Boekenplank:
Kies

Boeken van Anja Feliers

Anja Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt. Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, een gebeurtenis die haar op elfjarige leeftijd zwaar geraakt heeft. De eerste versie was echter te persoonlijk voor uitgave en de schrijfster bewerkte het tot een fictief verhaal.

Meer over Anja Feliers

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman, Young Adult

Geboren: 1971

Geboorteland: België

Website: Anja Feliers


Overzicht

 • Lady killers
 • Verleid me

Caro Westerhof

 1. Wat hij mij zei
 2. Huid tegen huid
 3. Schaduwen
 4. Echo's

Dirty Little Secrets

 1. Ademloos
 2. Adempauze
 3. Adembenemend

Kathleen Verlinden

 1. Hou van mij!
 2. Laat me los
 3. Vergeet mij niet
 4. Vergeef me
 5. Zuur
 6. Kwijt
 7. Femme fatale
 8. Het perfecte meisje
 9. Gebroken glas
 10. Carte blanche
 11. Zuiver
 12. Vlucht

Jeugdboeken

 • Donkere kamers
 • Groene ogen, of Hoe jaloers Senne was!
 • Jaloers
 • Kloppend hart, of Hoe verliefd Kaatje was
 • Littekens
 • Onweerstaanbaar

gedetailleerd overzicht

OverzichtLady killers

Lady killers bevat twee korte spannende verhalen: Wreek mij en Naakt! Ze zijn jong en mooi, maar hebben duistere geheimen...

Liesa verleidt in Wreek mij de stoere Ron, maar hij weet niet dat zij een geheime agenda heeft.

In Naakt! staan alleen nog maar twee rivalen een passionele romance tussen Louise en Sam in de weg...

* Lady killers bevat ca. 180 pagina's.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401443555
Uitgever: Lannoo
Verleid me

Ze wist dat ze met vuur speelde, maar het was sterker dan haarzelf...

Ze was nooit van plan geweest iets met hem te beginnen. Ze had een prachtige man, twee schatten van kinderen, een veelbelovende carrière als schrijfster. Ze nam een risico. Een berekend risico. Een affaire van veertien dagen in het zuiden van Frankrijk was immers makkelijk toe te dekken. Vol overgave geniet ze. Is het peilloze verdriet om de dood van haar dochtertje een mogelijke verklaring?

Hij houdt van haar. Ontegensprekelijk. De tragedie die zij samen hebben doorstaan heeft hen alleen maar sterker gemaakt. Maar als zijn ex-vriendin na jaren opnieuw contact opneemt met hem, komt alles op losse schroeven te staan. Hij voelt hoe beïnvloedbaar hij is, hoe kwetsbaar.

Als ze terugkeren van hun vakantie uit Frankrijk blijkt echter dat meerdere mensen op de hoogte zijn van haar affaire. Haar zorgvuldig bewaarde geheim dreigt uit te komen. Zij zet alles op alles om haar relatie en haar gezin te redden. Maar haar onbekende vijand blijkt niet alleen perfide en meedogenloos, hij weet ook alles van haar en zij niets van hem... Het begin van een ongelijke strijd.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789401416818
Uitgever: Lannoo

Caro WesterhofWat hij mij zei

Op een kille lentedag gebeurt het ondenkbare voor Caro Westerhof: haar gezin blijft verwoest achter wanneer haar echtgenoot sterft en één van hun kinderen spoorloos verdwijnt.

Onmacht neemt haar leven over, maar onverwacht maakt het verdriet ook nieuwe krachten in haar los. Caro leert contact te leggen met haar verloren liefde over de grenzen van de dood heen. Maar kan ze vermijden dat haar zoektocht als medium ook andere familiegeheimen blootlegt?

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401450119
Ebook: 9789463830539
Uitgever: Lannoo
Huid tegen huid

Caro Westerhof is een jonge alleenstaande vrouw die na de dood van haar man Cas alles doet om haar leven en dat van hun twee dochtertjes weer op de rails te krijgen. Ze kan nog steeds contact leggen met Cas, over de dood heen, en dat maakt haar pijn een stuk draaglijker.

Wanneer Caro op een avond een wandeling maakt, ontdekt ze tussen de bomen de schimmen van een jonge vrouw en een baby. Ze begrijpt eerst niet wat ze ziet en wat de verschijningen betekenen, maar de stemmen in haar hoofd dringen aan en laten haar niet los.

Wie zijn deze verschijningen? Waarom zwerven zij rond in dit bos? En belangrijker nog: waarom tonen zij zich aan Caro? Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren. Maar zonder dat ze het weet, zet ze iets in werking dat niet meer te stoppen is.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463831635
Uitgever: Van Halewyck
Schaduwen

De zeventienjarige Raven wordt levenloos in het stadspark gevonden. Er hangt een zweem van mysterie rond zijn dood en al snel doen allerlei geruchten de ronde. Zijn beste vriend Perre is in shock en springt een dag later van de kerktoren zijn dood tegemoet. De politie gaat uit van een wanhoopsdaad, maar zijn moeder Emilie kan niet geloven dat haar zoon zoiets zou doen.

Wanneer Emilie enkele weken later voor de zoveelste nacht wakker ligt, ziet ze in het halfduister hoe de schommel in de tuin langzaam heen en weer beweegt. Even denkt ze dat haar ogen een spel met haar spelen, maar niet veel later gebeuren een aantal onverklaarbare dingen op Perres kamer. Ze beseft al snel dat er meer aan de hand is.

Bij toeval hoort Emilie het verhaal van Caro Westerhof, de jonge vrouw die contact kan leggen met mensen over de dood heen. Ten einde raad zoekt ze Caro op. Maar kan Caro de vraag die Emilies leven ondraaglijk maakt wel beantwoorden? En is Emilie echt in staat om de vreselijke waarheid achter Perres dood te aanvaarden?

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464014952
Uitgever: Pelckmans
Echo's

‘Je zus zegt dat je zo lief bent, mama’, zegt de zesjarige Billie op een ochtend aan haar mama Victoria. Maar Victoria heeft geen zus. Ze is enig kind.

Billie blijft haar echter, nacht na nacht, levendig en gedetailleerd vertellen over haar gesprekken met Victoria’s overleden zus. Langzaamaan dringt het tot Victoria door dat er een kans bestaat dat haar dochter meer ziet dan voor het oog zichtbaar is. Ze gaat op zoek naar antwoorden bij de mensen die haar het best kennen, haar ouders, maar haar moeder lacht haar bezorgdheid weg en haar vader hult zich in stilzwijgen. Ze kan het echter niet laten rusten.

Wanneer de naam van medium Caro Westerhof haar ter ore komt, besluit ze haar om hulp te vragen. Caro herkent zichzelf in deze jonge aanstaande mama en besluit haar te helpen. Tegelijkertijd met de zoektocht naar het antwoord op Victoria’s vragen, gaat Caro de confrontatie aan met de demonen uit haar eigen leven.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789463377324
Uitgever: Pelckmans

Dirty Little SecretsAdemloos

Louise is een gepassioneerde lifestylejournaliste die volop geniet van haar leven als happy single. Na een wilde nacht ontdekt Louise dat Tyler Moore contact met haar zoekt. Tyler, de man met wie ze tien jaar geleden een vurige affaire had, maar die plots uit haar leven verdween. Jarenlang zocht Louise tevergeefs naar hem. Tot nu.

Want Tyler Moore is terug... en Louise is hun prikkelende fantasieën van toen niet vergeten. Haar honger naar hem is nog steeds niet gestild. Opnieuw valt ze als een blok voor hem, maar is dit wel een spel dat ze durft te spelen?

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464012248
Ebook: 9789464013481
Uitgever: Pelckmans
Adempauze

Is het verleggen van je grenzen alleen maar spannend... of gevaarlijk?

In Adempauze komt het leven van Louise, een jonge succesvolle lifestylejournaliste helemaal op zijn kop te staan. Tyler Moore, de mysterieuze man met wie ze tien jaar geleden een stomende affaire had, zet haar diepste verlangens om in werkelijkheid. Maar voordat Louise begrijpt wat er gebeurt, ontkiemen er gevoelens voor de charismatische en gevoelige Alexander, haar soulmate die er altijd al was voor haar.

Wanneer Tyler de aantrekkingskracht tussen Louise en Alexander ontdekt, verdwijnt hij woedend uit haar leven. Louise kan nauwelijks geloven dat haar dit overkomt. Opnieuw. Heen en weer geslingerd door haar gevoelens voor beide mannen, besluit ze het heft in eigen handen te nemen en gaat ze Tyler achterna, op zoek naar de antwoorden die ze nooit kreeg.

Tijdens haar zoektocht naar hem verlegt Louise haar seksuele grenzen op een manier die ze zelf niet voor mogelijk houdt. Maar is dit het ultieme genot dat zij zoekt? En waar ligt de grens tussen fantasie en werkelijkheid?

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464013528
Uitgever: Pelckmans
Adembenemend

Nadat Louise Tyler in Maastricht opzocht, ontvlucht ze in allerijl de stad. De confrontatie met Tylers uitspattingen en de impact daarvan op haar leven doen haar terugvallen op zichzelf. Ze zoekt én vindt de antwoorden die nodig zijn om komaf te maken met haar verleden. Daardoor beseft ze al snel dat er maar plaats is voor één man in haar leven: de man die er altijd al was voor haar, Alexander.

Maar om hem te overtuigen van haar diepste gevoelens, zal ze alles op alles moeten zetten en zich volledig moeten blootgeven. Worden Louises ultieme fantasieën eindelijk vervuld?

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789464013535
Uitgever: Pelckmans

Kathleen VerlindenHou van mij!

Kathleen is psychologe en docente en woont samen met Julie, haar tienerdochter. Haar leven verloopt vlekkeloos, tot Matthias, een student, avances maakt. Kathleen wijst hem resoluut af. Vanaf dan lijkt alles in haar leven verkeerd te lopen.

Enkele weken later vertelt Julie haar dat ze smoorverliefd is. Als blijkt dat de jongen niemand minder is dan Matthias, slaan bij Kathleen de stoppen door. In haar bezetenheid om Matthias uit te schakelen, ziet ze niet dat het gevaar misschien wel in een onverwachte hoek schuilt.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789401429078
Uitgever: Lannoo
Laat me los

Tijdens een feestje ziet Kathleen een vroegere schoolvriendin weer terug. Deze klampt haar aan wanneer ze ontdekt dat Kathleen psychologe is. Ze vertrouwt Kathleen toe dat haar man Alex al sinds jaren kampt met een angstpsychose die zo'n grote proporties aangenomen heeft dat het haar huwelijk langzaam maar zeker ruïneert. Ze vraagt Kathleen haar en haar man te helpen.

Kathleen stemt toe maar al snel blijkt dat ze een hele klus heeft aan deze Alex. Dit is niet de zoveelste midlifecrisis die ze moet behandelen. Iets uit het verleden van Alex domineert zijn leven maar ondanks zijn schreeuw om hulp kan, wil en durft hij Kathleen niet in zijn ziel laten kijken. Wat houdt Alex achter? Waarom is hij zo overbeschermend ten opzichte van zijn dochter? Welk geheim draagt hij mee dat zijn ondergang zou kunnen betekenen?

Kathleen ziet de ernst in van de situatie. Als ze Alex wil helpen heeft ze geen tijd te verliezen...

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789401429085
Uitgever: Lannoo
Vergeet mij niet

Een snikhete zomer. Als Wim na een lange dag op kantoor weer naar huis wil vertrekken, treft hij zijn zoontje Fenne levenloos aan op de achterbank. De nachtmerrie van elke ouder... Hoe kan Wim zijn vrouw Saskia nog in de ogen kijken? Hoe moet hun dochtertje Bo nu verder? Kan je relatie zo'n tragedie overleven? En kan je partner je ooit nog vertrouwen?

Wim zoekt hulp bij psychologe Kathleen Verlinden, maar zij voelt al snel aan dat er iets niet klopt. Wat gebeurde er die noodlottige dag écht en wat hebben Wim en Saskia te verbergen?

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401429092
Uitgever: Lannoo
Vergeef me

Het was nooit de bedoeling geweest, maar hij was tot over zijn oren verliefd op haar. En dat ze als docente op zijn school zou beginnen, maakte hun verhouding alleen maar spannender. Wanneer Yasmine de relatie plots verbreekt, probeert David hardnekkig tot haar door te dringen. Tevergeefs. Maar zij is alles voor hem. Hij zal haar nooit meer laten gaan...

Hij keek de lege schoolgang in. Ze zou eindelijk luisteren naar hem. Hij zou er alles aan doen om haar voor zich terug te winnen. Niets of niemand kon hem nu nog tegenhouden. Voor hij de trap opging, haalde hij het geweer uit zijn jas. Nog een laatste keer keek hij om.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401433471
Uitgever: Lannoo
Zuur

Op een avondfeest wordt Cara zonder reden aangevallen. Een bijtend zuur vreet haar gezicht weg en het meisje blijft voor het leven verminkt. Haar verwerkingsproces is bijzonder zwaar, vooral als er vermoedens rijzen dat Cara geen toevallig slachtoffer was.

Psychologe Kathleen Verlinden begeleidt Cara bij de verwerking, maar het lijkt wel alsof ze door iets of iemand wordt tegengewerkt... Terwijl haar aandacht naar Cara gaat, wordt Kathleen ingehaald door haar eigen verleden.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401428682
Uitgever: Lannoo


Kwijt

Sylvie heeft haar moeder al vroeg verloren, maar heeft het ondanks alles helemaal gemaakt: niet alleen is ze nog altijd een succesvol model, ze is ook host van een populaire talkshow op de radio. Tot een anoniem telefoontje van een luisteraar al het verdriet van de dood van haar moeder weer naar boven haalt. Vooral als blijkt dat niets is wat het lijkt te zijn.

Psychologe Kathleen probeert Sylvie zo goed mogelijk bij te staan, maar blijft intussen zelf nauwelijks overeind door de moeilijke keuzes waar ze voor staat.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401437783
Uitgever: Lannoo
Femme fatale

June en haar man Robbert leven in luxe, maar ze rouwen om hun verloren dochtertje Imke en zijn compleet vervreemd van elkaar. Dan duikt Lexi terug op in Junes leven. Deze vrouw met wie ze tijdens haar studententijd een passionele romance beleefde, laat oude gevoelens weer oplaaien en doet June helemaal opfleuren. Maar kan ze haar nieuwe minnares wel vertrouwen?

Lexi stelt June voor aan psychologe Kathleen Verlinden, die mee op zoek gaat naar wat er met Imke is gebeurd. Alleen blijken de geheimen die Kathleen zelf koestert, minstens zo groot en dreigen ze allemaal uit te komen.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401443586
Uitgever: Lannoo
Het perfecte meisje

Niets is zo perfect als het lijkt!

Na de aanslag op psychologe Kathleen Verlinden moet haar dochter Julie noodgedwongen alleen verder. Terwijl ze de verschrikkelijke gebeurtenissen een plaats probeert te geven, staat haar vader haar bij waar hij kan.

Wanneer Julie op een dag Kathleens antwoordapparaat beluistert, hoort ze daar onverwacht de noodkreet van een onbekende jonge vrouw. Ze lijkt de dringende hulp van Kathleen Verlinden te willen, maar ze breekt haar verhaal abrupt af en laat Julie met vele vragen achter. Julie voelt de noodzaak om deze jonge vrouw te helpen en gaat op zoek naar wie zij is. In haar zoektocht naar de waarheid botst ze op stevige obstakels. Hoe ver kan ze gaan zonder zichzelf in gevaar te brengen?

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401457675
Uitgever: Lannoo
Gebroken glas

‘Ze vulde haar mond met twee, drie pillen tegelijkertijd. Ze nam een grote slok cognac, sloeg haar hoofd ruw naar achteren en slikte ze door.’

Na een zelfmoordpoging komt Erin, de zeventienjarige dochter van een rijke chirurg, terecht bij psychologe Kathleen Verlinden. Het meisje heeft het gevoel dat haar leven nog weinig voorstelt sinds haar moeder haar, haar broer Finn en haar vader verlaten heeft.

