Boekenplank:
Kies

Boeken van Isa Maron

Isa Maron combineert schrijven met haar onderneming op het gebied van human resources. Haar debuut Passiespel werd in 2008 uitgeroepen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller van het jaar.

Meer over Isa Maron

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Nederland

Website: Isa Maron


Overzicht

 • De plaag
 • Schaduwkant
 • Passiespel
 • Spiegeling
 • Verboden verleden
 • Vrij zwemmen

De Noordzeemoorden

 1. De Noordzeemoorden
 2. Galgenveld
 3. IJskoud
 4. Ritueel
 5. Eindspel

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe plaag

De plaag is een bloedstollend verhaal over de uitbraak van een nieuwe ziekte, die niet alleen zeer besmettelijk is maar ook nog eens erg dodelijk blijkt.

Terwijl de buurlanden de grens met Nederland hermetisch sluiten en de rest van de wereld de situatie met argusogen bekijkt, worstelen de inwoners van het land met de nieuwe werkelijkheid. Een werkelijkheid die mensen dwingt om een veilig onderkomen te zoeken als blijkt dat de ziekte nog nooit eerder geziene uitwerking heeft om sommige mensen die besmet worden.

Schrijver: Isa Maron
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044353259
Ebook: 9789044353266
Uitgever: The House of Books
Schaduwkant
Wanneer Nora midden op de dag uit de klas wordt geplukt door haar vader, weet ze nog niet dat het vrije leven waarvan ze droomt in rook op zal gaan. Ze verdwijnt.

Tien jaar later is Nora terug. Vijftig kilo dikker en schuw. Ze vlucht in fantasieën en voedsel. Totdat ze een man tegenkomt die haar mooi vindt zoals ze is, iets te mooi misschien...

Schaduwkant is een intrigerende thriller over een vrouw op de vlucht - voor haar ouders, voor de man die bezeten van haar is en voor zichzelf.
Schrijver: Isa Maron
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789049952334
Ebook: 9789049953058
Uitgever: Mistral
Passiespel
Passiespel is een gedurfde erotisch getinte thriller. Een gewone vrouw uit Amsterdam belandt in de spannende wereld van dominantie en onderwerping, waarbij ze ontdekt dat pijn en genot vlak bij elkaar liggen...

Olga - goed huwelijk, twee kinderen, leuke baan - voelt zich gevangen in een eentonig bestaan. Om de spanning in haar huwelijk terug te brengen, stort ze zich met haar man in de wereld van kinky seks. In haar zoektocht naar overrompelende erotiek ontmoet ze een minnaar die haar meest geheime verlangens bevredigt.

Olga raakt verstrikt in het uitgekiende en gewaagde machtsspel van deze dominante man. Ze leert dat pijn en genot gevaarlijk dicht bij elkaar liggen. Bij hem is ze bijzonder, voor het eerst in tijden leeft ze weer echt. Maar als langzaam herinneringen aan haar traumatische jeugd loskomen, vlucht Olga roekeloos te diep in de wereld van macht en onmacht.
Schrijver: Isa Maron
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789049953874
Ebook: 9789049953881
Uitgever: Mistral
Spiegeling
Wanneer het verleden je achtervolgt...

Een tijdreiziger doet onderzoek naar de Nederlandse koninklijke familie en de moorden die rond de troon zijn gepleegd. Hij blijkt een groot belang te hebben. Maar hij is niet de enige. Er zijn meer spelers bij betrokken...

* Spiegeling is een uitgave uit de serie Splinters en bestaat uit ca. 40 pagina's.              
Schrijver: Isa Maron
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492099112
Uitgever: Quasis
Verboden verleden
Na jaren van zwerven komt reisjournaliste Ariane eindelijk thuis. Er wenkt een rooskleurig bestaan, met een nieuwe carrière, een mooi huis en haar exotische liefde Abhay. Toch is ze onzeker: over haar kille familie en dominante moeder voor wie ze gevlucht was, en de anonieme post in haar brievenbus.

Als er in de duinen een lijk wordt gevonden, blijkt het te gaan om een oude bekende. Ariane gaat op zoek naar antwoorden. Maar graven in het verleden kan pijnlijke gevolgen hebben.
Schrijver: Isa Maron
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789049952495
Ebook: 9789049501464
Uitgever: De Vliegende Hollander


Vrij zwemmen
Op de grond, half onder de nog gedekte tafel, waarop een grote schaal soesjes stond, lag een vrouw. Ze droeg een badjas en lag op haar buik in een enorme plas bloed. Ze was naar voren gekropen, vermoedelijk weg van haar aanvaller. De bal van haar voet en haar tenen waren besmeurd met bloed. Haar hielen en kuiten waren maagdelijk schoon. Op de ontbijttafel lag een bloederig keukenmes, naast de pot jam, keurig recht, alsof het met grote zorg op precies de plaats waar het hoorde was neergelegd.

