Boekenplank:
Kies

Boeken van Alex Dryden

Meer over Alex Dryden

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Alex Dryden


Finn

  1. Rode oorlog - Red to black
  2. Dubbelspel - Moscow sting

gedetailleerd overzicht

FinnRode oorlog
In Poetins nieuwe Rusland zijn politiek en kapitaal samengesmolten tot een nieuwe almachtige dictatuur die achter de schermen het Europese vasteland domineert.
Anna is de jongste vrouwelijke kolonel ooit van de SVR, de opvolger van de Russische KGB. Ze krijgt opdracht om haar Britse tegenhanger te verleiden en te bespioneren: een charismatische MI6-agent die Finn heet.
In het diepste geheim ontwikkelt zich een stormachtige relatie, tot Finn wordt teruggeroepen en op eigen kracht begint aan zijn eigen project: het blootleggen van een zeer geheim plan, dat bepalend kan zijn voor de toekomst van Europa. Zijn tocht voert hem door heel Europa, terwijl hij op de hielen wordt gezeten door zowel de Russen als zijn eigen mensen.
Schrijver: Alex Dryden
Oorspronkelijke titel: Red to black
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-8968-058-7
Uitgever: Mynx
Dubbelspel
Wanneer de Britse spion Finn wordt vergiftigd door een Russische huurmoordenaar zint Adrian Carew, hoofd van de MI6, op wraak. Is de moord op Finn een aanwijzing dat Rusland onder president Poetin weer een supermacht wil worden? En is er een verband met de spectaculaire moorden op een aantal steenrijke Russische oligarchen?
De enige persoon die de sleutel tot het raadsel kan geven is Anna, voormalig KGB-kolonel en geliefde van Finn. Zij is spoorloos verdwenen, samen met haar tweejarige zoontje. Maar Carew is niet de enige die op Anna jaagt. Via Finn had zij toegang tot zulke geheime informatie dat de KGB en de CIA tot alles bereid zijn om Anna te vinden.
Schrijver: Alex Dryden
Oorspronkelijke titel: Moscow sting
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-225-5467-8
Uitgever: Boekerij