Kathleen komt er echter al snel achter dat er een groter trauma schuilgaat achter Erins destructieve gedachten. Terwijl ze beetje bij beetje het geheim van de jonge vrouw ontsluiert, krijgt Kathleen in haar privéleven af te rekenen met heftige gevoelens van gemis, spijt en verlangen.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463831109
Uitgever: Van Halewyck
Carte blanche

Saar weet wat ze verbergt. Dat ze haar leven mooier laat schijnen dan het in werkelijkheid is. Niemand beseft wat zich écht in haar gezin afspeelt. Niemand begrijpt dat ze de lakens deelt met de vijand. Maar ze heeft geen keuze. Wat ze deelt met hem schept een band die ze onmogelijk kan verbreken.

Toch vreet de relatie aan haar, elke dag meer en meer. Wanneer ze ten einde raad contact zoekt met psychologe Kathleen Verlinden, ondervindt die al snel dat Saars schreeuw om hulp dringender is dan zij zelf beseft.

Ook Kathleens leven komt volledig op zijn kop te staan wanneer een vrouw uit haar verleden onverwachts opduikt en oude wonden open rijt. Spreekt de vrouw echt de waarheid of speelt zij een verraderlijk spel?

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463832557
Uitgever: Van Halewyck


Zuiver

Chloé en Lex lijken een droomkoppel. Hij is succesvol en charismatisch, zij razend knap én intelligent. Maar achter de gevel van hun droomvilla huist de achterdocht die Chloé zorgvuldig verborgen houdt voor de buitenwereld. Tot die ene avond, op een kermisfeest, de barsten in hun relatie pijnlijk zichtbaar worden. Een ruzie tussen Chloé en Lex loopt uit de hand voor de ogen van het hele dorp.

Chloé vlucht vernederd weg en wanneer ze de dag erna ontdekt dat Lex niet is thuisgekomen, vermoedt ze dat haar ergste vrees waarheid geworden is en dat hij de nacht heeft doorgebracht in de armen van zijn minnares. Maar dan wordt in het dorp een lichaam gevonden en staat de politie plotseling aan Chloés deur.

Chloé klopt ten einde raad aan bij Kathleen Verlinden in de hoop dat zij haar kan bijstaan en de waarheid zal onthullen. Maar Kathleen wordt zelf geconfronteerd met die ene man in haar leven die haar wereld steeds opnieuw op zijn kop zet. Is ze in staat weerstand te bieden of gaat ook zij ten onder aan een web van leugens?

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789463376891
Uitgever: Pelckmans
Vlucht

Wanneer Lucas Kathleen achterlaat op het huwelijksfeest van haar beste vriendin Liesbeth, slaat de twijfel ongenadig toe. Had ze Lucas mogen laten vertrekken nadat hij zo duidelijk zijn liefde voor haar had verklaard? Of liet ze hem gaan omdat ze bang was dat ze hem opnieuw kwijt zou raken?

Kathleen komt vrij snel tot inkeer en reist Lucas achterna naar het zuiden van Frankrijk, maar daar verdwijnt haar laatste restje hoop op een toekomst samen. Totaal ontredderd keert ze terug naar huis.

Enkele dagen later wordt Lucas vermist. Al snel blijkt dat Kathleen de laatste is die hem gezien heeft. Alle ogen zijn op haar gericht wanneer er bewijzen worden teruggevonden van een gevecht in zijn huis in Frankrijk. Wanneer zij zelf ook nog bloed op haar kleren ontdekt en daar geen sluitende antwoorden op heeft, weet ze dat haar niets rest dan zelf op zoek te gaan naar de waarheid, voordat de politie dat doet.

Maar durft Kathleen het wel aan zichzelf in de ogen te kijken en te aanvaarden dat zij tot meer in staat is dan zij zelf ooit voor mogelijk had gehouden?

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789463833851
Uitgever: Pelckmans

JeugdboekenDonkere kamers

'Hoe is het nu met je moeder?' vroeg de stem naast me.
Mijn gedachten keerden terug naar de jongen met het staartje.
'Goed', antwoordde ik.
'Maar ze was toch ziek?'
Ik keek de jongen verbaasd aan. Ik had geen zin om te praten. Praten verveelde me.
'Neen, hoor, mama is niet ziek. Alleen een beetje overspannen.'
'Maar...' De jongen begon plots heel vreemd te doen. Ik keek hem nieuwsgierig aan. Zou hij nog iets zeggen? Neen, hij stond op en klopte de grassprietjes van zijn broek.
'Ik had misschien beter niets gezegd.' Hij stapte plots vrij snel weg, maar bedacht zich en draaide zich nog even om. 'Vergeet het maar, ik zal me wel vergist hebben.' Hij stak zijn hand op en weg was hij.
Rare vogel, dacht ik en haalde mijn schouders op. Hoe kon hij nu weten hoe het met mama was?

