebook: 9789026345166
Uitgever: Karakter
De ondergang
Eigenlijk hadden alle verhalen in deze bundel de titel De ondergang kunnen dragen. Ze gaan stuk voor stuk over kwetsbare mensen voor wie op een of andere manier een ondergang dreigt. Ze bevinden zich in situaties waar ze niet mee om kunnen gaan, al hebben ze die in sommige gevallen zelf gecreëerd. En wat dan? De een vlucht, de ander komt in actie...

In het titelverhaal De ondergang heeft een succesvolle architect zich perfect voorbereid op het einde der tijden. In een luxe villa op een berg in het Zuid Franse Les Horts is hij in afwachting van de ondergang van de mensheid. Iedereen zal het leven laten, daarvan is hij overtuigd, behalve hij zelf en enkele gasten. En die heeft hij niet voor niets uitgenodigd.

De ondergang bevat de volgende verhalen:
 1. Carpe Diem
 2. De ondergang
 3. Met liefs
 4. Pokerface
 5. De laatste dag
 6. Blauw licht
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045202693
Ebook: 9789026345197
Uitgever: Karakter
Een vlaag van waanzin
'Ik zou alles, alles voor haar doen, altijd, ze hoeft maar een kik te geven en ik ren voor haar. Het kan niet waar zijn dat ze zomaar zegt: ik ga bij je weg. Het mag niet. Alles zal ik uit de kast halen om dat te voorkomen. Alles.'

Voor de buitenwereld vormen ze een perfect gezin: Anthonie en Romée van Baerle en hun drie kinderen. Ze wonen in een villa met zwembad. Hij is een succesvolle ondernemer, zij een toegewijde yogalerares. Maar dan krijgt Anthonie van zijn vrouw te horen dat ze hem gaat verlaten. Romée is verliefd op een ander en wil een tijdje op zichzelf gaan wonen om afstand te nemen.

Die nacht vermoordt Anthonie zijn vrouw. Dit is zijn verhaal. En het hare.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789023494195
Ebook: 9789023496199
Uitgever: Cargo
Groen licht

Groen licht speelt in de Achterhoek, waar een jonge vrouw op uiterst meedogenloze wijze vermoord wordt. Rechercheur Suzan de Winter vreest dat het niet bij dit ene slachtoffer zal blijven. De dader speelt een uitgekiend, tot in detail voorbereid spel, met mensenlevens als inzet.

Dan rijst het vermoeden dat er een aanslag gepleegd zal worden op een stadion vol mensen. De tijdsdruk is in één klap immens. De inzet hoog. Suzan kan en wil niet anders: ze doet mee met het laatste spel van de dader. Een spel op leven en dood...

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026341526
Ebook: 9789026341533
Uitgever: Ambo | Anthos
Hels verlangen
Het had aardedonker moeten worden. Er had een gure storm moeten woeden. Tegelijk met het rinkelen van de telefoon had ik ineen moeten krimpen bij een verblindende bliksemschicht met direct erna een krakende donderslag. In plaats daarvan schijnt de zon uitbundig als voorbode van een zomer die de mooiste van de eeuw moet worden, alhoewel het voorjaar nog maar nauwelijks is begonnen. Misschien is het mijn verwarde geest, die het aan de natuur wijdt dat ik onmogelijk de draagwijdte van die onheilstijding kan beseffen. Sophie, een ongeluk?

Op een zonnige dag in maart wordt de ergste nachtmerrie voor een moeder gruwelijke waarheid. Emma Kortelings' dochter Sophie belandt na een zwaar verkeersongeluk in een diepe coma. In Emma groeit een allesverzengende haat, die haar immens verdriet luidkeels overstemt. Een helse drang naar totale vernietiging van de man die haar leven verwoest.

Intussen strijdt Sophie, zonder dat iemand het merkt, voor haar leven. Of voor haar dood?
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045200538
Ebook: 9789026345173
Uitgever: Karakter


Het kwaad in ons

Een gelukkig gezin. Zijn we dat ooit wel geweest?

Simone Steenbeecks grootste wens was moeder worden. Een gezin om voor te zorgen. Helaas bleef een zwangerschap uit en koos ze samen met haar man Richard voor een andere weg. Ze werden de trotse adoptieouders van de Braziliaanse Daniel en Nina. Niet lang daarna raakte Simone alsnog zwanger en dochter Veerle completeerde het gezin.

Nu, bijna twintig jaar later, woont het gezin Steenbeeck in het idyllische Hattem aan de IJssel. Simone heeft een patisserie in het dorp, Richard is leraar in het vlakbij gelegen Zwolle en de kinderen... daar stokt het perfecte plaatje. Langzaam slaan er gaten in het warme, veilige nest dat Simone haar gezin wil bieden, en ongemerkt schuiven ze naar de rand van de afgrond.

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403106809
Ebook: 9789403111506
Uitgever: Cargo
In vreemde handen
Het roer om. Een mooier leven. Dat is wat Diana voor ogen heeft. Samen met haar man Robbert en dochter Lieke emigreert ze naar het idyllische Toscane om daar een hotel te gaan runnen. Ze hebben zich perfect voorbereid. Ze kennen de taal, hebben alles zorgvuldig geregeld en niets staat hun geluk in de weg... denkt ze.

De droom van een zorgeloos bestaan in een aangenaam klimaat verandert echter in een angstaanjagende nachtmerrie als iemand hun plannen dwarsboomt. Als Diana ontdekt wie er verantwoordelijk is voor het leed dat haar gezin treft, betekent dat niet het einde van het drama. Integendeel: Diana wordt op een gruwelijke manier met zichzelf en haar verleden geconfronteerd. Een verleden, dat ze juist wilde ontvluchten. Is ze in staat om, koste wat het kost, haar gezin te redden? En zichzelf?
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789061125792
Ebook: 9789026345135
Uitgever: Karakter
Schijngestalten
Anne den Hartogh staat niet te popelen om een week naar Florence te gaan. Haar ouders wonen in de Toscaanse hoofdstad, omdat haar vader er baanbrekend onderzoek doet naar de ziekte multiple sclerose. Anne is er met haar oudere zus uitgenodigd om vaders vijfenzestigste verjaardag te vieren. Ze houdt van de historische cultuurstad en ook wel van een feestje, maar ze verlangt absoluut niet naar het gezelschap van haar zus en om een heel andere reden ziet ze er als een berg tegenop haar moeder weer te zien.

Tijdens haar vaders feest in een luxe kasteel in de bergen van Rufina krijgt Anne de schrik van haar leven als ze meent met een dode geconfronteerd te worden. Vreemd genoeg meent iedereen met wie ze haar schokkende ontdekking wil delen dat ze zich moet vergissen. Voor Anne volgt een eenzame zoektocht naar de waarheid. Een zoektocht die haar in levensgevaar brengt en die afschuwelijke en zelfs dodelijke gevolgen heeft.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789061125884
Ebook: 9789026345142
Uitgever: Karakter
Sluipend gif
'Hij zwijgt. Net als toen, toen hij me zag in mijn bruidsjurk. Alleen de blik die hij nu over mijn lichaam laat glijden, is anders. Heeft niets van verlegenheid. Eerder van medelijden. Ik zou willen dat hij me slaat. Hard, keihard, zodat ik buiten westen raak. Liefst zo hard dat ik nooit meer wakker word.'

Ach, overal is wel eens wat. Jacqueline houdt van Gijs, al intimideert en manipuleert haar echtgenoot haar steeds vaker. Het ligt vast ook aan haar, want voor de buitenwereld is hij altijd heel voorkomend. Charmant, zelfs. Straks zal het weer beter gaan: de zorg voor haar suïcidale moeder slokt veel tijd op en Gijs heeft zijn ontslag nog niet verwerkt. Ze moet geduld hebben. En eigenlijk hebben ze het toch goed samen?

Maar zo simpel is het niet, leert Jacq. Integendeel. Met de daad van een Franse naamgenote in gedachten, ziet ze in haar wanhoop uiteindelijk nog maar één uitweg. Hij moet dood.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789023455561
Ebook: 9789023455578
Uitgever: Cargo
Stormvloed
Een moeder zet alles op alles om haar gezin te redden...

Vonne Hollmanns wereld stort in als bij haar man Rudi een terminale vorm van kanker wordt geconstateerd. Ze wil hem verzorgen, de tijd die hun rest samen doorbrengen, maar dat wordt haar niet gegund.

Rudi leidt een gecompliceerd onderzoek naar een moord in een naburig kasteel, waarin een religieuze commune is gevestigd. Onder de bezielende leiding van de charismatische Jesjoea geloven diens volgelingen in een spoedig catastrofaal wereldeinde, maar ook in een nieuw, verlicht leven daarna. En daarbij is een van de leden ook nog eens hun dochter Nadia...

Om haar gezin bij elkaar te houden neemt Vonne haar intrek in de Zuid-Limburgse commune. Daar overheersen inmiddels verbijstering en angst: het lijkt erop dat de moordenaar binnen de eigen gemeenschap moet worden gezocht. Wie? Zullen er meer slachtoffers volgen?

