Boekenplank:
Kies

Boeken van David Hewson

David Hewson stopte op zijn zeventiende met school om leerling-verslaggever te worden bij de Scarborough Evening News, een lokale krant. Hij werkte zich op tot journalist en werkte voor verschillende kranten van naam, zoals The Times, Independent en de Sunday Times.

Meer over David Hewson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: David Hewson


Overzicht

 • Dans van de doden - Carnival for the dead
 • De engel van Venetië - The garden of angels
 • De schaduw van Lucifer - Lucifer's shadow
 • Semana Santa - Semana Santa
 • Waan - Epiphany

De Killing

 1. De killing, boek 1 - The killing
 2. De killing, boek 2 - The killing II
 3. De killing, boek 3 - The Killing III

Nic Costa

 1. De Vaticaanse moorden - A season for the dead
 2. Het Bacchus offer - The villa of mysteries
 3. De Pantheon getuige - The sacred cut
 4. De engelen des doods - The lizard's bite
 5. Het zevende sacrament - The seventh sacrament
 6. De Romeinse lusthof - The garden of evil
 7. Het masker van Dante - Dante's numbers
 8. Blauwe demonen - The blue demon
 9. Gevallen engel - The fallen angel
 10. Dubbelmoord - Dead men's socks (novella, ebook)
 11. De binnenste cirkel - The savage shore

Pieter Vos

 1. Poppenhuis - The house of dolls
 2. Het verkeerde meisje - The wrong girl
 3. Het derde zusje - Little sister
 4. De stenen engel - Sleep baby sleep

Diversen

 • Het Chopin manuscript - The Chopin manuscript

gedetailleerd overzicht

OverzichtDans van de doden
Februari in Venetië. De stad beleeft het hoogtepunt van het Carnaval, maar forensisch patholoog Teresa Lupo is met een heel ander doel in de stad: haar flamboyante tante Sofia is op mysterieuze wijze verdwenen. Er lijken geen aanwijzingen met betrekking tot haar verblijfplaats te zijn, tot het moment dat Teresa haar tantes appartement in de wijk Dorsoduro bezoekt en in aanraking komt met een gekostumeerde man die het masker van de Pestdokter draagt.

Het mysterie wordt steeds complexer wanneer er een brief opduikt waarin zowel Sofia als Teresa worden genoemd. In de brief worden bovendien hints gegeven naar het Venetiaans verleden dat steeds meer aan de oppervlakte komt. In de brief verzonden door Sofia zelf? Of door haar ontvoerder? Of is er een derde partij, die Teresa wil helpen het raadsel op te lossen?

Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: Carnival for the dead
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026133404
Ebook: 9789026133411
Uitgever: De Fontein
De engel van Venetië

Paolo probeert te overleven onder het Duitse regime. Dan krijgt hij een aanbod dat hij niet kan weigeren...

Venetië, 1943. De achttienjarige Paolo Uccello rouwt om het verlies van zijn ouders en probeert te overleven onder het Duitse regime. Als laatst overgebleven familielid is hij de enige die de weverstraditie van zijn ouders kan voortzetten. Terwijl de datum waarop hij zijn laatste opdracht moet inleveren steeds dichterbij komt, realiseert Paolo zich dat hij het nooit op tijd af zal krijgen - tenzij hij hulp krijgt.

Wanneer het lichaam van een Joodse vrouw wordt gevonden in de haven van Castello en Paolo zijn afschuw niet kan onderdrukken, wordt hij bij thuiskomst benaderd door de plaatselijke priester. Die verzoekt Paolo zijn kelder beschikbaar te stellen om een voortvluchtige Joodse broer en zus te laten onderduiken. Paolo weet dat hij met vuur speelt, maar hij realiseert zich ook dat dit de hulp is waar hij op hoopte.

Al snel blijkt de Venetiaanse politie op zoek te zijn naar de twee voortvluchtigen. Paolo probeert wanhopig te voorkomen dat ze worden gevonden, maar de zus stort zich in het Venetiaanse verzet en zet daarmee veel meer dan alleen haar eigen leven op het spel…

Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The garden of angels
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022592595
Ebook: 9789402316438
Uitgever: Boekerij
De schaduw van Lucifer
Daniel Forster heeft een zomerbaantje in de bibliotheek van een verzamelaar en raakt betoverd door het verleidelijke Venetië. Wanneer hij er door zijn werkgever op uit wordt gestuurd om een viool te kopen van een dief, zet hij een kettingreactie van geweld en bedrog in gang.

Hij komt terecht in een politieonderzoek en in een wervelwind die draait om een mooie vrouw, een mysterieus palazzo en een eeuwenoude verloren gewaande partituur. Zonder dat hij het beseft, volgt Daniel met elke stap de voetsporen van een andere jongeman, die in 1733 oog in oog kwam te staan met een moordenaar.

Twee verhalen van passie en komen samen en slepen de lezer mee van een geniaal wonderkind en een genadeloze moordenaar naar een schitterend crescendo.
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: Lucifer's shadow
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789026133466
Ebook: 9789026129247
Uitgever: De Fontein
Semana Santa
Semana Santa - de Stille of Goede Week in Zuid-Spanje. Zes krankzinnige dagen lang zijn de straten volgepropt met toeristen en overstroomd door hysterische religieuze processies, gevolgd door een uitgelaten fiësta met stierengevechten en andere uitbundige activiteiten. Niet bepaald het aantrekkelijkste moment om met een gruwelijke serie moorden te worden opgezadeld, vindt rechercheur Felipe 'Beer' Torrillo.

Voor Maria Gutierrez had deze Semana Santa eigenlijk het begin van haar wetenschappelijk onderzoek naar politiemethoden moeten zijn. Het lag nooit in haar bedoeling bij het moordonderzoek betrokken te worden. Maar het gebeurde plotseling en onontkoombaar, toen de vloedgolf van angst de oude stad overspoelde in hetzelfde tergende tempo als waarin de temperatuur van de met onweer bezwangerde atmosfeer steeds verder opliep...

Maria dreigt te worden meegesleurd in een spiraliserende maalstroom van corruptie, wraak en verwrongen seksualiteit waarin het moordonderzoek verzeild raakt. En de klok tikt genadeloos door, niet slechts in een race tegen de tijd, maar in een race tegen de in bloed gedrenkte geschiedenis van Spanje zelf...
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: Semana Santa
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022982983
Uitgever: Bruna
Waan
Californië 1975. Een handjevol studenten trekt zich van tijd tot tijd terug in een afgelegen, vervallen huis om ongestoord drugs te gebruiken. Naar hartenlust experimenteren ze met LSD en andere soorten geestverruimende middelen.

Onder invloed van een grote dosis Desert Rose, een zwaar psychedelicum, ontvoert de hoogbegaafde maar volstrekt amorele Quinn, de leider van het groepje, een vijfjarig Engels kereltje. Een weerloos kind, dat moet dienen als proefkonijn in een ‘wetenschappelijk’ experiment. De gevolgen zijn verschrikkelijk. Zo erg, dat Quinn een hoge straf krijgt opgelegd. De anderen, hoewel medeplichtig, gaan vrijuit.

1995. Joni Lascelles, een jonge Engelse vrouw, reist naar Californië, waar Quinn, na een gevangenisstraf van twintig jaar, net vrij is gekomen. Ze weet in contact te komen met Paul, een van Quinns medeplichtigen van lang geleden. Paul, ooit een idealistische student, is in zijn hart nog steeds een hippie met een groot gevoel voor rechtvaardigheid.

Dan begint Joni vragen te stellen over het verleden. Aanvankelijk voelt Paul er weinig voor opnieuw betrokken te raken bij iets wat met die vreselijke periode uit zijn verleden te maken heeft. Totdat Quinn, ook nu nog een even grote kwelgeest als vroeger, hem geen keus meer laat.

De gruwelijke waarheid komt aan het licht. Schoksgewijs, tergend langzaam, maar wel genadeloos en angstaanjagend...
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: Epiphany
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022983164
Uitgever: Bruna

De KillingDe killing, boek 1
Wie heeft Nanna Birk Larsen vermoord? Deze vraag hield miljoenen tv-kijkers over de hele wereld in de ban.

Alles begint wanneer inspecteur Sarah Lund zich meldt voor haar laatste werkdag in Kopenhagen en de negentienjarige Nanna als vermist wordt opgegeven. Dezelfde dag nog wordt het lijk van de jonge vrouw teruggevonden. Sarah besluit instinctief haar geplande verhuizing naar Zweden uit te stellen en samen met haar beoogde vervanger het moordonderzoek te leiden.

Terwijl Nanna's ouders worstelen met hun verdriet en de woede over het verlies van hun dochter, is politicus Troels Hartmann verwikkeld in de strijd om het burgemeesterschap van Kopenhagen. Wanneer er een verband blijkt te bestaan tussen het stadhuis en de moord op Nanna, krijgt de zaak een heel nieuwe wending. Verschillende verdachten passeren de revue, en de jacht op de moordenaar van Nanna raakt steeds meer overschaduwd door geweld en politieke intriges.

Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The killing
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022562574
Ebook: 9789460232930
Uitgever: Boekerij
De killing, boek 2
Negenendertig treden voeren naar de onheilspellende begraafplaats Mindelunden. Chef moordzaken Lennart Brix beklom deze treden bijna vijftig jaar geleden voor het eerst, toen zijn vader hem kennis liet maken met dit oord en zijn macabere verleden. Die eerste kennismaking was verpletterend en cruciaal voor zijn verdere leven.

Midden in de nacht hebben de forensische dienst en het rechercheteam van Brix zich in allerijl naar de begraafplaats begeven om een gruwelijk plaats delict te onderzoeken. Een vrouw is vastgebonden aan de middelste van drie staken. De blauwe badjas die ze draagt is stukgescheurd, waardoor zichtbaar is hoe beestachtig ze moet zijn mishandeld. Haar gezicht is gekneusd en bevuild. Bloed uit haar neus is opgedroogd aan weerskanten van haar mond, als de schmink van een tragische clown...

Er zijn twee jaar verstreken sinds de Nanna Birk Larsen-zaak en Sarah Lunds oneervolle aftocht naar een uithoek van Denemarken. Wanneer de vrouw op de begraafplaats een bekende advocaat blijkt te zijn, wordt de zaak al snel complex en veelomvattend. Brix roept de hulp in van Lund, de beste rechercheur met wie hij ooit heeft gewerkt. Zal het haar lukken zich te rehabiliteren?

Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The killing II
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022562581
Ebook: 9789460235931
Uitgever: Boekerij
De killing, boek 3
Inspecteur Sarah Lund krijgt een tip: een moord in de haven zou verband houden met een geplande aanslag op de premier. De moord op het terrein levert ongewenste aandacht op voor het machtige Zeeland-concern.

Door de ontvoering van de negenjarige dochter van de eigenaar, miljardair Robert Zeuthen, krijgt het onderzoek een andere dimensie, ook vanwege een link met de moord op een jong meisje in Jutland, enkele jaren geleden.

De premier zit midden in een verkiezingscampagne, die alleen maar moeilijker wordt door de financiële crisis. Hij heeft steun van Zeeland nodig en oefent druk uit. Maar Sarah Lund heeft geen tijd voor politieke spelletjes...

Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The Killing III
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022568156
Ebook: 9789460239755
Uitgever: Boekerij

Nic CostaDe Vaticaanse moorden
Professor Sara Farnese zit in de bibliotheek van het Vaticaan, wanneer een vroegere vriend binnenstormt met in de ene hand een pistool en in de andere een plastic zak. Hij roept: "Het bloed van de martelaren is het zaad van de kerk" en stort de bloederige inhoud op tafel.

Kort daarna worden er in een nabije kerk twee lijken gevonden. Rechercheur Nic Costa wordt op de zaak gezet, maar de Vaticaanse politie biedt meer tegenwerking dan hulp. In de weken daarop worden er meer moorden gepleegd, die alle een gelijkenis vertonen met het Martelaarschap van de Heiligen, een serie schilderijen van de zestiende-eeuwse kunstenaar Caravaggio.

