Boekenplank:
Kies

Boeken van Liza Marklund

Liza Marklund was journalist, maar is nu een van de best verkopende Zweedse auteurs. Met schrijver Jan Guillou en uitgever Ann-Marie Skarp richtte zij Piratförlaget op, tegenwoordig een uitgeverij van formaat. Marklund is sinds 2004 ambassadeur voor Unicef. Als columnist neemt zij actief deel aan het maatschappelijk debat in Zweden.

Meer over Liza Marklund

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: Zweden

Website: Liza Marklund


Overzicht

 • Partnerruil - The postcard killers

Annika Bengtzon

 1. Springstof - Sprängaren
 2. Studio Zes - Studio Sex
 3. Paradijs - Paradiset
 4. Prime time - Prime time
 5. De rode wolf - Den röda vargen
 6. Het testament van Nobel - Nobels testamente
 7. Levenslang - Livstid
 8. Een plek onder de zon - En plats i solen
 9. Teken van leven - Du gamla du fria
 10. Nora's verdwijning - Lyckliga Gatan
 11. IJzer en bloed - Jarnblöd

Maria Eriksson

 1. Ondergedoken - Gömda
 2. Asiel - Asyl

Stenträsk Trilogie / Stenträsk Trilogin

 1. Poolcirkel - Polcirkeln
 2. Moeraskou - Kallmyren

Non-Fictie

 • Er is een speciale plek in de hel voor vrouwen die elkaar niet helpen - Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra

Dubbel uitgegeven titels

 • Studio Sex - zie Studio Zes
Overzicht
Maria Eriksson
Stenträsk Trilogie / Stenträsk Trilogin
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtPartnerruil
Europa wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden: in Parijs, Rome, Amsterdam en Berlijn worden echtparen dood in hun hotelkamers aangetroffen. Hun lichamen zijn op bizarre wijze achtergelaten: als bekende kunstwerken. De enige aanwijzing voor de politie is een ansichtkaart, afkomstig van de moordenaars.

De dochter van de Amerikaanse politieman Jakob Kanon was een van de slachtoffers en Kanon is vastberaden de seriemoordenaars te vinden. Samen met journaliste Dessie uit Stockholm zet hij alles op alles om de moorden te stoppen. Maar dan ontvangt zij een nieuwe ansichtkaart...

* Geschreven door Liza Marklund en James Patterson.
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: The postcard killers
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023450306
Ebook: 9789023450498
Uitgever: Cargo

Annika BengtzonSpringstof
Annika Bengtzon, moeder en chef misdaadredactie van een avondkrant, wordt in de week voor Kerstmis om 03.17 uur uit bed gebeld met de mededeling dat er een bom is ontploft in het olympisch stadion, waar de voorbereidingen voor de Olympische Spelen in volle gang zijn.

Annika heeft al snel het vermoeden dat het niet om een terroristische aanslag gaat maar dat er een insider aan het werk is. Twee dodelijke aanslagen volgen. Annika stort zich op de zaak. Dan maakt een jonge, verwarde vrouw zich kenbaar. Zij blijkt meer te weten en lokt Annika mee naar het hol van de leeuw...
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Sprängaren
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044525410
Ebook: 9789044525663
Uitgever: De Geus
Studio Zes
De jonge misdaadverslaggeefster Annika Bengtzon vergaloppeert zich in een eenvoudige moordzaak. Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden; ze is verkracht en gewurgd. De politie verdenkt de eigenaar van nachtclub Studio Sex.

Annika Bengtzon, onervaren als ze is, bericht hierover in de krant. Te snel, want er blijkt een tweede verdachte te zijn: een minister...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Studio Sex
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044505405
Ebook: 9789044524031
Uitgever: De Geus
Paradijs
Annika Bengtzon, tekstredacteur bij een Stockholmse avondkrant, krijgt een telefoontje van een vrouw die aan het hoofd staat van een hulporganisatie voor bedreigde mensen. De vrouw eist aandacht voor haar stichting: Het Paradijs.

Wat later wordt Bengtzon gebeld door een huilende jonge Bosnische, die op de vlucht is voor een Servische moordenaar. De vrouw weet iets over twee lijken die in de haven zijn gevonden én over een gestolen vrachtwagen met vijftig miljoen sigaretten.