Paniek kruipt langzaam maar zeker onder Vonnes huid als de dader steeds dichter bij lijkt te komen. Is ze in staat om haar gezin te behoeden voor het kwaad?
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045201269
Ebook: 9789026345180
Uitgever: Karakter


Uit liefde voor jou

Twee schoolvriendinnen ‘voor het leven’ zien elkaar na vele jaren terug. Er is vroeger iets verschrikkelijks gebeurd, waardoor ze elkaar jaren niet meer hebben willen zien. Nu, plotseling, zoekt een van beiden contact, dwingend. Het gesprek is moeizaam, het vertrouwen nog ver weg, maar er lijkt toch een mogelijkheid te gloren op herstel van de vriendschap. Tot die nog tijdens het gesprek met geweld verloren gaat. Maar dan heeft Corine Hartman nog wel een paar hoogst verrassende twists in petto!

* Uit liefde voor jou is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789085165705
Uitgever: B for Books
Zure koekjes
Bij het dertigjarige jubileum van zijn internationaal opererende koekjesfabriek (700 werknemers) snoept de oprichter tevreden en veel van de champagne, als hij onverwacht plotseling wordt doodgestoken. Er blijken bij nader onderzoek verrassend veel mensen met een motief te zijn, maar Hartman houdt tot op het laatst de spanning erin en komt dan op het eind met een slimme en onverwachte ontknoping.

* Zure koekjes is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789085164319
Ebook: 9789026345371
Uitgever: B for Books
Zwart water
Jeanine van Ostende is een befaamd violiste. Overal waar ze optreedt mag ze staande ovaties in ontvangst nemen, en in binnen- en buitenland oogst ze lovende kritieken op haar gepassioneerde spel. Ook de carrière van haar man Davide staat in de vijfde versnelling. Hij is betrokken bij het Mose-project in Venetië, een groots plan om overstromingen te lijf te gaan in deze historische stad. Zijn ultieme uitdaging.

Onder het rimpelloze oppervlak van een succesvol leven blijkt echter een groot verdriet schuil te gaan. Verdriet dat de symfonieën en sonates van Jeanine een ondertoon geeft van schuld en spijt.

In korte tijd worden drie mensen op gruwelijke wijze vermoord. Het onderzoek van inspecteur Kees-Jan van Aerendonck leidt steeds weer in de richting van Davide en Jeanine. Van Aerendonck is een ervaren rot in het vak, maar zelfs hij staat voor een raadsel. De oplossing laat zelfs het duistere water in de Venetiaanse lagune niet onberoerd.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789061126577
Ebook: 9789026345159
Uitgever: Karakter

Adam KaplanDoodskopvlinder
Mei 2015. Een Nederlandse NAVO-diplomaat verdwijnt tijdens een geheime missie in het zuiden van Europa. Met hem raakt ook een vlindergids met gecodeerde informatie over Russische aanvalsplannen in Turkije spoorloos.

De Siciliaanse Carrie Montevagio leeft ondergedoken in Zeeland, op de vlucht voor een beruchte maffiabaas. Als de NAVO informatie ontvangt waaruit blijkt dat de maffia betrokken is bij de verdwijning van de diplomaat, wordt Carrie gevraagd om samen met de Nederlander Adam Kaplan een Special Force-team te vormen om hem op te sporen.

Onder supervisie van NAVO-topman Charles Cavendish besluit het team zich op te splitsen. Adam dringt de Turkse grens met het is-kalifaat in Syrië binnen en Carrie zal eens en voor altijd moeten afrekenen met de maffia, en met haar eigen verleden...

* Geschreven door Corine Hartman en Tomas Ross.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023490890
Ebook: 9789023491392
Uitgever: Cargo
Zwarte weduwe
Een serie bloedige aanslagen treft het hart van Europa. Sir Charles Cavendish, hoofd van de NAVO-veiligheidsdienst, laat zijn Special Force-team een verdachte achtervolgen om zo meer informatie over de daders te achterhalen. Tot hun verbijstering leidt het spoor naar het huis van een NAVO-topman.

Dan vindt er een nieuwe aanslag plaats, ditmaal in Amsterdam. De contouren van een gruwelijk complot worden zichtbaar en in een race tegen de klok proberen teamleden Adam Kaplan en Carrie Montevagio nieuwe aanslagen te voorkomen.

Wanneer ze achter de daders komen, neemt Carrie een levensgevaarlijk besluit. Adam zal alles op alles moeten zetten om zijn partner niet te verliezen.

* Geschreven door Corine Hartman en Tomas Ross.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789023498971
Ebook: 9789023499978
Uitgever: Cargo

Eva RomeijnDe dode die niet werd gemist

Kunstschilder Eva Romeijn, geboren en getogen in het idyllische dorpje Vorden in de Achterhoek, krijgt een mooie opdracht van haar buurman, baron Frederick van Zonnewoud. Als hij vervolgens van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen, raakt ze ervan overtuigd dat er iets gruwelijks is gebeurd, al deelt geen van haar vrienden die angst.

De roddels in het dorp over de rijke baron tonen minder fraaie kanten van zijn karakter, maar bij wie is de haat groot genoeg om hem dood te wensen? Spelen er eeuwenoude vetes tussen families of waait de wind uit een heel andere hoek?

Eva gaat dapper en vastbesloten op zoek naar de waarheid, maar of dat wel zo verstandig is?

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789403156514
Ebook: 9789403156811
Uitgever: Cargo
De hond die naar het asiel moest

De bejaarde, alleenstaande Ger Beenman wordt twee weken na zijn dood gevonden in zijn vervallen boerderij aan de rand van Vorden. Hij lijkt een natuurlijke dood te zijn gestorven, maar was een rijk man, met vele hectaren grond, en er wordt al snel geroddeld in het dorp. Over de financiële belangen van een projectontwikkelaar, bijvoorbeeld, en die van Beenmans zoon.

Nieuwsgierig verdiept Eva zich in het leven van de oude man. En in zijn trieste einde. Kan eenzaamheid iemand werkelijk fataal worden? Of is hier toch meer aan de hand?

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789403109022
Uitgever: Cargo
De vrouw die vergat te leven

Een inwoner van het pittoreske Vorden wordt dood gevonden in een afgelegen boerderij. Een natuurlijke dood, wordt gezegd. Als Eva een paar weken later tijdens een wandeling bij Wijngoed Kranenborg stuit op het lichaam van een andere dorpsbewoner, wordt ook deze dood niet onderzocht door de politie. Maar Eva denkt er het hare van en gaat op onderzoek uit.

Waarover ging de ruzie eigenlijk die de twee mannen eerder hadden? En spelen de plannen voor een luxe golfresort een rol bij hun dood?

Eva kampt met haar onvermogen te schilderen, bovendien is haar beste vriendin ongeneeslijk ziek, en een nieuwe liefde blijkt allesbehalve zaligmakend. Het weerhoudt de eigenzinnige Eva er niet van om vastberaden op zoek te gaan naar de waarheid. Maar iemand lijkt dit koste wat kost te willen voorkomen.

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789403156613
Uitgever: Cargo
De dochter die goed wilde doen

Wanneer kunstschilder Eva Romeijn op een avond thuiskomt, blijkt zich daar een jonge vrouw schuil te houden. Amelie vertelt dat ze bang is en beweert dat ze wordt gevolgd. Mag ze een poosje bij Eva blijven?

Iedereen in Vorden kent Amelie Verhaegen, dochter van de directeur van een miljoenenbedrijf in huishoudelijke artikelen. Op haar negende is ze ontvoerd, na betaling van losgeld kwam ze heelhuids thuis. Maar het gezin lag vervolgens in puin: haar vader verdween, haar moeder stierf, en Amelie hield er een trauma aan over. Nog steeds wordt ze daarvoor af en toe behandeld in psychiatrische inrichting Groot Graffel.

Als daar een verpleegster dood wordt aangetroffen, lijkt dat een tragisch ongeluk te zijn. Maar na een tweede dode in het pittoreske dorp, moet Eva wel gaan twijfelen aan de intenties van haar innemende, nieuwe huisgenootje.

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789403156712
Ebook: 9789403131986
Uitgever: Cargo

Faye van LaarEen duister pad

Waar ligt de grens tussen waan en werkelijkheid?

Faye van Laar woont al sinds haar vroege jeugd in psychiatrische inrichting Groot Loenen op de Veluwe. Haar vader is er directeur, maar ze is ook patiënt, en samen met een vijftal medepatiënten vormt ze een ongebruikelijke familie.

Nieuw in de familie is Emilie, die aan achtervolgingswaanzin lijdt sinds haar vriend Steven werd vermoord. De daders hebben het nu op haar gemunt, beweert ze. Faye wil haar geloven, ze weet hoe het is met onzekerheden te leven, en probeert te helpen door zelf op onderzoek uit te gaan.

Ze ontmoet rechercheur Simon te Bresser die de zaak evenmin kan laten rusten, ondanks de conclusie dat Steven zelfmoord pleegde onder invloed van antidepressiva. Als Emilie ineens spoorloos verdwijnt, bundelen Faye en Simon hun krachten en ontstaat een onwaarschijnlijk speurdersduo.

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789403158303
Ebook: 9789403163109
Uitgever: Cargo
Een zoete wraak

Zoete wraak is een korte thriller rond de intrigerende speurder én borderliner Faye van Laar.

Wil je me helpen? Een vraag waar Faye van Laar gevoelig voor is. De vraag komt van Inge, de ex-vrouw van medepatiënt Bart. Inge wil Bart ervan overtuigen haar en haar kinderen met rust te laten en daarbij heeft ze een getuige nodig. Faye aarzelt niet lang, haar gevoel voor gerechtigheid zegt haar dat ook Inge haar verhaal moet kunnen doen. En een gesprek kan geen kwaad, toch?

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789403189109
Uitgever: Cargo
In vrije val

Faye van Laar krijgt de mogelijkheid een eigen leven te leiden, los van de psychiatrische inrichting Groot Loenen. Vol enthousiasme begint ze aan de inrichting van haar nieuwe huisje op het landgoed van de instelling.

Dan kruist Mika Priens haar pad, een ex-militair met ptss die zijn vrouw en kind zou hebben vermoord. Hij overtuigt Faye van zijn onschuld en ze besluit hem te helpen. Samen met Lisa, een medepatiënt, gaat Faye op onderzoek uit, waarbij ze stuiten op de onverklaarbare dood van enkele oud-collega’s van Mika. Heeft Mika hiermee te maken? En is hij echt onschuldig? Of is hij door experimentele behandelingen zijn realiteitszin kwijtgeraakt en een moordenaar geworden?

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403190006
Uitgever: Cargo
De nieuwe dood

Volgens borderliner Faye van Laar heeft professor Max Harris een geniaal plan bedacht om de toekomst van de mensheid te redden, met grensverleggende inzichten over gezondheid, leven en dood. Psychiatrische inrichting Groot Loenen, haar thuis, is een proeftuin voor Harris’ ideeën en dat zij en haar ‘familie’ nu gelukkiger zijn dan ooit, vormt voor Faye het overtuigende bewijs.

Samen met medepatiënte Lisa helpt ze Harris om een tegenstander van zijn plan op een zijspoor te zetten. Maar is Harris wel helemaal te vertrouwen? Faye en Lisa worden meegezogen in een gevaarlijke, geheime missie die verhoudingen op scherp zet en slachtoffers eist. En die leidt tot een gruwelijke ontknoping.

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403109916
Uitgever: Cargo

Flikken MaastrichtSportzaak
Maastricht, bureau regiopolitie Limburg-Zuid. Het rechercheteam onder leiding van hoofdinspecteur Ellis Flamand gaat met veel flair de misdaad te lijf. Hierbij zorgt de intensieve haat/liefdeverhouding tussen de jonge, temperamentvolle rechercheur Eva van Dongen en haar nieuwe collega, de ervaren Amsterdamse rechercheur Floris Wolfs vaak voor veel vuurwerk.

Op een zondagochtend in april wordt aan de rand van Sportpark Jekerdal het lijk gevonden van de vermoorde arts en amateur-wielrenner Charles Ramaekers. Maastricht is die dag in de ban van de Amstel Gold Race, waar Michael Boogerd voor de laatste keer in actie komt.

Rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen begeven zich noodgedwongen op het sportieve vlak. Niet alleen vanwege de moord op Ramaekers, maar ook door de jaarlijkse conditietests in het korps. Collega's Marion Dreesen en Romeo Sanders hebben intussen hun handen vol aan een reeks ingenieuze autodiefstallen.

Het onderzoek naar de moord leidt het politieteam onder meer naar Ramaekers' mooie maar onzekere vrouw Jeanine en zijn sportvrienden. Naar Victor Janssens bijvoorbeeld, een ex-profwielrenner. Hij won ooit de Amstel Gold Race, maar is nu een verbitterd man. Via zuurstofpleisters, een slechtlopende sportzaak en een korte affaire komen de rechercheurs tot een verrassende ontknoping.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061121473
Uitgever: Karakter
Brand
Maastricht, bureau regiopolitie Limburg-Zuid. Het rechercheteam onder leiding van hoofdinspecteur Ellis Flamand gaat met veel flair de misdaad te lijf. Hierbij zorgt de intensieve haat/liefdeverhouding tussen de jonge, temperamentvolle rechercheur Eva van Dongen en haar nieuwe collega, de ervaren Amsterdamse rechercheur Floris Wolfs vaak voor veel vuurwerk.

Etienne Lemaire staat verbijsterd in de koude herfstnacht. Een nacht die hij nooit zal vergeten. Zijn monumentale villa aan de rand van Berg en Terblijt gaat in vlammen op. Tegelijk met de broze zandsteenmuren stort zijn wereld in; zijn vrouw is nog binnen en hij kan haar niet redden.

Een zaak voor rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen? Op het eerste gezicht wijst niets in de richting van een misdaad, maar Wolfs' recherche-instinct wordt geprikkeld tijdens de begrafenis van mevrouw Lemaire. Waarom heeft Etienne, de charmante zestiger, bijvoorbeeld regelmatig last van stevige hoofdpijnen?

Eva doet Wolfs' suggesties af als tijdverspilling, ze heeft hele andere zorgen en is er met haar gedachten niet bij. Met gevaar voor eigen leven graaft Wolfs - tegen de orders van zijn chef in - uiteindelijk diep genoeg om de pijnlijke waarheid bloot te leggen.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789061122593
Uitgever: Karakter

Jessica Haider

Bloedlijn
Rechercheur Jessica (Jessy) Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren.

Na een gedwongen verlof mag Jessy bewijzen dat ze haar werk weer aan kan. De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord te hebben gepleegd. Al snel blijkt dat het meisje alle reden had om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord.

Jessy duikt in het leven van het kwekersgezin, maar heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat-en-muisspel op leven en dood.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045201504
Ebook: 9789023485254
Uitgever: Karakter
Glashard
Jessica (Jessy) Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden tot Saligia: een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt.

In Glashard is de Antwerpse diamantair Baruch Salomons haar doelwit, hij wordt ervan verdacht in bloeddiamanten te handelen. Naar de buitenwereld toe doet de diamantair zich voor als weldoener: hij stimuleert de economie in Zimbabwe en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het westen.

Maar de werkelijkheid is anders en daar komt Jessy al gauw achter als ze weet binnen te dringen in Salomons' wereld en als zijn kersverse minnares met hem meereist naar het verscheurde Zuid-Afrikaanse land. De werkelijkheid is zelfs veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden...
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045208930
Ebook: 9789023479918
Uitgever: Karakter
Zielloos
Rechercheur Jessica Haider gaat op jacht naar een seriemoordenaar met een even gruwelijk als bizar motief...

In Zielloos wordt Zuid-Limburg geteisterd door een moordenaar die zijn slachtoffers op huiveringwekkende wijze tentoonstelt. Vanaf de vondst van het eerste, zwaar verminkte lijk beseft rechercheur Jessica Haider dat er een boodschap schuilt in de manier waarop de moordenaar te werk gaat en voor wie die boodschap is bedoeld.

Ze trekt haar eigen plan, wars van het grootschalige onderzoek dat door de media op de voet wordt gevolgd. Een spoor van de dader leidt haar naar een klooster in de Eifel waar nonnen ogenschijnlijk vreedzaam leven, bidden en bijen houden, maar intussen een onheilspellend geheim bewaken.

Als een collega van Jessy het volgende slachtoffer lijkt te zijn geworden en Saligia haar opzadelt met een opdracht die haar tot in het diepst van haar ziel raakt, staat ze er uiteindelijk alleen voor. Kan Jessy haar missie voortzetten, als de prijs voor gerechtigheid onmenselijk hoog dreigt te worden?
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045204840
Ebook: 9789023472209
Uitgever: Karakter
IJskoud
Wordt gerechtigheid bijzaak, als het leven van een dierbare op het spel staat?

Na de rigoureuze afrekening met een deel van haar verleden in Zielloos krijgt Jessy in IJskoud haar volgende opdracht van Saligia. De onorthodoxe rechercheur moet infiltreren in Corail, een bedrijf dat zich specialiseert in cryonisme, een wetenschappelijk experiment waarbij mensen die klinisch dood zijn worden ingevroren.

Ze krijgt deze opdracht direct van Sir Ryan, de oprichter van Saligia. Hij veroordeelt cryonisme als duivels werk en Corail blijkt na onderzoek nog veel helser dan Jessy in haar wildste dromen had kunnen bedenken.

De moordzaak waar Jessy in haar functie als politierechercheur op gezet wordt, vraagt daarnaast uitzonderlijk veel van haar. Een mediamagnaat wordt in zijn eigen huis in Meerssen op brute wijze vermoord, zijn vrouw mishandeld en voor dood achtergelaten.

Jessy komt dan voor een vreselijk dilemma te staan: ze moet kiezen tussen twee kwaden, waarbij ze de demonen uit haar eigen verleden niet meer kan ontwijken.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045205779
Ebook: 9789023489573
Uitgever: Karakter
Doodskleed
Wat als je het zicht op de werkelijkheid verliest en niet meer weet wie vriend of vijand is?

In Doodskleed levert de eigenzinnige rechercheur Jessica Haider niet voor het eerst strijd in het belang van gerechtigheid. Is zo'n strijd gedoemd te mislukken als je het zicht op de werkelijkheid verliest en niet meer weet wie je vrienden en vijanden zijn?

Jessy krijgt eindelijk de ultieme opdracht waarvoor ze door elitekorps Saligia werd gerekruteerd. In Mexico, op de grens van Texas, Amerika, sterven vluchtelingen, kinderen vooral, aan een zich snel verspreidend virus. Jessy moet de veroorzaker ervan, Vincent Donnelly, uitschakelen. Maar is hij wel schuldig?

Terug in Edinburgh wordt Jessy opgepakt en ze belandt in de gevangenis. Door deze vrijheidsbeperking maar vooral het besef dat ze haar levensmissie kwijtraakt, verliest ze volledig haar grip op de werkelijkheid. Wie heeft haar verraden, wie kan ze nog vertrouwen?

Doodskleed is het laatste deel van deze serie, waarin Jessy harder dan ooit wordt geconfronteerd met recht en onrecht. De vraag is hoe fataal de gevolgen zullen zijn...
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045208527
Ebook: 9789023489276
Uitgever: Karakter
Aangeschoten wild (e-book)

Aangeschoten wild is een kort Jessica Haider-verhaal dat alleen als e-book of luisterboek verkrijgbaar is (ca. 20 pagina's).

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2015
Ebook: 9789045209968
Uitgever: Karakter

Winter Trilogie

Schone kunsten
Inspecteur Nelleke de Winter heeft een veeleisende baan bij de politie in Lichtenvoorde, in de Achterhoek. En naast de zware verantwoordelijkheid die op haar rust als hoofd van een onderzoeksteam naar een met raadselen omgeven moordzaak, heeft ze ook nog eens thuis de handen vol, waar haar partner Jaap en diens drie dochters veel van haar aandacht en energie vragen.

Het prachtige dorp Lichtenvoorde wordt op een mooie zondagmorgen in juni ruw wakker geschud als er een jonge vrouw dood wordt aangetroffen in The Arthouse, de plaatselijke kunstgalerie. De bewijzen ontbreken vooralsnog, maar dat Lucienne Vos, een laatstejaars kunstacademiestudente, is vermoord, staat voor Nelleke als een paal boven water. De eigenaar van de galerie, Maarten Peters, is een charmante persoonlijkheid, maar al snel behoort hij tot een van de verdachten in de moordzaak.

Het onderzoek leidt De Winter en haar team verder naar een agressieve ex-vriend, een medestudent die hoopt op spoedige doorbraak in de kunstwereld en een gefrustreerde leraar, op wie het slachtoffer verliefd was. Maar ook naar de spoken uit haar eigen verleden, die zij - naast deze gecompliceerde zaak - met alles wat zij in zich heeft het hoofd zal moeten bieden...
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061120865
Ebook: 9789026345104
Uitgever: Karakter
Tweede adem
Op een regenachtige namiddag treft dierenarts Zuidema zijn vrouw thuis dood aan. Vermoord, daarover is het rechercheteam van de Politie Achterhoek het snel eens. Wie verantwoordelijk is voor de dood van Julia Zuidema, is een ingewikkelder vraag. Zo blijkt de dierenarts niet de liefhebbende echtgenoot, hebben de hardloopvriendinnen van het slachtoffer allebei iets te verbergen en heeft de trainer van de sportieve vrouwen geen smetteloos verleden.