Een andere overeenkomst tussen de slachtoffers is hun relatie met Sara Farnese. Costa voelt zich ondanks alles tot haar aangetrokken, al weet hij dat Farnese hem niet alles vertelt.

Zijn zoektocht om het patroon van leugens, bedrog en verraad te doorgronden, voert hem naar het binnenste van het Vaticaan, waar een bankschandaal een strijd heeft ontketend onder de kardinalen. Zowel het Vaticaan als de maffia én de Italiaanse justitie zoeken een zondebok. En deze zondebok weet, dat buiten de veilige muren van het Vaticaan een moordenaar op hem wacht...
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: A season for the dead
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026122538
Ebook: 9789026126383
Uitgever: De Fontein
Het Bacchus offer
In het moerasgebied langs de Tiber wordt het goed geconserveerde lijk van een tienermeisje gevonden, gekleed in een klassieke toga. Patholoog Teresa Lupo ontdekt dat het een eeuwenoud slachtoffer van een heidens ritueel betreft. Maar onderzoek wijst uit dat het meisje zestien jaar geleden is vermoord.

Dan wordt een zestienjarige Engelse toeriste ontvoerd. Het meisje vertoont veel uiterlijke overeenkomst met het pas gevonden slachtoffer. De geschiedenis dreigt zich te herhalen wanneer duidelijk wordt dat de rituelen ter ere van Bacchus nog altijd uitgevoerd worden en de verschrikkingen waarschijnlijk nog niet ten einde zijn.

De jonge rechercheur Nic Costa en zijn cynische partner Gianni Peroni gaan op onderzoek uit, bijgestaan door de temperamentvolle Teresa Lupo. In een race tegen de klok komen ze terecht in de Italiaanse onderwereld, waar ze één van de meest sinistere en verontrustende geheimen van het moderne Rome ontdekken...
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The villa of mysteries
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026122408
Ebook: 9789026126390
Uitgever: De Fontein
De Pantheon getuige
Sinds lange tijd wordt Rome geteisterd door een sneeuwstorm. De politie krijgt een inbraakmelding vanuit het Pantheon. Wanneer Nic Costa en Gianni Peroni in de Romeinse tempel aankomen, ontdekken zij een lijk onder de vers gevallen sneeuw. In de rug van het slachtoffer is een mysterieus symbool gekerfd.

Al snel staat de FBI op de stoep en die wil, geheel tegen de zin van de Italianen, het onderzoek overnemen. De moord blijkt niet op zichzelf te staan. Op verschillende plekken in de wereld zijn zes mensen op dezelfde manier om het leven gebracht. De FBI wordt gedwongen meer geheime informatie prijs te geven dan haar lief is...
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The sacred cut
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026122484
Ebook: 9789026126406
Uitgever: De Fontein
De engelen des doods
In een augustusnacht breekt een felle brand uit in een Venetiaanse glasblazerij. De volgende dag zijn er twee doden, is een rijke Engelsman gecompromitteerd en worden twee Romeinse agenten opgezadeld met een zaak die men snel wil begraven... 

Op hun privé-eiland tarten de Arcangelo's de wereld: ze bewonen een vervallen palazzo, maken glas in een enorme ouderwetse oven en zien langzaam hun grandeur in verval raken. Maar nu komt de wereld naar deze vergeten hoek van Venetië: politieboten en vaporetti brengen onderzoekers, nieuwsgierigen en een man die het eiland wil opkopen.

Bijgestaan door de vasthoudende patholoog Teresa Lupo blijken rechercheurs Costa en Falcone blind voor gevestigde belangen. Ze weten dat er moord in het spel is. Ze weten wie de verdachten zijn. En ze kunnen niet opgeven - niet nu deze zaak van verlangen, dood en leugens zich tegen een van hen gekeerd heeft...
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The lizard's bite
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026122705
Ebook: 9789026126413
Uitgever: De Fontein
Het zevende sacrament
Op een plein op de zuidelijkste van de zeven heuvels van Rome, de Aventijn, ligt Villa Malta. Een van de sleutelgaten van de villa biedt een spectaculair uitzicht op de koepel van de St. Pieter. De zevenjarige Alessio Bramante kijkt elke dag op weg naar school even door het sleutelgat. Maar op een dag verdwijnt hij spoorloos in de catacomben onder de villa, te midden van de resten van een Mithraïsche tempel.

Hoofdverdachte is de vader van de jongen, Giorgio Bramante, een charismatische hoogleraar archeologie. En zes van zijn studenten hebben Alessio tijdens een drinkgelag betrokken bij een bizar ritueel ter ere van de god Mithras. Uiteindelijk pakt de politie Giorgio Bramante op voor de moord op zijn zoon.

Veertien jaar later duikt in een relikwieënkastje in een klein museum langs de Tiber op onverklaarbare wijze een T-shirt op van Alessio waarop verse bloedvlekken verschijnen.

Na een jarenlange gevangenisstraf is Bramante inmiddels vrijgekomen, en een voor een sterven alle betrokkenen bij de verdwijning van zijn zoon. Inspecteur Costa en zijn team raken verstrikt in het duistere web rondom de mysterieuze verdwijning van Alessio en de riten rond de zeven sacramenten van Mithras.
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The seventh sacrament
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026123160
Ebook: 9789026126963
Uitgever: De Fontein


De Romeinse lusthof
In een verborgen studio in een afgelegen Romeinse wijk, waar het Vaticaan de prostitutie vroeger oogluikend toeliet, worden een man en een vrouw dood aangetroffen voor een van de mooiste schilderijen die rechercheur Nic Costa in zijn leven ooit heeft gezien: een tot dan toe onbekend erotisch schilderij van de grote meester Caravaggio.

Uit het onderzoek van de patholoog-anatoom blijkt dat de vrouw vlak voor haar dood seks heeft gehad. Haar dij is zodanig bewerkt met een mes dat het patroon lijkt op de kenmerkende inkerving die Caravaggio op zijn schilderijen zette.

Aanwijzingen leiden Nic Costa naar een groep aristocratische en invloedrijke Romeinen, die zich 'extasisten' noemen. Het is echter vrijwel onmogelijk hun gangen na te gaan, omdat ze van hogerhand worden beschermd tegen onderzoek naar hun duistere praktijken.

Costa krijgt hulp in de gedaante van Zuster Agata, een expert op het gebied van 17de-eeuwse schilderkunst. Maar juist zij wordt de spil, de getuige én het doelwit in een zaak die hen beiden terugvoert naar het verleden van Caravaggio en de redenen waarom die destijds Rome moest ontvluchten.
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The garden of evil
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026126956
Ebook: 9789026135101
Uitgever: De Fontein
Het masker van Dante
Tijdens de première van de controversiële film 'Inferno' wordt het dodenmasker van Dante tentoongesteld. Nic Costa moet de kostbare relikwie bewaken, maar bij de onthulling blijkt het te zijn vervangen door het hoofd van de ster van de film, die op gruwelijke wijze is vermoord. Dan wordt er ook een aanslag gepleegd op de hoofdrolspeelster.

Costa en zijn team reizen af naar San Francisco voor de Amerikaanse première, in de hoop het masker te vinden. Daar is de actrice opnieuw doelwit van een aanslag. Costa zet alles op alles om de dader te vinden voordat het leven de kunst imiteert...
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: Dante's numbers
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026127212
Ebook: 9789026128905
Uitgever: De Fontein
Blauwe demonen
Twintig jaar geleden pleegde een mysterieuze groep die zich Blauwe Demonen noemde een reeks bizarre rituele misdaden, uit naam van de Etrusken. Onder de slachtoffers waren een groep dode studenten, een vermoord echtpaar en een ontvoerd kind.

Nu zijn de leiders van de G8 bijeen in Rome. Wanneer een politicus ritueel vermoord wordt, wordt Nic Costa op de zaak gezet. De vermoedelijke dader is een jongeman, verkleed als een Etruskische god. De Blauwe Demonen lijken te zijn teruggekeerd, onder leiding van de fanatieke Andrea Petrakis.