Vrij zwemmen is een minithriller van een pagina of 60 met het spannende verhaal van Jacob en Alma, die allebei langzaam de grip op hun omgeving verliezen. Een verhaal over de gruwelijke keuzes die mensen kunnen maken als ze tegen hun grenzen aanlopen en hun wereld kantelt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar vrij aangepast naar de fantasie van de auteur.
Schrijver: Isa Maron
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789048809448
Uitgever: Dutch Media

De NoordzeemoordenDe Noordzeemoorden

Deze verzamelbundel bevat de vier delen van de serie De Noordzeemoorden:

 1. Galgenveld
 2. IJskoud
 3. Ritueel
 4. Eindspel

Schrijver: Isa Maron
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 9789044352481
Uitgever: The House of Books
Galgenveld
Een serie raadselachtige moorden vol symboliek, een halsstarrige rechercheur, een iets te bemoeizuchtige studente en een spoorloos verdwenen zus. De ingrediënten van De Noordzeemoorden: een knap geconstrueerde, vierdelige thrillerserie die de lezer meevoert van Amsterdam naar Texel, en verder op een tocht langs de kille Noordzee.

Als Amsterdam-Noord wordt opgeschrikt door een gruwelijke moord is de negentienjarige Kyra Slagter als een van de eersten op de plaats delict. Tot grote ergernis van rechercheur Maud Mertens mengt ze zich in het recherchewerk en geeft ongewenst advies.

Gaandeweg blijkt dat Kyra’s suggesties toch wel heel nuttig zijn voor Mertens en dat de twee tegenpolen elkaars hulp goed kunnen gebruiken. In een wervelend samenspel tussen de jonge, scherpzinnige en soms overmoedige Kyra en de ervaren, bedachtzame rechercheur Maud komen de gruwelijke daden van een maniakale moordenaar aan het licht.

Schrijver: Isa Maron
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044352337
Ebook: 9789048822669
Uitgever: The House of Books
IJskoud
Op een kinderboerderij in Amsterdam-Noord verdwijnt op klaarlichte dag een 7-jarig jongetje. Het is het oppaskind van de beste vriendin van Kyra Slagter, Sophie, en het drama voltrekt zich waar Kyra en Sophie bij zijn. Beide meiden zoeken dagenlang, maar van het kind wordt geen spoor gevonden.

Onder leiding van Maud Mertens van de Amsterdamse politie wordt een grootschalige zoektocht georganiseerd. Heel Nederland leeft mee als er meer kinderen verdwijnen, sommigen pas 4 jaar oud, van openbare plekken in Noord-Holland: Artis, de camping in Bakkum, het strand bij Bloemendaal.

Maud Mertens ligt onder vuur. Ooit maakte ze een inschattingsfout waardoor een jong kind overleed. Wie zegt dat zij de juiste persoon is om deze zaak op te lossen?

Als het lichaam van een van de ontvoerde kinderen gevonden wordt, blijkt dat de ontvoerders nergens voor terugdeinzen. Dan stopt het roven even plotseling als het begon.     
Schrijver: Isa Maron
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044352009
Ebook: 9789048822713
Uitgever: The House of Books
Ritueel
Diep in de modder bij een villa in Amsterdam-Noord stuit een tuinman op een schedel. Maud Mertens probeert via de voormalige bewoonster van het pand - de schatrijke, dementerende Ina Demsterwold - te achterhalen wie er achter deze gruweldaad schuilgaat. Ze stuit hierbij op een muur van stilzwijgen.

Dan worden op het terrein van de villa veel meer lichaamsdelen gevonden en ontdekt Maud dat de vrouwelijke slachtoffers met vaste regelmaat begraven zijn. Wie zijn de dode vrouwen? Waar zijn de lichamen gebleven en is het te voorkomen dat er een volgend slachtoffer valt?

Intussen raakt ook het onderzoek naar de vermissing van Kyra’s zus Sarina in een stroomversnelling. Zowel Kyra als Maud beseft dat de zaken waar ze aan werken veel groter zijn dan ze hadden kunnen vermoeden.

Schrijver: Isa Maron
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044353068
Ebook: 9789044348163
Uitgever: The House of Books
Eindspel
In een kleine woning in Amsterdam-Noord worden de gruwelijk toegetakelde lichamen van een hoogbejaard stel gevonden. Rechercheur Maud Mertens stort zich op de zaak, terwijl ze samen met haar collega Niels werkt aan een zaak waarbij er hoofden zijn gevonden in de tuin van de villa.

Kyra Slagter vertrekt naar Londen, de seriemoordenaar die meer lijkt te weten van de verdwijning van haar zus wil praten. Ze komt steeds dichterbij, gevaarlijk dichtbij...

Schrijver: Isa Maron
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044353129
Ebook: 9789044348590
Uitgever: The House of Books