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022321294
Uitgever: Manteau
Groene ogen, of Hoe jaloers Senne was!

Lana heeft van haar moeder een fantastisch mooie pen gekregen. Trots toont ze de pen op school. Klasgenoot Senne lacht haar uit, maar eigenlijk is hij stikjaloers. Opeens is de pen verdwenen. Lana en haar vrienden weten zeker dat die in de boekentas van Senne zit. Hoe krijgen ze de juf zover dat ze in Sennes tas kijkt? Gelukkig bedenken ze een heel slim plannetje.

* Met illustraties van Jeska Verstegen.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789058385499
Uitgever: De Eenhoorn
Jaloers

'Jij! Altijd jij. Altijd de leukste kleren. Altijd de meeste aandacht! Altijd het meeste geluk! Je maakt me ziek.'

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022322000
Uitgever: Manteau
Kloppend hart, of Hoe verliefd Kaatje was

Er zit een nieuwe jongen in Kaatjes klas. Hij heet Brett en hij heeft mooi blond haar. Kaatje is meteen verliefd op hem. Ze schrijft een briefje om hem uit te nodigen voor een zwempartijtje bij haar thuis. Maar het briefje komt per ongeluk bij stille Louis terecht. 'Ik kom graag,' fluistert die. Wat nu? Gelukkig heeft mama een idee: nodig ook Brett en Emma uit. Tijdens het zwempartijtje ontdekt Kaatje dat zowel Brett als Louis anders zijn dan ze eerst dacht...

* Met illustraties van Jeska Verstegen.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789058387608
Uitgever: De Eenhoorn
Littekens

Een bloedhete dag in juni. Xander vecht tegen zijn onmacht. Hij is het beu dat zijn vader telkens door het lint gaat en hem slaat. Hij wil deze nachtmerrie laten eindigen.

Diezelfde dag in juni. Emma worstelt met de leegte na de dood van haar broer precies een jaar geleden. Ze mist hem ontzettend en kan de pijn niet alleen dragen.

Dan zoekt Emma haar buurjongen Xander op. Ze wil met hem over Thomas praten en neemt Thomas' medaille mee als aanknopingspunt. Maar wat een bevrijding moest worden, wordt een vreselijke beproeving.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022319901
Uitgever: Manteau
Onweerstaanbaar

Zij was meer dan mooi. Ze was opvallend mooi. De manier waarp ze haar lange bruine haar steeds achter haar oor streek, het voelde zo vertrouwd, zo veilig. Vanaf het eerste moment dat hij haar had ontdekt, was ze niet meer uit zijn gedachten geweest. Zelfs als hij haar niet zag, was ze bij hem. Steeds opnieuw doemde zij voor zijn ogen op.

Hij zit in mijn hoofd. Als ik mijn ogen sluit, zie ik hem heel duidelijk voor me ; zijn ogen, zijn schuchtere glimlach, de kuiltjes in zijn wangen. Telkens opnieuw laat ik de beelden voorbijkomen. Alsof ik er niet genoeg van kan krijgen, alsof ik steeds opnieuw wil proeven van het gevoel dat hij bij me teweeg brengt. Hij is anders. Echt anders.

Axel wordt tegen zijn zin door zijn ouders naar Antwerpen gestuurd. Geschrokken door wat er gebeurd is, zijn ze bang dat hij zijn toekomst zal vergooien. Vol bitterheid en wrok laat laat hij alles en iedereen die hem lief is noodgedwongen achter. Wanneer hij Annelore ontmoet begint hij weer te geloven in zichzelf. Zij is mooi. Onweerstaanbaar zelfs. Hij beseft dat dit geen toeval kan zijn. Dat Annelore zijn nieuwe kans is.

Schrijver: Anja Feliers
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022323069
Uitgever: Manteau