Een serie misdaden verspreidt zich over de stad. Nic Costa en zijn team zien zich genoodzaakt diep in het verleden te graven en stuiten op duistere zaken en onbeantwoorde vragen over de mysterieuze Blauwe Demonen.
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The blue demon
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026128950
Ebook: 9789026128967
Uitgever: De Fontein
Gevallen engel
De Britse academicus Malise Gabriel valt in Rome uit zijn appartement en overlijdt.

Rechercheur Nic Costa wordt op de zaak gezet en hij komt er al snel achter dat er meer schuilgaat achter het ongeluk dan op het eerste oog lijkt. Costa is geobsedeerd door de zaak die verband lijkt te houden met een familiegeheim, stammend uit de 16de eeuw, waarin de sleutel tot de oplossing lijkt te liggen.

Naarmate het onderzoek vordert, komen de duistere kanten van Rome steeds meer aan de oppervlakte en raakt Nic Costa dieper en dieper verwikkeld in een web van bedrog, corruptie en verraad.             
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The fallen angel
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026129957
Ebook: 9789026134418
Uitgever: De Fontein
Dubbelmoord
Het is een rustige dag in Rome, Nic Costa is druk met een zaak en Gianni Peroni verveelt zich, maar dat verandert wanneer er twee lijken worden binnengebracht. De doden lijken niets gemeen te hebben, behalve dat beide lijken afwijkende sokken dragen. Ze blijken elk een sok van elkaar aan te hebben...

Deze novelle (44 pagina's) is alleen als ebook verkrijgbaar.                        
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: Dead men's socks (novella, ebook)
Eerste uitgave: 2011
Ebook: 9789026134722
Uitgever: De Fontein


De binnenste cirkel

Vanuit een onherbergzame streek in Italië stuurt een maffiabaas een geheime boodschap aan de president van het land. Hij wil zich aan de politie overgeven en zo een aantal hooggeplaatste criminelen verklikken, maar vooral ook invloedrijke politieke leiders en corrupte politiechefs ontmaskeren.

Niemand minder dan Nic Costa krijgt de taak om met een klein team naar de kuststreek van Calabrië af te reizen om op zoek te gaan naar deze anonieme man, een prominent lid van de ’Ndrangheta. Costa zal het vertrouwen van deze bende moeten winnen om zo toegang te krijgen tot de binnenste cirkel zodat hij de overloper naar Rome kan brengen. Als blijkt dat er in Rome mensen van zijn undercoveropdracht weten, is niemand zijn leven meer zeker - er is een verrader...

Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The savage shore
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022584170
Ebook: 9789402311211
Uitgever: Boekerij

Pieter VosPoppenhuis
Sinds zijn tienerdochter Anneliese spoorloos verdween, is Pieter Vos een gebroken man. Daarvoor maakte hij naam bij de Amsterdamse politie, nu leeft hij teruggetrokken op een woonboot. Totdat de jonge rechercheur Laura Bakker hem wijst op een nieuwe vermissing met dezelfde kenmerken als de verdwijning van zijn dochter. Het slachtoffer is Katja Prins, de dochter van een politicus met een eigen agenda.

Met de provinciale maar intrigerende Laura stort Vos zich op de zaak. Ze ontdekken oude geheimen die al snel bloederige gevolgen krijgen. Vos houdt echter obsessief vol, in de hoop op een aanwijzing naar het lot van zijn dochter.
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The house of dolls
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022568002
Ebook: 9789402300055
Uitgever: Boekerij
Het verkeerde meisje
Amsterdam barst uit zijn voegen tijdens de intocht van Sinterklaas. Rechercheur Pieter Vos heeft samen met zijn jonge assistent Laura Bakker dienst als er op het Leidseplein een granaat ontploft. In de chaos die volgt, wordt een meisje in een roze jas ontvoerd. Alleen hebben de terroristen niet de dochter van een rijk Amsterdams echtpaar, maar die van een prostituee uit Georgië te pakken.