Voor Annika Bengtzon zijn beide telefoontjes de aanleiding om weer als misdaadverslaggeefster aan de slag te gaan.
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Paradiset
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044514193
Ebook: 9789044530872
Uitgever: De Geus
Prime time
Prime time gaat over de prijs die betaald moet worden voor roem en succes.

Misdaadverslaggeefster Annika Bengtzon onderzoekt de moord op de grillige tv-ster Michelle Carlsson die zich heeft weten te omringen met een keur aan vijanden.
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Prime time
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044520545
Ebook: 9789044523966
Uitgever: De Geus
De rode wolf
Onderzoeksjournaliste Annika Bengtzon wil een artikelenserie schrijven over terrorisme en verdiept zich onder meer in een oude, nooit opgehelderde aanslag. Vlak voordat hij haar zal ontmoeten komt een belangrijke informant bij een auto-ongeluk om het leven.

Annika vertrouwt dit zogenaamde toeval niet. En terecht, zo blijkt. Kennelijk is er iemand die niet wil dat het onderzoek na dertig jaar wordt heropend. Annika komt er vervolgens achter dat de huidige minister van Cultuur een extreemlinks verleden heeft.
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Den röda vargen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044517682
Uitgever: De Geus


Het testament van Nobel
Tijdens het Nobelprijsgala wordt de controversiële winnaar van de Nobelprijs voor Geneeskunde neergeschoten op de dansvloer. Journaliste Annika Bengtzon is één van de getuigen in het politieonderzoek.

Ze dringt dieper en dieper door in de achtergrond van de moordzaak - en in de geest van de moordenaar. En overal komt ze sporen tegen van Alfred Nobel, de briljante wetenschapper met het tragische leven.
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Nobels testamente
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044518498
Ebook: 9789044519709
Uitgever: De Geus
Levenslang
Een populaire politieman wordt vermoord in zijn bed aangetroffen. Zijn driejarige zoontje is spoorloos verdwenen. De verdenking valt al snel op zijn echtgenote. Ook zij bevindt zich in het appartement, in shocktoestand. Bovendien is de moord met haar dienstpistool gepleegd.

De officier van justitie wil haar levenslang achter de tralies hebben, maar Julia beweert onschuldig te zijn: er was 'een andere vrouw' in het appartement...
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Livstid
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044525427
Ebook: 9789044525656
Uitgever: De Geus
Een plek onder de zon
Annika Bengtzon heeft het moeilijk: ze is gescheiden, ziet haar kinderen maar om de week en haar ex-man heeft een nieuwe vriendin. Ze wilde zelf geen redactiechef worden, maar met de man die het wel geworden is, kan ze niet goed opschieten. Tot hij haar op 'missie' stuurt naar de Costa del Sol, waar een Zweedse hockey-ster en zijn gezin zijn omgekomen bij een inbraak.

De inbraak blijkt een moordaanslag te zijn, die verband houdt met een makelaarscollectief dat diep in de hasj- en cocaïnehandel zit. Op haar eigen brutale en vastberaden manier ontrafelt Annika een gecompliceerd web van zakelijke betrekkingen en familiebanden.
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: En plats i solen
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044520552
Ebook: 9789044524017
Uitgever: De Geus
Teken van leven
Op een middag in november wordt een jonge moeder dood gevonden achter een kinderdagverblijf ten zuiden van Stockholm. Ze is het vierde slachtoffer in korte tijd. De kranten beweren dat het gaat om het werk van een seriemoordenaar.

Maar misdaadjournaliste Annika Bengtzon heeft daar haar twijfels over en besluit de zaak te onderzoeken. Als haar vriend Thomas vervolgens betrokken raakt bij een gijzeling in Nairobi, kan ze haar gedachten nauwelijks nog bij de zaak in Zweden houden.
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Du gamla du fria
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044526882
Ebook: 9789044523249
Uitgever: De Geus
Nora's verdwijning
In een villa in een chique buitenwijk van Stockholm wordt een zakenman en voormalig parlementariër gemarteld en bewusteloos aangetroffen.

Journaliste Annika Bengtzon krijgt de opdracht over de zaak te schrijven, maar hoe meer ze zich in de zaak verdiept, hoe eigenaardiger deze wordt. Wie zit hierachter en wat zijn de motieven van de dader? Maar vooral: waar is Nora, de echtgenote van het slachtoffer?
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Lyckliga Gatan
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044531459
Ebook: 9789044531466
Uitgever: De Geus


IJzer en bloed
Misdaadjournaliste Annika Bengtzon krijgt een verontrustend berichtje van haar zus Birgitta: 'Annika, help me!' Daarna wordt het stil. Birgitta is verdwenen.

