Boekenplank:
Kies

Boeken van Xenia Kasper

Meer over Xenia Kasper

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Website: Xenia Kasper


Overzicht

  • Chimaera
  • De countdown

Maja

  1. Ongeremd
  2. Nemesis
  3. Alecto

Susa

  1. 38½: 1 man & 2 minnaars
  2. 32 ºC: 1 baby, 1 moord & 1 perfecte man

gedetailleerd overzicht

OverzichtChimaera
Wanneer haar grote liefde en bijna-ex Alex wordt vermoord, is Anne van Veld al snel de ultieme hoofdverdachte. Ze heeft geen alibi voor de nacht van de moord, maar wel een telefoon vol hatelijke sms'jes aan zijn adres, en niet te vergeten een enorme black-out. Verscheurd door twijfel, woede en verdriet ontdekt ze met privédetective Bart Kroon steeds meer geheimen over de man die ze zo goed dacht te kennen. Als Anne zelf het doelwit van de moordenaar wordt, zet ze alles op alles om het raadselachtige leven van haar grote liefde te ontrafelen - en komt ze tot de ontdekking dat hij niet de enige is met twee gezichten.
Schrijver: Xenia Kasper
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-499-9833-2
Uitgever: Mistral
De countdown
Eva, succesvol journaliste, heeft nog maar één jaar voordat haar dochter Kira gaat studeren in het buitenland. Ze heeft zich vast voorgenomen om Kira een survivalpakket voor de 'echte' wereld mee te geven. Dat laatste jaar is een achtbaan van nieuwe angsten, moederliefde, trots en de overtuiging dat loslaten onvermijdelijk is. De countdown beschrijft een a-typische moeder-dochterrelatie, waarin vertrouwen een grotere rol speelt dan gezag.
Schrijver: Xenia Kasper
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-499-9847-9
Uitgever: Truth & Dare

MajaOngeremd
De bevlogen misdaadjournaliste Maja onderzoekt voor haar populaire televisieprogramma de moord op een zakenman. Ze hoopt de politie met haar onderzoek voor te zijn en de moord zelf te kunnen oplossen, zodat ze de primeur kan scoren die ze zo hard nodig heeft. Maar dan volgt er een tweede moord en gaat de zaak een heel andere richting uit dan Maja had kunnen vermoeden. De druk om de moordenaar te vinden wordt steeds groter en Maja raakt persoonlijk betrokken bij de oplossing van de zaak. Wanneer het uitloopt op een confrontatie, komt ook haar eigen leven in gevaar.
Schrijver: Xenia Kasper
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789049953195
Uitgever: Mistral
Nemesis
Maja van Tijl is misdaadverslaggever met een eigen televisieprogramma. Als ze terugkomt van een lange reis blijkt haar voicemail vol te staan met berichten van haar beste vriendin Tina. Zij is wanhopig omdat haar nichtje spoorloos is verdwenen en heeft Maja's hulp nodig. Maja duikt meteen in de zaak en komt erachter dat er al eens eerder meisjes in het chique Gooi zijn verdwenen. Het wordt snel duidelijk dat alle verdwenen meisjes iets gemeen hebben. Te midden van prachtige villa's, succesvolle BN'ers en ambitieuze artsen probeert Maja achter het geheim van de rijke regio te komen. De intriges en ontwikkelingen in Nemesis volgen elkaar in hoog tempo op en het verhaal vol moord, lust en gruwelijkheden boeit tot en met de choquerende ontknoping.
Schrijver: Xenia Kasper
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021809687
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Alecto
Maja van Tijl is een misdaadverslaggever met een populair televisieprogramma. Wanneer haar zoon door onbekenden wordt ontvoerd, ontdekt Maja een verband met de moordzaak op een bekende zanger. Maar wanneer er nog meer slachtoffers vallen, staat Maja voor een raadsel. Samen met haar team en de politie komt ze een bizarre en tragische gebeurtenis uit het verleden op het spoor. In een race tegen de klok is het echter alleen Maja die oog in oog komt te staan met de wraakzuchtige dader.
Schrijver: Xenia Kasper
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789085673491
Uitgever: Xenia Kasper

Susa38½: 1 man & 2 minnaars
De zussen Andrea en Susa naderen de veertig. Ze hebben alles: een man, kinderen en een hond of kat. Kortom: ze zijn gelukkig. Het leven loopt op rolletjes, totdat ze met twee vriendinnen een weekend naar een beautyfarm gaan. Vanaf dat moment is niets meer zoals het was. Ze nemen de teugels zelf in handen en in plaats van beheerst te worden door twijfels en je buik inhouden gaan deze vrouwen voor seks en passie. Het zijn bepaald geen slachtoffers maar regelrechte daders! 38 ½: 1 man en 2 minnaars is een brutaal en sexy boek - een optimistische roman over vier bijna-veertigers die midden in het leven staan. Tegen het decor van 'het Gooi' van Duitsland (Klein-Vernich), Keulen, de Costa Blanca en Rome leven zij als Sex and the City-sterren. Zelfverzekerd, vol zelfspot en met geen greintje zelfmedelijden storten zij zich in het ene na het andere avontuurtje.
Schrijver: Xenia Kasper
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-499-9935-3
Uitgever: Truth & Dare
32 ºC: 1 baby, 1 moord & 1 perfecte man
Susa is gescheiden en woont met haar twee pubers in Montpellier, in het zuiden van Frankrijk, waar ze een succesvolle galerie leidt. Net als ze denkt haar leven weer enigszins op de rails te hebben, ontmoet ze tijdens een zakenreis naar Rome opnieuw haar grote liefde Max. Na een heftige affaire is Susa vastbesloten hem deze keer voorgoed uit haar leven te bannen. Al is het maar omdat ze net mister perfect heeft leren kennen. Maar wanneer Susa en haar vriendinnen verwikkeld raken in een brutale moordzaak en niemand meer te vertrouwen lijkt, neemt Susa's leven een onverwachte wending. 32ºC: 1 baby, 1 moord & 1 perfecte man is een woeste cocktail van spannende liefdes, gevaarlijke relaties en knetterende seks. Met humor en lef beschrijft Xenia Kasper het leven van haar heldinnen: vrouwen die volop in het leven staan en het heft in eigen hand nemen.
Schrijver: Xenia Kasper
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-499-9907-0
Uitgever: Truth & Dare

Gerelateerde schrijvers