Boekenplank:
Kies

Boeken van Ross Thomas

Meer over Ross Thomas

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Oliver Bleeck

Geboren: 1926 / Overleden: 1995

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De bonzen - The porkchoppers
  • Obsessie in Singapore - The Singapore wink

Mike Padillo & Mac McCorkle

  1. Noodkreet uit Berlijn - The cold war swap
  2. De gele schaduw - Cast a yellow shadow
  3. De schaduwers - The backup men

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bonzen
Een Amerikaanse vakbond gaat zijn president kiezen. Manipulatie. Omkoperij. Signalen uit het Witte Huis. De gewone gang van zaken... tot iemand een moordenaar huurt.
Schrijver: Ross Thomas
Oorspronkelijke titel: The porkchoppers
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789029548595
Uitgever: De Arbeiderspers
Obsessie in Singapore
Een Amerikaan wordt gedwongen een man, die hij gedood meende te hebben, op te sporen om een microfilm te bemachtigen, waarmee deze chantage pleegt.
Schrijver: Ross Thomas
Oorspronkelijke titel: The Singapore wink
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Born

Mike Padillo & Mac McCorkleNoodkreet uit Berlijn
Mike Padillo, door de CIA gechanteerd tot het uitvoeren van spijkerharde spionageacties, weet dat hij in het dodelijke schaakspel van de geheime diensten van Oost en West slechts een onbeduidende pion is.

Maar als tijdens een routineoperatie in Oost-Berlijn opeens blijkt dat 'zijn' dienst hem definitief heeft afgedankt en cadeau heeft gedaan aan de Russen, besluit hij zijn kostbare huid héél duur te verkopen. Hij wordt een op slachtoffers belust roofdier dat niet aarzelt bij terreur of doodsgevaar.

Maar als hij samen met zijn partner Mac McCorkle onstuitbaar doordringt tot de kern van een smerige politieke zwendelpartij, ontdekt hij ook dat zijn overlevingskansen tot een minimum zijn teruggebracht...
Schrijver: Ross Thomas
Oorspronkelijke titel: The cold war swap
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: 9789028305571
Uitgever: Born
De gele schaduw
Mike Padillo en Mac McCorkle, gezamenlijke eigenaars van een bar en tevens compagnons als geheim agent, krijgen het in De gele schaduw bijzonder zwaar te verduren.

Als McCorkle naar Washington komt om zijn vriend Padillo - na een jaar afwezigheid terug uit Duitsland - op te zoeken, bemerkt hij dat zijn eigen vrouw ontvoerd is. Zij wordt vastgehouden door een Afrikaanse organisatie, die Padillo wil dwingen hun eerste minister te vermoorden tijdens diens staatsbezoek aan Washington. Om het leven van McCorkles vrouw te sparen, accepteren zij...
Schrijver: Ross Thomas
Oorspronkelijke titel: Cast a yellow shadow
Eerste uitgave: 1967
ISBN/EAN: 9789010000064
Uitgever: Elsevier
De schaduwers
De schaduwers is een verhaal over figuren die Ross Thomas in verscheidene boeken liet opereren: McCorkle en Padillo. Kalm, bezadigd en door de wol geverfd, maar uiterst scherpzinnig en doeltreffend als het nodig is.

De schaduwers gaan op pad omdat Michael Padillo op een ochtend een raadselachtige, maar toch duidelijke boodschap krijgt: Walther Gothar wilde niet vermoord worden en hij wou dat Padillo dat wist.
Schrijver: Ross Thomas
Oorspronkelijke titel: The backup men
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 9789029548601
Uitgever: De Arbeiderspers

Gerelateerde schrijvers