Boekenplank:
Kies

Boeken van Soren Sveistrup

Søren Sveistrup is de internationaal bejubelde bedenker en scenarioschrijver van het Deense televisiefenomeen The Killing, dat bekroond werd met met diverse internationale awards en aan meer dan honderd landen verkocht werd. Sveistrup behaalde zijn masters in literatuur en in geschiedenis aan de Universiteit van Kopenhagen en studeerde af aan de Deense Filmschool.

Meer over Soren Sveistrup

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Denemarken


Overzicht

Oktober

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale Zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Linus Berger, een psychisch gestoorde man, heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar kan zich niet meer herinneren waar hij de verschillende lichaamsdelen van het meisje heeft begraven.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge, alleenstaande moeder op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Ze is gemarteld en een van haar handen is eraf gehakt.

Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan. Het poppetje blijkt een sinister geheim bij zich te dragen, al wordt dit eerst aangezien voor een bizar toeval. Maar als er nog een vrouw wordt vermoord - en dit keer mist het slachtoffer beide handen - beginnen Thulin en Hess te vermoeden dat er een verband is tussen de zaken. En het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is...

Schrijver: Soren Sveistrup
Oorspronkelijke titel: Kastanjemanden
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400510340
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers