Boekenplank:
Kies

Boeken van Judith Visser

Meer over Judith Visser

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman, Young Adult

Geboren: 1978

Geboorteland: Nederland

Website: Judith Visser


Overzicht

 • Hasta la vista
 • Het meisje met de halve ster
 • In seizoenen
 • Oversteken
 • Stuk
 • Trip
 • Vreemden in de nacht
 • Ysabella
 • Zeemansbruid

Jasmijn Vink

 1. Zondagskind
 2. Zondagsleven

Kim

 1. Tegengif
 2. Tinseltown
 3. Time out

gedetailleerd overzicht

OverzichtHasta la vista

Het is zomer en de zestienjarige Milla wil niets liever dan met haar vriendinnen op vakantie, maar haar ouders vinden haar nog te jong. Ze moet per se mee naar weer zo’n suf hotel in Spanje. Gelukkig gaat haar beste vriendin Claire mee, dan wordt het misschien nog wat.

De meiden vervelen zich stierlijk, totdat ze de negentienjarige Max leren kennen, die samen met een groep vrienden uitbundig aan het feesten is. Milla en Claire komen echter terecht in een afgrijselijke nachtmerrie en ook daarna blijft het noodlot hun achtervolgen. Terug in Nederland zint Milla op wraak...

Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022564769
Uitgever: Boekerij
Het meisje met de halve ster

Rotterdam, 1940. Een onverwachte vriendschap in een onmenselijke tijd...

Het is mei 1940 en Rotterdam staat in brand. De half-Joodse Debra overleeft het verwoestende bombardement, maar ontdekt al snel dat het gevaar voor haar en haar familie alleen maar toeneemt. Wanneer anti-Joodse maatregelen elkaar in rap tempo opvolgen en dierbaren beginnen te verdwijnen, ziet ze nog maar één uitweg...

Niet ver bij Debra vandaan wordt ook de Rotterdamse Diergaarde getroffen door bommen. Te midden van alle chaos en ravage slaan verschillende dieren op de vlucht. Een van hen is een jonge wolf. Wat volgt zijn twee opgejaagde zielen die elkaar vinden in het diepst van hun wanhoop. Kunnen zij samen overeind blijven?

Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402713534
Ebook: 9789402769364
Uitgever: HarperCollins
In seizoenen

Hoe belangrijk wordt het verleden, wanneer er geen toekomst meer is?

Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je 'in seizoenen' moet gaan denken?

Annabel Wismar (59) laat het er niet bij zitten en zoekt haar heil bij Belgische artsen, die haar nog wel willen behandelen. Voor haar zoon David is de gedachte zijn moeder te verliezen zo beangstigend dat hij bij haar intrekt. Hoe korter hun toekomst samen wordt, hoe meer een onverwerkt verleden de kop opsteekt.

Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044355154
Uitgever: The House of Books
Oversteken
Stel je voor: je wordt wakker naast je geliefde, je draait je naar hem toe - en hij is dood.

Dit overkomt Tender, de hoofdpersoon van Oversteken. Van het ene op het andere moment is haar verloofde verdwenen uit haar leven. Alleen in haar dromen kan Tender nog contact met hem maken, hem zien en horen. Daardoor vervreemdt ze van de werkelijkheid, en haar leven verandert radicaal en onomkeerbaar.
Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-225-5224-7
Uitgever: Boekerij
Stuk
Elizabeth zit in 4b van het Mercatuscollege in Rotterdam. Ze wordt door een paar klasgenoten op een gruwelijke maar vrijwel onzichtbare manier gepest. Haar ouders zijn sinds een paar jaar gescheiden en haar moeder heeft zich op haar werk gestort om het verdriet te verdringen. Elizabeth raakt steeds meer geïsoleerd.

Het enige positieve van haar klas is de aanwezigheid van Alec. Alec is een rustige, knappe jongen, die ouder en wijzer is dan de andere jongens. Hij heeft verkering met Riley, een uitzonderlijk mooi, blond en ook nog lief meisje. Elizabeth stelt zich voor hoe het leven eruit zou zien als ze Riley was. En dan neemt ze een fatale beslissing...
Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-225-5087-8
Uitgever: Boekerij


Trip
Wanneer de zeventienjarige Amber besluit een paar weken te gaan logeren bij haar oudere neef Stan in Rotterdam, kan ze nog niet vermoeden wat deze trip voor haar in petto heeft. Al snel ontdekt ze dat Stan heel wat te verbergen heeft, en tegen wil en dank raakt Amber betrokken bij zijn gevaarlijke en soms zelfs criminele activiteiten.

Door een wanhopige daad van Stan om zijn dealer af te betalen, komen zowel Amber als haar hond Yuriko terecht in een schokkende en gevaarlijke onderwereld. Komen zij daar nog levend uit?
Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-225-5282-7
Uitgever: Boekerij
Vreemden in de nacht

In een afgelegen woonhuis is een jong echtpaar op brute wijze van het leven beroofd. Veertig jaar later neemt voedingscoach Cassandra Wolf na een verbroken relatie haar intrek in het huis. Ze wil een nieuwe start maken en een praktijk aan huis beginnen, maar haar plannen komen op een zijspoor te staan door een paar angstaanjagende gebeurtenissen. Elke nacht opnieuw schrikt ze wakker van een ijselijk gegil. Waar komt dat vandaan?