Gedurende het onderzoek worden de motieven van de terroristen duidelijk. Vos en Bakker stuiten op een samenzwering die van de Wallen tot de top van de veiligheidsdienst reikt. En ondertussen is er nog de ontvoering van dat achtjarige meisje, weggerukt van haar wanhopige moeder. Wat is het leven van een meisje waard in een steeds groter wordend politiek steekspel?
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The wrong girl
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022569115
Ebook: 9789402304374
Uitgever: Boekerij
Het derde zusje
Kim en Mia Timmers waren tien jaar toen ze veroordeeld werden voor de moord op hun familie. De zussen zaten de afgelopen tien jaar in een gesloten inrichting in Marken hun straf uit en worden nu vrijgelaten. Als ze op weg naar een tijdelijke woning verdwijnen, wordt rechercheur Pieter Vos op de zaak gezet.

Naarmate het onderzoek vordert, wordt duidelijk dat er in de inrichting meer aan de hand is en dat de directie grote geheimen verbergt. Zelfs commissaris De Groot, de meerdere van Vos, lijkt bewijs te verdoezelen. Dan spoelt het lichaam van een medewerker aan op het strand van Marken en neemt de zaak een verrassende wending. Iemand doet zich voor als het derde zusje, dat tien jaar geleden overleed. Wie is dat?
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: Little sister
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022575840
Ebook: 9789402306644
Uitgever: Boekerij
De stenen engel
Annie Schrijver is net tweeëntwintig jaar oud, werkt op de bloemenmarkt en is bij iedereen geliefd. Van de ene op de andere dag is ze echter spoorloos verdwenen. Niet lang daarna wordt ze, amper nog levend, teruggevonden op een begraafplaats, vastgebonden aan een stenen engel en ingesloten door een ring van vuur.

In haar lichaam vindt de politie sporen van drugs die een verband leggen met een nooit opgeloste zaak: de Schone Slaapstermoorden. Maar Annie had schijnbaar nog geluk, want niet ver van haar vindplaats wordt een lijk gevonden waarop een verse tatoeage te zien is: Slaap, kindje, slaap.

Het is zomer in Amsterdam en de straten zijn vol toeristen, muziek en gelach, maar er heerst ook een duistere ondertoon nu er een seriemoordenaar actief lijkt te zijn. De spanningen lopen al snel hoog op en Pieter Vos weet dat hij de dader zo snel mogelijk te pakken moet krijgen om te voorkomen dat de paniek toeslaat…
Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: Sleep baby sleep
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022575857
Ebook: 9789402309546
Uitgever: Boekerij

DiversenHet Chopin manuscript

15 bestsellerauteurs, 1 ultieme internationale thriller vol zinderende spanning en cliffhangers!

Het Chopin manuscript is het resultaat van een unieke samenwerking tussen 15 thrillerauteurs van wereldfaam. Jeffery Deaver schetste de karakters en bedacht het plot; de andere auteurs schreven ieder een hoofdstuk. Deaver eindigde wat hij was begonnen met het explosieve einde van Het Chopin Manuscript.

Meewerkende auteurs: Jeffery Deaver, Lee Child, David Corbett, Joseph Finder, Jim Fusilli, John Gilstrap, James Grady, David Hewson, John Ramsey Miller, P.J. Parrish, Ralph Pezullo, S.J. Rozan, Lisa Scottoline, Peter Spiegelman en Erica Spindler.

Oud-kolonel Harry Middleton wil zich na zijn pensionering richten op zijn dochter Charlotte en zijn passie voor muziek. Maar na een bezoek aan Oost-Europa wordt hij opeens beschuldigd van moord én achtervolgd door een huurmoordenaar.

Wanneer ook Charlotte slachtoffer lijkt te worden van dit misdadige complot, besluit Harry te ontsnappen om zijn dochter te redden. En dat allemaal vanwege een waardevolle kunstschat die een gruwelijk geheim bewaart. 

Schrijver: David Hewson
Oorspronkelijke titel: The Chopin manuscript
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789049900885
Uitgever: TM Publishers