Terwijl de krant waar Annika werkt de ondergang nabij is en ze volledig in beslag wordt genomen door een rechtszaak over een gruwelijke moord op een dakloze, is ze gedwongen op zoek te gaan naar haar zus. Daarbij moet ze ook haar eigen turbulente verleden onder ogen zien.
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Jarnblöd
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044535693
Ebook: 9789044535709
Uitgever: De Geus

Maria ErikssonOndergedoken
In Ondergedoken vertelt Liza Marklund het verbijsterende verhaal van Maria Eriksson, een jonge vrouw die verliefd wordt op een Libanese vluchteling. De relatie begint als een idylle, maar dat duurt niet lang. Hij wil niet dat ze in badkleding op het strand vertoeft. Hij wil niet dat ze zonder hem een vriendin bezoekt, laat staan een vriend. Ze wordt zijn bezit.

Als ze hem ten slotte verlaat en met een andere man trouwt, begint hij haar en haar kinderen naar het leven te staan.
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Gömda
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044500332
Uitgever: De Geus
Asiel
Maria Eriksson en haar gezin moeten uiteindelijk hun heil buiten Zweden zoeken om de wraak van Maria's Libanese ex-verloofde te ontlopen. Na vier jaar lang onderduiken in eigen land is duidelijk geworden dat ze in Zweden nooit meer een normaal leven zullen kunnen leiden.

De reis gaat naar Zuid-Amerika, maar Chili en Argentinië hebben Maria weinig te bieden. Ze weet ten slotte de Verenigde Staten binnen te komen. Daar zal Maria, na jarenlange volharding, de eerste westerse vrouw zijn die asiel krijgt op grond van huiselijk geweld in haar geboorteland.
Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Asyl
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044505801
Uitgever: De Geus

Stenträsk Trilogie / Stenträsk TriloginPoolcirkel

Op een zomernacht van 1980 in Stenträsk, een rustig dorp in het uiterste noorden van Zweden waar de zon nooit ondergaat en de winters een totale duisternis zijn, verdwijnt Sofia Hellsten spoorloos. Samen met vier andere jonge studentes is ze lid van de boekenclub Poolcirkel.

Veertig jaar later duikt haar hoofdloze lichaam op en start hoofdinspecteur Wiking Stormberg een onderzoek...

Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Polcirkeln
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044546170
Uitgever: De Geus
Moeraskou

Stenträsk, 1990. Helena, vrouw van politieagent Wiking Stormberg, en haar dochter zijn even naar buiten - maar ze komen niet meer thuis. Het meisje vinden ze in het moeras, Helena blijft spoorloos.

Decennia later ontvangt hun zoon ineens een brief in het handschrift van Helena. Wiking kan het niet bevatten: wordt hij gek, ziet hij spoken? Of wordt hij bedreigd - en door wie dan?

Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Kallmyren
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044546255
Uitgever: De Geus

Non-FictieEr is een speciale plek in de hel voor vrouwen die elkaar niet helpen
Hoe solidair zijn vrouwen eigenlijk met elkaar?

Liza Marklund en Lotta Snickare analyseren in dit boekje luchtig maar scherp de positie van vrouwen en mannen in onze samenleving na alle emancipatiegolven. In het eerste deel beschrijven ze volgens welk recept de samenleving jongens en meisjes 'maakt': door ze (nog steeds) vanaf de geboorte ongelijk te behandelen. Het tweede deel laat zien hoe dat recept doorwerkt in het leven van vrouwen en in het derde deel worden tips gegeven over hoe je je staande kunt houden in een mannensamenleving.

Dat klink allemaal belerend en passé, maar niets is minder waar. Het is juist een eyeopener voor vrouwen die het gevoel hebben dat ze nooit goed genoeg gepresteerd hebben, terwijl ze toch veel hebben bereikt.

Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044509472
Uitgever: De Geus

Dubbel uitgegeven titels

Studio Sex

Zie voor de beschrijving van dit boek: Studio Zes.

Schrijver: Liza Marklund
Oorspronkelijke titel: zie Studio Zes
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044524512
Uitgever: De Geus