Ze duikt in het verleden van het huis en stuit al snel op de vraag welke tragische geschiedenis er achter de dubbele moord schuilt. Niet veel later doet ze een schokkende ontdekking, die niet alleen haarzelf, maar ook haar dierbaren in gevaar brengt...

Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789041423740
Uitgever: Ambo | Anthos
Ysabella

Vanaf het moment dat Jill Valens nietsvermoedend de Rotterdamse bibliotheek binnenstapt, is niets meer zoals het was. Ze hoopt daar rust en inspiratie te vinden, en wil even weg uit de stress van haar veeleisende leven als bekend schrijfster.

Maar in plaats daarvan heeft ze een onheilspellende ontmoeting en is ze getuige van een dramatisch ongeluk. Is dat allemaal toeval of heeft het een betekenis? Voor ze het weet is Jill het middelpunt van een zenuwslopende race tegen de klok waarin leven en dood op het spel staan.

* Deze novelle (ca. 153 pagina's) is eerder uitgegeven als Rotterdams Leescadeau 2008.

Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789401600019
Uitgever: Xander
Zeemansbruid

Ursula Klein is leuk, blond en single. Iedere ochtend jogt ze met haar broer over de Erasmusbrug. Daarna gaat ze naar haar werk: rechercheur bij de Rotterdamse politie.

Maar wie is de maniakale tegenspeler van Ursula? Degene die levenloze, naakte lichamen van afgedankte vrouwen achterlaat in de Rotterdamse straten? Als ook haar broer ongewild betrokken raakt bij deze zaak, wordt Ursula gedwongen haar grenzen steeds opnieuw te verleggen. Kan ze nog iemand vertrouwen?

Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789401601511
Uitgever: Xander

Jasmijn VinkZondagskind

Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die er bij haar voor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

Zondagskind vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme. Jasmijn bewandelt haar eigen, hobbelige pad en leert bij elk obstakel zichzelf en de wereld waarin ze leeft beter begrijpen. Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met asperger.

Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402701173
Ebook: 9789402755039
Uitgever: HarperCollins
Zondagsleven

Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega’s én haar hond mag niet mee. Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijkse kantoorleven een ware beproeving.

In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Hoe ze haar hoofd boven water kan houden - niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde. Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen, en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen...

Waar Zondagskind ging over opgroeien met autisme, gaat Zondagsleven over je eigen weg vinden en trouw blijven aan wie je bent.

Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402706413
Ebook: 9789402760309
Uitgever: HarperCollins

KimTegengif
Wanneer de negentienjarige Kim ontdekt dat haar grote liefde Edwin haar bedrogen heeft neemt ze een drastische beslissing: dit zal haar nooit meer gebeuren. Zij besluit zich te wapenen tegen toekomstig hartzeer en stort zich in de prostitutie alwaar zij op zoek gaat naar een walging zo sterk, dat hij altijd werkzaam zal blijven als tegengif tegen de liefde.

Wat volgt is een ontluisterende tocht door de wereld van de betaalde seks in Rotterdam, waarbij de avonturen en gevoelens van Kim in een meeslepende en niets verhullende stijl beschreven worden.
Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-545-2158-9
Uitgever: Passage
Tinseltown
Waar het in Tegengif draaide om wraak en walging, staat in Tinseltown de wereld van de schijn centraal en speelt het boek zich af in de hoofstad van de fantasie: Hollywood.

Kim is inmiddels succesvol gedebuteerd als schrijfster. Dit heeft echter ook een keerzijde: zij ontvangt lugubere bedreigingen. Verder heeft ze een geheime hartstochtelijke relatie met een getrouwde man. Als Patricia, een vriendin uit de Tegengif-periode, haar uitnodigt naar Amerika te komen gaat ze daar graag op in.

Bij aankomst in Los Angeles blijkt Patricia echter spoorloos. Wat volgt is een speurtocht langs de clubs van Hollywood, door een wereld van schijn, namaak, pretenties, van travestieten, would-be actrices, een homoseksuele rockzanger, gossipjournalisten en gestoorde taxichauffeurs. Alles is bedrieglijk, iedereen liegt.
Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-545-2175-4
Uitgever: Passage
Time out
Kim gaat door een moeilijke periode: wanneer zij een schokkend geheim opbiecht aan haar man Manuel, last hij een 'time out' in hun relatie in en vertrekt voor onbepaalde tijd naar zijn familie in Duitsland.

Tijdens zijn afwezigheid loopt Kim toevallig Martine tegen het lijf, een vriendin uit het verleden, en een warme relatie bloeit op. Maar al snel lijkt het erop dat hun ontmoeting helemaal niet toevallig is en dat Kim slachtoffer is geworden van Martines ziekelijke obsessies. Martines verregaande dwangmatigheid zorgt voor gevaarlijke situaties, waardoor Kim zelfs in het ziekenhuis belandt.

Dan komt Kim erachter dat Manuel al die tijd niet in Duitsland is geweest. Maar ze kan nog niet vermoeden wat er werkelijk aan de hand is...
Schrijver: Judith Visser
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-225-5969-7
Uitgever: Boekerij