Boekenplank:
Kies

Boeken van Marelle Boersma

Marelle Boersma is schrijfdocent en schrijver van boeken over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Meer over Marelle Boersma

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Nederland

Website: Marelle Boersma


Overzicht

 • Blind date
 • Chateau de Provence
 • Ciao Sicilia
 • De babymakelaar
 • De engel van Sevilla
 • De lijst
 • Enkele reis
 • Het Moezelmeisje
 • Ik volg je
 • Moederziel
 • Nephila's netwerk
 • Niemand / Nobody
 • Stil water
 • Terug naar Cornwall
 • Vals alarm

Fenna Faassen

 1. Complex
 2. Schaduwspelen

E-books

 • Moeders
 • Tussen twee vuren

Non-Fictie

 • In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven
 • Kruimels zijn ook brood

Dubbel uitgegeven titels

 • Enkele reis naar de Algarve - zie Enkele reis
 • Het verborgen kind - zie De babymakelaar

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlind date
Ik zie jou. Zie jij mij ook?

Moon is single en zoekt haar geluk in het datingcircuit. Ze houdt een blog bij met alles wat ze meemaakt. Haar blog groeit uit tot een gigantisch populaire plek waar mensen elkaar ontmoeten.

Ze krijgt steeds meer reacties, maar één van haar volgers is wel erg fanatiek. Hij wil háár. Het leven van Moon staat op het spel. Er is een oplossing, maar die is wel erg rigoureus...
Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789461092069
Ebook: 9789461092472
Uitgever: De Crime Compagnie
Chateau de Provence
Na een moeilijke periode in hun huwelijk willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken. Als Luuc een Frans kasteel kan kopen met een grote olijvenboomgaard, vertrekken ze naar de Provence, de streek waar ze elkaar twaalf jaar geleden ontmoet hebben. Hun oude droom om beautyvakanties te gaan organiseren wordt werkelijkheid.

Als Julia korte tijd na Luuc arriveert is de plaatselijke bevolking in mineur: de geliefde kunstenares Cherie is vermist. Dan wordt in het kasteel een lijk van een jonge vrouw ontdekt...
Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789461093042
Ebook: 9789461093202
Uitgever: De Crime Compagnie
Ciao Sicilia

Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar nooit gevonden wordt...

Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789461093615
Uitgever: De Crime Compagnie
De babymakelaar
Het leven van musicalster Femke van Dam is bijna volmaakt. Ze heeft een fijne relatie met Björn en eindelijk heeft ze de door haar zo innig gewenste rol in een musical gekregen. Haar grote kinderwens blijft echter onvervuld. Ze ziet zich gedwongen haar toevlucht te nemen tot het illegale circuit van commercieel draagmoederschap. Het wordt haar echter snel duidelijk dat in de wereld van de babymakelaar andere regels gelden.

Als Björn bij een raadselachtig ongeluk om het leven komt, staat ze er opeens alleen voor en beseft ze dat ook haar kind gevaar loopt. Dan begint Femke aan een ijzingwekkende zoektocht naar haar kind, dat ergens in de buik van een voor haar onbekende draagmoeder zit.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789461090898
Ebook: 9789461092540
Uitgever: De Crime Compagnie
De engel van Sevilla

Het is Sascha gelukt om haar twee passies te combineren: haar voorliefde voor Spanje en haar drijfveer om voor anderen te zorgen. Ze krijgt een droombaan in een resort in de zonnige stad Sevilla. Haar baas vindt haar meer dan leuk, en dat hun liefde geheim moet blijven geeft een extra spanning aan hun relatie.

Dan valt er een dode in het resort. Als blijkt dat het geen natuurlijke dood was, beseft Sascha dat er iets gruwelijk mis is...

Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789461096906
Ebook: 9789461097019
Uitgever: De Crime Compagnie


De lijst

Sommige geheimen kunnen het daglicht niet verdragen...

Erin werkt als archeologe in Naturalis in Leiden. Ze vindt niets fijner dan aan de hand van oude botten de geschiedenis te laten herleven. Het leven lijkt haar toe te lachen, helemaal nu ze zich net verloofd heeft.

Charlotte is patissier in Orleans. Taarten zijn haar passie en ze heeft het ambacht van banketbakker zo onder de knie dat ze mag meedoen aan de belangrijkste wedstrijd op haar vakgebied.