Inspecteur Nelleke de Winter staat er uiteindelijk alleen voor als alle bewijzen in een richting duiden waarin zij niet gelooft. Overtuigd van haar gelijk is ze daarbij allerminst, want de ontwikkelingen in de zaak van haar op driejarige leeftijd verdwenen dochtertje Suzan brengen haar volkomen in de war. Desondanks geeft Nelleke niet op en voert ze een verbeten strijd. Zowel om de moordenaar van Julia Zuidema als om haar dochtertje te vinden. Ze moet en zal de waarheid achterhalen. Koste wat kost.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-6112-028-5
Ebook: 9789026345111
Uitgever: Karakter
Open einde
Inspecteur Nelleke de Winter moet alle zeilen bijzetten na de moord op Berend Bouwmeester, eigenaar van een restauratiebedrijf in Bredevoort. De inwoners zijn allesbehalve toeschietelijk en gaandeweg het onderzoek stuit ze op een mysterie dat leeft in het voor toeristen zo gemoedelijk ogende boekenstadje. Een geheim dat alles te maken heeft met een lijk dat bijna veertig jaar geleden werd opgevist uit de Slingeplas. Er zijn zaken die lijken te wijzen op een link met de recente moord, maar Nelleke komt er niet uit.

Laat haar intuïtie haar ditmaal in de steek? Ze vreest het ergste, want ze is afgeleid door de zoektocht naar Suzan. Het lijkt erop dat ze haar dochter na eenentwintig jaar in haar armen kan sluiten, maar de vraag is of de prijs daarvan niet te hoog zal zijn. Onmenselijk hoog.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789061127109
Ebook: 9789026345128
Uitgever: Karakter

E-books

Blauw licht

Inspecteur Romy Franck is een dienaar van de wet. Zo heeft ze zich ook altijd gedragen: loyaal, rechtlijnig en eerlijk. Tot ze wordt geconfronteerd met de dood van een jonge vrouw. Het lijkt om zelfmoord te gaan, maar Romy twijfelt en neemt een beslissing met dramatische gevolgen. Ook voor haarzelf.

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026345296
Uitgever: Ambo | Anthos
Carpe diem

Een moeder slaat op de vlucht als ze een gruwelijke ontdekking doet in de kelder van haar eigen huis. Maar of vluchten de beste oplossing is?

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026345234
Uitgever: Ambo | Anthos
De hoofdprijs

Vrijwel op hetzelfde moment als dat Robert-Jan Niemeyer zijn laatste reutelende adem uitblaast in een kantoor twee verdiepingen lager, denkt Patrick ten Berghe dat vandaag zijn geluksdag wordt. Het loopt anders.

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026345319
Uitgever: Ambo | Anthos
De laatste dag
In De laatste dag beschrijft Corine Hartman de achtergrond en het verloop van een gezinsdrama, een van de familiemoorden zoals die de laatste jaren met enige regelmaat kalme, vredelievende straten op hun grondvesten doen schudden, Waarom doodt een man zijn kinderen, zijn vrouw en tenslotte zichzelf?

In De laatste dag komen nabestaanden aan het woord, vrienden, buren, de pastoor, de onderwijzer en uiteindelijk de vrouw - het blijft een onbegrijpelijk maar kennelijk aanstekelijk drama.

* De laatste dag is samen met de minithriller De Belofte van Loes den Hollander uitgegeven in boekvorm als eenmalige uitgave van het Kruidvat en de Trekpleister.
Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2010
Ebook: 9789026345272
Uitgever: Ambo | Anthos
Met liefs

Op een stormachtige avond schrijft een vrouw een afscheidsbrief aan haar man. Ze vertelt waarom ze het verlies van hun kind niet langer kan dragen en heeft een laatste verzoek aan hem.

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026345210
Uitgever: Ambo | Anthos
Pokerface

Na een beangstigende overval in haar woning die ze tenauwernood overleeft, neemt een bejaarde vrouw maatregelen om een tweede te voorkomen.


Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026345258
Uitgever: Ambo | Anthos
Pure liefde

Thomas is gelukkig in zijn nieuwe relatie. Maar wanneer er onverwacht een rechercheur op de stoep staat, ziet zijn toekomst er in één klap een stuk minder rooskleurig uit; zijn ex-vrouw Carlijn heeft een zelfmoordpoging ternauwernood overleefd en de brief die ze heeft achtergelaten roept nogal wat vragen op...

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026353024
Uitgever: Ambo | Anthos
Verstikkende liefde

Een moeder heeft het beste voor met haar zoon. Het allerallerbeste. Voeding is enorm belangrijk: ze geeft hem alleen rauw eten. Maar zoonlief heeft stiekem kookles, hij wil haar verrassen met een zelfgekookte maaltijd.

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026345357
Uitgever: Ambo | Anthos
Zwart hart

De liefde is over. Suzan beseft het allang: haar man geeft niets meer om haar. Op de avond van hun twaalfenhalf-jarig huwelijk heeft ze een wel heel lugubere verrassing voor hem. En niet alleen voor hem.

Schrijver: Corine Hartman
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026345333
Uitgever: Ambo | Anthos