Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Michael Katz Krefeld

Boeken van Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld won in 2007 de Deense debutantenprijs en werd in 2012 genomineerd voor de prijs voor beste Scandinavische thriller.

Meer over Michael Katz Krefeld

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966

Geboorteland: Denemarken

Website: Michael Katz Krefeld


Thomas Ravnsholdt

  1. Ontspoord - Afsporet
  2. Afgezonderd - Savnet
  3. De sekte - Sekten

gedetailleerd overzicht

Thomas RavnsholdtOntspoord

Na de brute moord op zijn vriendin is rechercheur Thomas Ravnsholdt op ziekteverlof gestuurd door het politiekorps. Vol zelfverwijt over de dood van zijn geliefde heeft Ravn zich teruggetrokken op zijn oude motorboot in het centrum van Kopenhagen. Ravn wordt uit zijn rouwperiode gerukt wanneer een goede vriend zijn hulp inroept om een jong meisje op te sporen dat een paar jaar geleden spoorloos is verdwenen. Het onderzoek dwingt Ravn terug te keren naar zijn oude werkterrein en zich in de onderwereld van Kopenhagen te begeven. Alles wijst erop dat het meisje verkocht is aan de beruchte crimineel Slavros, die er een netwerk van bordelen in Europa op na houdt. Het spoor leidt naar Stockholm, naar een plek duisterder dan de hel.
In een wedloop met de tijd probeert Ravn te achterhalen of het meisje nog leeft. Maar zijn onderzoek wordt bemoeilijkt door de onbekende seriemoordenaar die Stockholm al jaren in zijn greep houdt. Een sadist, die zijn slachtoffers tentoonstelt op de stortplaatsen van de stad, en die nu zijn volgende slachtoffer heeft uitgekozen.

Schrijver: Michael Katz Krefeld
Oorspronkelijke titel: Afsporet
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044626278
Uitgever: Prometheus
Afgezonderd

Afgezonderd is een explosieve thriller over de alleenstaande Mogens Slotsholm, die verduistering pleegt om naar een geheime ontmoeting in Berlijn te reizen, maar spoorloos verdwijnt.
De voormalige rechercheur Thomas 'Ravn' Ravnsholdt, die nog steeds getekend is door de gewelddadige dood van zijn geliefde, wordt benaderd door Slotsholms zus Louise en raakt betrokken bij het onderzoek. Ze ontdekken al snel dat er meerdere alleenstaande mannen verdwenen zijn, die later naakt en verdronken gevonden werden. In een wedloop met de tijd jagen ze op de waarheid. Een jacht die Ravn en Louise naar een oude, afschuwelijke zaak uit de maanden rond de val van de Muur leidt, waarin de geweldsdaden van een Stasi-agent verband blijken te houden met de gebeurtenissen in het heden.

Schrijver: Michael Katz Krefeld
Oorspronkelijke titel: Savnet
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044626599
Uitgever: Prometheus
De sekte

De voormalige rechercheur Thomas 'Ravn' Ravnsholdt probeert verder te gaan met zijn leven na de onopgehelderde moord op zijn vriendin, wanneer de machtige directeur Ferdinand Mesmer hem een opdracht geeft. Ravn moet Mesmers verdwenen zoon Jakob opsporen, die aan het hoofd staat van de beruchte sekte Gods Uitverkorenen. Wanneer Ravn ontdekt dat Mesmer al eerder een privédetective heeft ingeschakeld die onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen, begint hij te vermoeden dat er meer aan de hand is dan een eenvoudige verdwijning.
Ravns zoektocht leidt hem op een duistere reis achter de muren van de sekte - een plek die meer op de hel op aarde lijkt dan op het paradijs dat Jakob zijn volgelingen in het vooruitzicht had gesteld. Ravns onderzoek legt een verschrikkelijke tragedie in het verleden van vader en zoon bloot, een tragedie met catastrofale gevolgen voor iedereen om hen heen.

Schrijver: Michael Katz Krefeld
Oorspronkelijke titel: Sekten
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044630732
Uitgever: Prometheus