In Milaan tekent Max de mooiste jurk uit zijn werkend leven als modeontwerper. Hij hoopt dat deze jurk het spektakelstuk zal zijn op de catwalk bij de komende fashionweek en dat de hele modewereld naar adem zal happen.

Dan wordt Erins geluk ruw verstoord door de plotselinge dood van haar adoptiemoeder. Haar moeder heeft niet de kans gekregen Erin te vertellen over De lijst. De lijst die Erin, Charlotte en Max ongewild dichter bij elkaar brengt en waarvan de gevolgen dodelijk zullen zijn...

Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789461098085
Ebook: 9789461098221
Uitgever: De Crime Compagnie
Enkele reis
Het definitieve vertrek van Suus naar Portugal heeft fatale gevolgen...

Het geluk lacht Suus toe als ze haar droom volgt en naar het buitenland verhuist. Samen met zus Anouk en dochtertje Sterre settelt ze zich in een oude boerderij op het platteland van Zuid-Portugal. Maar dan slaat het noodlot toe: Sterre verdwijnt spoorloos.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789461092359
Ebook: 9789461091864
Uitgever: De Crime Compagnie
Het Moezelmeisje

In de Moezel wordt het levenloze lichaam van een jonge vrouw gevonden... Een bewoner van het stadje Cochem ligt zwaargewond langs de kant van de weg...

Emma wil haar geluk beproeven in het Duitse stadje Cochem. Ze heeft bedacht dat ze op de wijnboerderij van haar familie een prachtige alcoholvrije wijn kan gaan maken. Ze wordt echter direct na aankomst met twee misdrijven geconfronteerd. Houden deze twee zaken verband met elkaar? Of misschien zelfs met haar komst?

Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789461095176
Ebook: 9789461095015
Uitgever: De Crime Compagnie
Ik volg je
Stel je voor: je woont samen met je vijfjarige dochter in een klein dorp waar niemand je accepteert. Je bent eenzaam, dus als een aardige collega je uitnodigt voor een etentje, neem je het aanbod graag aan. Maar wat als deze collega je niet meer met rust laat? Hij volgt je, overal...

Het overkomt Pien. Een op het oog onschuldig etentje met haar collega Theo mondt uit in een serie huiveringwekkende gebeurtenissen, waarbij Pien haar leven niet meer zeker is.
Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789461093707
Ebook: 9789461091246
Uitgever: De Crime Compagnie
Moederziel
Myrna lijdt aan MS. Toch probeert ze zo onafhankelijk mogelijk te functioneren. Als er een nieuwe liefde in haar leven komt, voelt ze zich beter dan ooit.

Maar dochter Josje is niet gecharmeerd van haar moeders nieuwe vriend. Ze trekt bij Myrna in, om voor haar te zorgen. Zegt ze. Al snel neemt ze het hele huishouden over. De familieband wordt aangetrokken; strak en knellend. Dan wordt er in haar tuin een dode vrouw gevonden...
Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789461091789
Ebook: 9789461090768
Uitgever: De Crime Compagnie


Nephila's netwerk
Tijdens een duikvakantie op Corsica stuit Irene op geheime testen met duikcapes, die gemaakt zijn van een onbekend soepel materiaal. Samen met de Franse duikinstructeur Jean gaat Irene op onderzoek uit en ze ontdekt dat de duikpakken gemaakt zijn van een supersterke vezel. Irene gaat op zoek naar de herkomst van het materiaal, maar haar nieuwsgierigheid kost haar bijna het leven. Als de zakenpartner van Jean plotseling verdwijnt en een spraakzame visser wordt aangereden komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling.

Het spoor leidt naar de streek Marais Poitevin. In het nabijgelegen natuurpark heerst grote onrust vanwege de dood van een aantal otters. Tegelijkertijd wordt er onder raadselachtige omstandigheden een jongetje opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis. Langzamerhand wordt het Irene duidelijk dat al deze zaken als één groot netwerk in elkaar grijpen.
Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789076968476
Uitgever: Ellessy
Niemand / Nobody
Als je niemand meer hebt...

Vivian maakt zich zorgen over een van haar leerlingen in 5 HAVO. De 17-jarige Lynn is afwezig en stil tijdens de lessen en lijkt zich meer en meer terug te trekken. Vivian vermoedt dat het meisje seksueel wordt misbruikt. Maar omdat de vader van Lynn wethouder is, zal ze omzichtig te werk moeten gaan.

Dan wordt er een jongen vermist en blijkt Lynn hem te kennen. Waarom blijft ze zwijgen? Is Lynn de sleutel tot een veel groter probleem?
Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789461091185
Ebook: 9789461091680
Uitgever: De Crime Compagnie
Stil water
Terwijl Zeeland zucht onder een hittegolf wordt een topmanager het slachtoffer van afpersing. Het blijkt al snel dat niet alleen de bonus, die hij bovenop zijn riante salaris ontvangt, op het spel staat. Ook zijn leven wordt bedreigd.

Ondertussen merkt marien biologe Rona dat haar conditie met sprongen achteruit gaat. Zij is echter niet de enige die ziek wordt. Als er opeens veel dode bruinvissen aanspoelen lijkt de hele natuur van streek te zijn. Rona probeert samen met een laboratorium in Utrecht achter de oorzaak van de problemen te komen. Dan vallen er slachtoffers...
Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789461093752
Ebook: 9789461090362
Uitgever: De Crime Compagnie
Terug naar Cornwall

Vlak na de dood van haar vader ontdekt Jill een raadselachtige notitie die hij voor haar heeft achtergelaten. Ze vertrekt naar haar geboortegrond in Cornwall op zoek naar haar familie. Daar blijkt dat haar hele leven gebaseerd is op leugens.

De tattoos die ze in de loop van de jaren op haar vaders lichaam heeft gezet, krijgen ineens een bijzondere betekenis. Kan Jill op tijd ontdekken welke belangrijke boodschap haar vader voor haar heeft achtergelaten?

Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789461094018
Uitgever: De Crime Compagnie
Vals alarm
Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader?

Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde. Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Janna blijft berooid achter.

Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht.
Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789461096494
Ebook: 9789461090287
Uitgever: De Crime Compagnie

Fenna FaassenComplex
Journaliste Fenna vertrekt naar India, waar ze samen met fotograaf Ben een reportage gaat maken over een Nederlandse onderzoeker. Die is bezig met de ontwikkeling van een revolutionair medicijn op het gebied van wondheling. Maar als ze erachter komen dat arme Indiase sloebers misbruikt worden ten behoeve van dit medische onderzoek, verandert de eerst gastvrije onderzoeker in een angstaanjagende persoonlijkheid... Wat is de prijs die ze moeten betalen voor hun nieuwsgierigheid?

Marjet, de hartsvriendin van Fenna, is al sinds haar jeugd ontevreden over haar uiterlijk. Als ze wordt geselecteerd voor een nieuw make-me-over programma, lijkt een droom uit te komen. Voor het oog van heel televisiekijkend Nederland zal zij, in het programma Bodymorfose, van een lelijk eendje veranderen in een mooie zwaan.

Maar als de eerste kandidaten ziek worden, en enkelen zelfs overlijden, vreest Fenna voor het leven van haar vriendin. Marjet heeft echter maar één ding voor ogen: een cosmetische operatie. Fenna ziet zich geplaatst voor een dilemma: moet ze Marjet steunen om die liefste wens uit te laten komen? Of juist waarschuwen voor de privékliniek, waar met levens gespeeld lijkt te worden?

Zal Fenna haar vriendin wijzen op het vermoeden dat er weleens een verband zou kunnen bestaan met de mensonterende en zelfs dodelijke praktijken in India? De droom van een mooi uiterlijk ontaardt in een nachtmerrie...
Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061122364
Ebook: 9789461090294
Uitgever: De Crime Compagnie
Schaduwspelen
Of sport een eerlijke strijd was, bleef een terugkerende vraag. Mensen waren toch verschillend? Lange benen, genetische afkomst, en natuurlijk doorzettingsvermogen. Maar daarnaast was er de altijd aanwezige maar verborgen doping. Ze had het altijd verworpen. Want waar lag de grens? Wat was acceptabel en wat was ronduit levensgevaarlijk?

Topatlete Maud vergt het uiterste van zichzelf om haar ultieme doel te bereiken: Olympisch goud. De druk om te presteren is moordend. Als ze een nieuw genetisch middel aangeboden krijgt dat in de huidige dopingtests niet te detecteren is, wordt de verleiding groot... Kiest ze voor eerlijkheid of voor de winst?

Het luxueuze Holland Anti-aging Centrum in Kleef wordt geteisterd door onverklaarbare ziektegevallen. Zal het vooruitstrevende programma tegen veroudering het tij kunnen keren en nieuwe klanten trekken?

Als journaliste Fenna Faassen tijden de Olympische Spelen in Beijing een reportage maakt over drie atletes, vermoedt ze dat een van hen genetische doping gebruikt. Als de eerste dode valt blijkt dat niet alleen de eerlijkheid in de sport, maar ook het leven van de atlete op het spel staat. De jacht naar goud verandert in een strijd op leven en dood...
Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789061122777
Ebook: 9789461090584
Uitgever: De Crime Compagnie

E-booksMoeders

Al ruim drie jaar schrijft Marelle Boersma columns voor Libelle.nl. Daarin vertelt ze over haar nieuwe boeken, over het schrijven zelf, maar ook over haar dagelijks leven en de dingen die ze meemaakt. Over haar familie, haar moeder en haar kinderen. De mooiste columns heeft ze nu gebundeld in dit boekje dat de toepasselijke titel Moeders heeft gekregen.

Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789461091062
Uitgever: De Crime Compagnie
Tussen twee vuren

Een vakantie op Schiermonnikoog loopt uit de hand...

Het samengestelde gezin van Sylvia viert de kerstdagen op Schiermonnikoog. Amber, de veertienjarige dochter van haar vriend, bepaalt behoorlijk de sfeer in het gezin en zij en Sylvia kunnen totaal niet met elkaar opschieten.

Bij de supermarkt ontmoet Amber de knappe Oene, maar de caissière waarschuwt Sylvia voor hem. De eigenwijze Amber gaat er toch met Oene vandoor. Hij moedigt Amber aan om alcohol te drinken en dat gaat helemaal mis.

Sylvia gaat ondertussen nietsvermoedend hardlopen in de duinen. maar het is springtij en ze komt vast te zitten...

Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789461098672
Uitgever: De Crime Compagnie

Non-FictieIn 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven

Droom je ervan om een spannende thriller te schrijven, maar vraag je je af hoe je het verhaal opbouwt? Wil je bovendien weten hoe je jouw verhaal bloedstollend spannend maakt? Dan is dit boek een prachtig hulpmiddel.

Spanning is nodig in elk verhaal, maar voor een thriller is het absolute noodzaak. In dit boek krijg je een makkelijk te volgen en tijdbesparend stappenplan om een thriller te schrijven. Een route die je zowel structuur biedt als creatieve vrijheid geeft om je eigen unieke thriller te schrijven. Het inspireert jou als (beginnende) schrijver en laat je zien hoe je een thriller spannend maakt.

Marelle helpt schrijvers om de theorie van het schrijven in de praktijk te brengen. Vandaar dat je in dit boek niet alleen de theorie ontdekt, valkuilen, oplossingen en gerichte opdrachten, zodat je direct kunt werken aan je eigen thriller.

Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789493222502
Uitgever: Expertboek
Kruimels zijn ook brood
Bijna een eeuw leven vat je niet in één gesprek samen. Toch is dat precies wat Marelle wil: met haar negentigjarige vader praten over wezenlijke zaken, over ervaringen van vroeger. Tijdens een wandeling door Arnhem komen ze tot de kern van het leven. Wat heeft je gemaakt tot wie je nu bent? Zijn dat de genen? Of wordt het leven op een andere manier doorgegeven van ouder op kind?

Eerst komen er wat aarzelende ontboezemingen, over de armoede in Joops jeugd, het onderduiken in de oorlog. Daarna delen ze diepe emoties met elkaar, die ze altijd voor elkaar verborgen hebben gehouden.
Schrijver: Marelle Boersma
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789491886768
Ebook: 9789491886959
Uitgever: Droomvallei

Dubbel uitgegeven titelsEnkele reis naar de Algarve

Zie voor de beschrijving van dit boek: Enkele reis.

Schrijver: Marelle Boersma
Oorspronkelijke titel: zie Enkele reis
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789461093912
Uitgever: De Crime Compagnie
Het verborgen kind
Zie voor de beschrijving van dit boek: De babymakelaar.
Schrijver: Marelle Boersma
Oorspronkelijke titel: zie De babymakelaar
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789461093684
Ebook: 9789461092540
Uitgever: De Crime Compagnie