Boekenplank:
Kies

Boeken van Soren Sveistrup

Søren Sveistrup is de internationaal bejubelde bedenker en scenarioschrijver van het Deense televisiefenomeen The Killing, dat bekroond werd met met diverse internationale awards en aan meer dan honderd landen verkocht werd. Sveistrup behaalde zijn masters in literatuur en in geschiedenis aan de Universiteit van Kopenhagen en studeerde af aan de Deense Filmschool.

Meer over Soren Sveistrup

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Denemarken


Thulin & Hess

  1. Oktober - Kastanjemanden
  2. Koekoeksjong - Taelle til en, taelle til to

gedetailleerd overzicht

Thulin & HessOktober

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale Zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Linus Berger, een psychisch gestoorde man, heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar kan zich niet meer herinneren waar hij de verschillende lichaamsdelen van het meisje heeft begraven.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge, alleenstaande moeder op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Ze is gemarteld en een van haar handen is eraf gehakt.

Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan. Het poppetje blijkt een sinister geheim bij zich te dragen, al wordt dit eerst aangezien voor een bizar toeval. Maar als er nog een vrouw wordt vermoord - en dit keer mist het slachtoffer beide handen - beginnen Thulin en Hess te vermoeden dat er een verband is tussen de zaken. En het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is...

Schrijver: Soren Sveistrup
Oorspronkelijke titel: Kastanjemanden
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400510340
Ebook: 9789044977431
Uitgever: Bruna
Koekoeksjong

Wie niet weg is, is gezien...

Een gescheiden vrouw wordt op een besneeuwde Valentijnsdag in Kopenhagen als vermist opgegeven door haar dochter en ex-man. Na haar laatste grote moordzaak is rechercheur Naia Thulin gaan werken in NC3, het National Cyber Crime Center, om meer tijd te hebben voor haar nieuwe vriend en familie, maar ze wordt bij toeval op de vermissingszaak gezet.

Thulin ontdekt dat de vermiste vrouw al lange tijd werd gestalkt. De anonieme berichten die ze kreeg waren telkens hetzelfde: een foto van de vrouw, met het bijschrift: Gevonden! Deze berichten doen Thulin denken aan de zaak van de brute, onopgeloste moord op de scholier Emma Holst, die na ruim twee jaar onderzoek de nabestaanden en de Deense politie nog steeds voor een raadsel stelt.

Thulin wordt bij het onderzoek gekoppeld aan onderzoeker Mark Hess. Die is net teruggekeerd van Europol omdat zijn broer in het ziekenhuis ligt, maar de samenwerking tussen Hess en Thulin verloopt problematisch omdat hun eerdere liefdesrelatie mislukte. Als blijkt dat de moordenaar een wel heel sadistisch spel speelt, zetten ze hun verschillen zo goed als mogelijk aan de kant en werken ze samen.

Dan verdwijnt er opnieuw iemand. Een race tegen de klok begint en Thulin en Hess moeten, onder grote druk, proberen te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

Schrijver: Soren Sveistrup
Oorspronkelijke titel: Taelle til en, taelle til to
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789400510944
Ebook: 9789044910940
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers